Thesis - funkcjonalny Connect
Re: Thesis - funkcjonalny Connect
A ja mam zaufanie do Argenty.
Jeżeli naklikał że mu działał to nie ma powodu wieszać na nim psów panowie.
Powieśmy psy na wieszaku.
FFE (F**K Fuel Economy) teraz AR156SW 2,4JTD20V -mała szara ropucha, Flavia Berlina 1.8, Honda CB750K , nowa pasja: Motobecane M2 250ccm SV JAP-iszon z1929 roku.
były:
BMW1602, Manta A SR, BMW528i rekin, Argenta VX, Thema 3,0V6LS, Thesis 3,2V6
były:
BMW1602, Manta A SR, BMW528i rekin, Argenta VX, Thema 3,0V6LS, Thesis 3,2V6
Jacek pisze:A ja mam zaufanie do Argenty.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Kinga
Z ciekawością śledzę ten wątek i zastanawiam się nad tym Connectem. Ale należę raczej do ludzi, którzy uwierzą dopiero jak zobaczą, zatem mam ogromną prośbę. Rozumiem, że jedyną osobą, która aktualnie ma Connecta w swoim samochodzie jest Pan "Argenta67". Czy Pan Argenta67 mógłby nagrać filmik z testami komputera po odpaleniu samochodu oraz z funkcjonalnością Connecta i wrzucić w ten wątek? Myślę, że rozwieje to wszelkie wątpliwości
W dobie elektroniki każdy zapewne ma w telefonie możliwość nagrywania krótkich filmików i jest to świetny pomysł, aby można było pokazać coś wszystkim niedowiarkom.
Zatem Panie "Argenta67" z ogromnym zniecierpliwieniem czekam na Pana filmik.

W dobie elektroniki każdy zapewne ma w telefonie możliwość nagrywania krótkich filmików i jest to świetny pomysł, aby można było pokazać coś wszystkim niedowiarkom.
Zatem Panie "Argenta67" z ogromnym zniecierpliwieniem czekam na Pana filmik.
Informacja od producenta i uważam, że ważna dla wszystkich chętnych a szczególnie dla tych co wpłacili zaliczkę: Pan Paweł z firmy produkującej dodatek chciałby mieć możliwość skontrolowania sygnałów jakie wysyła i odbiera Connect, tuner, navi, TV więc aby mu to udostępnić muszą się spotkać w Tyńcu Małym dwa Thesis-y jeden mój jako auto z zamontowaną płytką i już po wykonanym dopisaniu nowych elementów oraz drugi Thesis w oryginalnej opcji czyli nic nie podłączone. Osoba, która zdecyduje się na wizytę w firmie zyska montaż podstawowych elementów a reszta nie będzie miała obawy, że po montażu pojawi się Eol error. Ten drugi Thesis może być z jak najbliższych okolic firmy produkującej dodatek a chodzi o to by nie podnosić kosztów podróży/paliwa. Piszę o tym tu dlatego, że ja nie mam z tym problemem kłopotu i wiem jak sobie poradzić ale po to aby inni nie mieli tego problemu gotowy jestem poświecić swój czas i udostępnić swoje auto firmie by ta dostosowała swój produkt by on nie tworzył problemów po montażu. Napisałem to do wszystkich bo ta droga w moim przypadku to 800 km i nie ukrywam, że nie jestem gotowy ponieść dodatkowo kosztów drożejącego paliwa natomiast podzielenie na większą ilość osób nie będzie dotkliwym wydatkiem. Tak więc alternatywa albo wizyta mojego auta w Tyńcu albo ewentualna wizyta u mnie tych osób, u których pojawi się błąd. Program na jakim pracuje Connet to dość stary i to dość ubogi Windows i ma on swoje humory. Informacja ta jest informacją do przemyślenia/zastanowienia się reszty chętnych i nie życzę sobie uwag w stylu LUKI82 i mam nadzieje, że tego forumowicza z tego projektu pożegnaliśmy. Cała wycieczka ma się odbyć za około 3-4 tygodnie. Proszę o konkretne odpowiedzi/propozycje nie zjadliwe uwagi, że to ja chcę coś zarobić, ja mam możliwość dopisania dodatku i po to abyście nie musieli z tym się użerać pozwoliłem sobie uzgodnić całą tą "operacje" z Panem Pawłem.
- bartek wroclaw
- Klubowicz
- Imię: ???
Jak już wcześniej pisałem mogę podjechać .
THESIS 03' 2.4 JTD EMBLEMA 150 kucyków + CHiP
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
Myjnia Stary Browar Zakrzów . Zapraszam
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
No to 50% mamy jakby zapewnionebartek wroclaw pisze:Jak już wcześniej pisałem mogę podjechać .

Jest tylko małe ale nie wpisałeś się, nie zdecydowałeś na zaliczkę

- bartek wroclaw
- Klubowicz
No fakt ... nie doczytałem że mają mi to zamontować i zostawićargenta67 pisze:No to 50% mamy jakby zapewnionebartek wroclaw pisze:Jak już wcześniej pisałem mogę podjechać .zostało to 2x400 km.
Jest tylko małe ale nie wpisałeś się, nie zdecydowałeś na zaliczkę

DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
Ok, teraz tak poważnie w poniedziałek,a potem w środę dzwoniłem do producenta i ustaliliśmy że faktycznie Bartek Wrocław miał do niego podjechać by mógł sprawdzić jakie ramki dodać do procesora płytki by wszystko działało prawidłowo zaś Bartek się do niego nie pofatygował i w związku z tym zapowiedziałem że ja do niego się wybiorę. Po 21 września producent ma otrzymać płytki i zacznie je montować i po kilku dniach będą gotowe i po tym terminie do niego jade ale jest jeden warunek... bym mógł zabrać czas producentowi to musi być pewny że wszystkie płytki są sprawne. Co ważne, osób które wpłaciły zaliczkę jest 10,a producent dodatkowo montuje dwie płytki wiecej i to te dwie płytki zdecydują to czy będę jechał. Będąc dobrej myśli że wszystko pójdzie prawidłowo to i ja i Bartek może się załapiemy.
Gdy dojdzie do mojego spotkania z producentem ,montaż kompletnego sprzętu przeprowadzę sam ewentualnie gdybym utknął w jakimś momencie instalowania dodatków zapytam producenta co dalej ale myślę że to nie będzie potrzebne.
Po sfinalizowaniu modernizacji i bezbłędnego funkcjonowania sprzętu kolejny montaż wykonań w Thesis Foe i to nieodpłatnie.
Koszty paliwa biorę na siebie byście nie ponosili dodatkowych wydatków.
Gdy dojdzie do mojego spotkania z producentem ,montaż kompletnego sprzętu przeprowadzę sam ewentualnie gdybym utknął w jakimś momencie instalowania dodatków zapytam producenta co dalej ale myślę że to nie będzie potrzebne.
Po sfinalizowaniu modernizacji i bezbłędnego funkcjonowania sprzętu kolejny montaż wykonań w Thesis Foe i to nieodpłatnie.
- bartek wroclaw
- Klubowicz
Nie pofatygowałem ??? Z producentem nie mam żadnego kontaktu i na nic się nie umawiałem !!!!!!LUKI82 pisze:Ok, teraz tak poważnie w poniedziałek,a potem w środę dzwoniłem do producenta i ustaliliśmy że faktycznie Bartek Wrocław miał do niego podjechać by mógł sprawdzić jakie ramki dodać do procesora płytki by wszystko działało prawidłowo zaś Bartek się do niego nie pofatygował i w związku z tym zapowiedziałem że ja do niego się wybiorę. Po 21 września producent ma otrzymać płytki i zacznie je montować i po kilku dniach będą gotowe i po tym terminie do niego jade ale jest jeden warunek... bym mógł zabrać czas producentowi to musi być pewny że wszystkie płytki są sprawne. Co ważne, osób które wpłaciły zaliczkę jest 10,a producent dodatkowo montuje dwie płytki wiecej i to te dwie płytki zdecydują to czy będę jechał. Będąc dobrej myśli że wszystko pójdzie prawidłowo to i ja i Bartek może się załapiemy.

Więc może mi wyjaśnisz skąd masz takie informacje ?
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
- bartek wroclaw
- Klubowicz
argenta67 nie przesadzaj proszę z tymi swoimi zasługami bo ;
1. nie ty znalazłeś producenta
2. nie tylko ty masz connecta którego można udostępnić firmie ( swoją drogą szybciej i lepiej było by gdyby firma miała auto na miejscu a nie robiła to kursem korespondencyjnym )
3. trzeba było najpierw to wszystko zamontować , zrobić filmik a dopiero pytać kto chce
Wiec wyluzuj trochę !
2. nie tylko ty masz connecta którego można udostępnić firmie ( swoją drogą szybciej i lepiej było by gdyby firma miała auto na miejscu a nie robiła to kursem korespondencyjnym )
3. trzeba było najpierw to wszystko zamontować , zrobić filmik a dopiero pytać kto chce
Wiec wyluzuj trochę !
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
Z niczym tu nie przesadzam bo napisałem wcześniej o Jędrku i trzeba było czytać uważniej po drugie to nie było chętnego do wysłania większości elementów sprzętu czyli: Connect, panel z wyświetlaczem, wzmacniacz i tuner TV a ja te wszystkie elementy wysłałem i co ktoś raczył coś miłego powiedzieć, nie tylko wciążbartek wroclaw pisze:argenta67 nie przesadzaj proszę z tymi swoimi zasługami bo ;
Wiec wyluzuj trochę !

Ogólnie mówiąc to zaczynam żałować, że w ogóle sie tym zająłem bo więcej urągających niż zadowolonych.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2012, 18:46 przez argenta67, łącznie zmieniany 1 raz.
Bartek nie odbieraj tego co napisałem źle taką informację otrzymałem od producenta. Może argenta wie coś więcej.
Acha Bartek ładne podsumowanie , widać że masz głowę na karku.
Acha Bartek ładne podsumowanie , widać że masz głowę na karku.
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Temat pozostaje zamknięty do czasu, aż nie zrozumiecie, że od tego istnieją telefony, gg, FB, czy co Wam tam się zamarzy. Ponieważ i tak nikt z Was nie jest w stanie nikomu ustąpić, a co gorsza rozmawiać sensownie - jw.