Wspólna akcja Lancia Klub Polska + Fiat Auto Poland

Polecane i odradzane serwisy i sklepy, polecane części zamienne i regeneracje miejsca w których można je kupić bądź zregenerować, rabaty oraz ulgi dla klubowiczów
rain
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Piotrek

Re: Odp: Wspólna akcja Lancia Klub Polska + Fiat Auto Poland

Post autor: rain » 26 wrz 2012, 22:47

dawidson pisze:
Gregory76 pisze:
rain pisze:Trosze przeraża mnie budowanie publicznie takiej bazy danych osobowych. Nie lepiej było to zrobić jakoś na zasadzie PW.
E tam. Mało danych na swój temat podałeś na N-k albo Fejsbuku lub Tłiterze? Płacąc kartą przekazujesz bankowi informację na temat swoich upodobań, błądząc po internecie raptem okazuje się, że masz sprofilowaną pod siebie stronę na JuTubie lub innym cholerstwie chociaż nikogo o to nie prosiłeś i nie informowałeś... Chcesz być anonimowy - to płać gotówką i nie używaj komputera.
Po części racja. Z drugiej strony w tym wypadku oddajemy nasze dane osobowe bez jakiejkolwiek umowy, bez jakichkolwiek warunków. Możemy mieć tylko nadzieję, że FAP wykorzysta je jedynie w naszym interesie. Gdyby np FAP postanowił wykorzystać te dane przekazując je dalej to raczej nic z tym nie zrobimy.
Tak więc jeśli od przyszłego tygodnia nasze skrzynki Email zacznie zalewać spam reklamowy wysłany przez FAP lub którąś z firm z nimi związanych to nawet nie bardzo będzie jak protestować.

Powiem szczerze, że nie wierzę aby użytkownikom starszych modeli ta akcja przyniosła jakieś wymierne korzyści. Za to liczę na to, że może przynajmniej użytkownicy nowszych modeli dostaną jakąś interesującą ofertę.

"... I guess it's just the way I'm wired."
Co do odpowiedzi Grześka, owszem mało. Na NK nie mam konta na Twitterze też, na Facebook-u mam ale mocno ograniczone i tylko dla znajomych (żadnych agregatów), i najważniejszych danych i tak tam nie podaje i nie aktualizuje codziennie o informacje co właśnie wy**ałem z rana ;)

A co do korzyści, również wątpię w efekty, ale na PW wysłałem dane :P
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD, Alfa Romeo 166 3.2, BMW E90 320d, Fiat Brava 80 16v, Fiat Brava 80 16v, Laguna III 2.0 16v, Fiat Stilo 1.9 JTD, Marea 155 20v

Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v

michelgrass
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Michał

Re: Wspólna akcja Lancia Klub Polska + Fiat Auto Poland

Post autor: michelgrass » 28 wrz 2012, 13:03

Ja też zaczynam wątpić w sens tej akcji bo widząc nastawienie serwisu lancia w Katowicach opadły mi ręce. Potrzebowałem zawór zwrotny spryskiwacza tylnej szyby.. przejeżdżając kolo serwisu postanowiłem zapytać o te duperele i ku mojemu zdziwieniu Pan mi oznajmi po poszukiwaniach owej części że mogą taką sprowadzić za 18zł sztukę, ale muszę wziąć całą paczkę zaworków a jest w niej 5 sztuk :D Grzecznie podziękowałem i zakupiłem w pierwszym lepszym sklepie z cześciami taki sam za 8 zł :) Także chcąc nie chcąc serwis z takim podejściem do klienta sam sobie strzela "kulkę" w kolano .
był: Peugeot 206 1,1(Pan pijak postanowił zignorować znak stop i dzięki tej postawie mam Lancie;) )
jest Lancia Lybra 1,9 JTD SW (116 KM)
<iframe src='http://affiliates.intragame.com/placeme ... etag=11283' width='468' height='60' scrolling='no' frameborder='no' style='border-width:0'></iframe>

Awatar użytkownika
paśny
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Piotr

Post autor: paśny » 28 wrz 2012, 13:07

dawidson pisze:Po części racja. Z drugiej strony w tym wypadku oddajemy nasze dane osobowe bez jakiejkolwiek umowy, bez jakichkolwiek warunków. Możemy mieć tylko nadzieję, że FAP wykorzysta je jedynie w naszym interesie. Gdyby np FAP postanowił wykorzystać te dane przekazując je dalej to raczej nic z tym nie zrobimy.
Tak więc jeśli od przyszłego tygodnia nasze skrzynki Email zacznie zalewać spam reklamowy wysłany przez FAP lub którąś z firm z nimi związanych to nawet nie bardzo będzie jak protestować.
Easy - na wysyłanie informacji handlowych drogą elektroniczną trzeba mieć zgodę adresata a tu nikt jej nie wyrażał... Co najwyżej, ci co podali maile mogą dostać info o akcji, bo po to je tu zostawili.
Viva la macchina

Awatar użytkownika
Cashpear
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Rafał

Post autor: Cashpear » 28 wrz 2012, 14:10

Witam,
wiem, że późno, ale co tam. Ciekawy jestem co zaproponuje ASO.

Rafał Borowski/rafal.borowski(małpa)autograf.pl/505453969/Lancia MUSA PLATINO 1.6JTD 120KM/2009/Bydgoszcz/kujawsko-pomorskie

Pozdrawiam
Lancia MUSA 1.6 JTD wersja PLATINO
Lancia Y 1.2 16V wersja LX

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 28 wrz 2012, 14:42

paśny pisze:
dawidson pisze:Po części racja. Z drugiej strony w tym wypadku oddajemy nasze dane osobowe bez jakiejkolwiek umowy, bez jakichkolwiek warunków. Możemy mieć tylko nadzieję, że FAP wykorzysta je jedynie w naszym interesie. Gdyby np FAP postanowił wykorzystać te dane przekazując je dalej to raczej nic z tym nie zrobimy.
Easy - na wysyłanie informacji handlowych drogą elektroniczną trzeba mieć zgodę adresata a tu nikt jej nie wyrażał... Co najwyżej, ci co podali maile mogą dostać info o akcji, bo po to je tu zostawili.
Not so easy, o FAP się nie ma co martwić, ale ta piękna baza danych to łakomy kąsek (mający swoją niemałą wartość liczoną w $$$) dla spammerów, którzy z pewnością o zgodę nie wystąpią. Miliony botów przeczesuje internet w poszukiwaniu aktywnych adresów email w celu wysyłania spamu np. z Honolulu czy Nagornopietropawłowska Kamczackiego : gafa : .
A co cwańsze automaty potrafią nawet zamienić teksty typu (małpa) (sobaka) (arobas) (at) (chiocciola) czy (zavináč) na @
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
paśny
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Piotr

Post autor: paśny » 28 wrz 2012, 15:13

A to już każdego sprawa, co na forumie wypisuje...
Viva la macchina

dawidson

Odp: Wspólna akcja Lancia Klub Polska + Fiat Auto Poland

Post autor: dawidson » 28 wrz 2012, 15:37

Nat pisze:
paśny pisze:
Not so easy, o FAP się nie ma co martwić, ale ta piękna baza danych to łakomy kąsek (mający swoją niemałą wartość liczoną w $$$) dla spammerów, którzy z pewnością o zgodę nie wystąpią. Miliony botów przeczesuje internet w poszukiwaniu aktywnych adresów email w celu wysyłania spamu np. z Honolulu czy Nagornopietropawłowska Kamczackiego : gafa : .
A co cwańsze automaty potrafią nawet zamienić teksty typu (małpa) (sobaka) (arobas) (at) (chiocciola) czy (zavináč) na @
Dlatego może najwyższa pora zakończyć zbieranie podpisów i zabrać się za debatę co Lancia może zrobić dla nas? Bo co my możemy zrobić dla niej jest oczywiste ;)

"... I guess it's just the way I'm wired."

Awatar użytkownika
DamianS
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: DamianS » 01 paź 2012, 23:29

Fiat ma jeden cel ? sprzedaż samochodów. Działania marketingowe są proporcjonalne do ilość sprzedanych sztuk.
W 2011 roku łączna sprzedaż Lancii w PL była mniejsza niż sprzedaż Ferrari w Niemczech.
Co MY możemy zrobić dla Lancii ? Kupić nowe auto w salonie i serwisować je co najmniej do końca gwarancji.
Już widzę te kolejki chętnych...
Co Lancia może zrobić dla NAS? Hmm... dokładnie to samo co my dla niej.

Zejdźmy na ziemię.

Nie chcę być posądzony o sianie defetyzmu. Cieszę się, że FAP chce zrobić cokolwiek dla klubu i w pełni akcję popieram. Staram się jedynie patrzeć realnie na rzeczywistość.
Obrazek

Gregory76
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Grzegorz

Post autor: Gregory76 » 04 paź 2012, 0:30

Abyśmy kupowali coś z grupy Fiata, oprócz pieniędzy w portfelu musi być oferta! Tymczasem nie ma w ofercie ani SUV'a, porządnego 4x4 ani nawet kombi (!), które ma każda konkurencyjna marka (dla porównania - ta wersja stanowi 50% sprzedaży Passata). Ludzie z Fiata powinni ugryźć się w język zanim znowu zaczną narzekać na małą sprzedaż, bo sami oddali dużą cześć rynku konkurencji. I 500L nie załatwi tu sprawy.
Lancia Lybra SW 2,4 JTD Intensa / 2002

Cavallino
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Cavallino » 04 paź 2012, 18:47

Gregory76 pisze:Abyśmy kupowali coś z grupy Fiata, oprócz pieniędzy w portfelu musi być oferta! Tymczasem nie ma w ofercie ani SUV'a, porządnego 4x4 ani nawet kombi (!), które ma każda konkurencyjna marka (dla porównania - ta wersja stanowi 50% sprzedaży Passata). Ludzie z Fiata powinni ugryźć się w język zanim znowu zaczną narzekać na małą sprzedaż, bo sami oddali dużą cześć rynku konkurencji. I 500L nie załatwi tu sprawy.
Już bez przesady.
Freemonta mają, Sedici takoż.

Ale pewnie i tak pomylił Ci się SUV z crossoverem i do tego jeszcze kompaktowym, bo w tym segmencie faktycznie posucha.

Awatar użytkownika
broker
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: broker » 04 paź 2012, 19:01

Jeep należy do Fiata ;)
Lancia Delta III, 1.4 multiair 140 KM, Colore Nero Magma
Fiat Punto Evo, 1.4 77 KM

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 04 paź 2012, 20:07

Cavallino pisze:
Gregory76 pisze:Abyśmy kupowali coś z grupy Fiata, oprócz pieniędzy w portfelu musi być oferta! Tymczasem nie ma w ofercie ani SUV'a, porządnego 4x4 ani nawet kombi (!), które ma każda konkurencyjna marka (dla porównania - ta wersja stanowi 50% sprzedaży Passata). Ludzie z Fiata powinni ugryźć się w język zanim znowu zaczną narzekać na małą sprzedaż, bo sami oddali dużą cześć rynku konkurencji. I 500L nie załatwi tu sprawy.
Już bez przesady.

Ale pewnie i tak pomylił Ci się SUV z crossoverem i do tego jeszcze kompaktowym, bo w tym segmencie faktycznie posucha.
Akurat porządne 4x4 to ma niewiele marek i nie mają go nawet tacy potentaci jak VW, Audi czy BMW ;)
Ale faktycznie kombi brakuje, póki jeszcze była Alfa 159 SW to jeszcze coś można było wybrać, ale teraz?
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

Awatar użytkownika
darek_mazury
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Imię: Darek

Post autor: darek_mazury » 06 paź 2012, 17:16

Jestem za moja ekipa z AutoDems i tak pomaga ale wsparcie z góry też się przyda

Dariusz Sadowski/sadowskidarek(małpa)wp.pl/606225287/Lancia Lybra1.9JTD/2001/Szestno/Warmińsko-mazurskie

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 06 paź 2012, 17:28

FXX pisze:
Cavallino pisze:
Już bez przesady.

Akurat porządne 4x4 to ma niewiele marek i nie mają go nawet tacy potentaci jak VW, Audi czy BMW ;)
Ale faktycznie kombi brakuje, póki jeszcze była Alfa 159 SW to jeszcze coś można było wybrać, ale teraz?
Zależy co znaczy porządne - Grupa VAG ma ich KILKADZIESIĄT - od Audi Q (7,5,3 i zaraz 1), do Porsche Carrera. A8 ? Rs6 ? R8 ?Passat ? Superb ? ło matko....
BMW, hm... jeździłeś X5 ? Może nie jest to gejowski 17 letni patrol na 33' i ze snorkelem domowej roboty chapiący bystre 128 KM którym i można i nie żal wjechać w błoto po gonady, ale uwierz mi że solidne błotko przehasa i z solidnej górki zejdzie. Nie wspominając x drivewów w trójce i piątce - rewelacja :D

Natomiast jeśli chodziło Ci o przeprawówkę, to w standardowej ofercie nie ma tego nikt. A najbliżej jest Range :lol:

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 07 paź 2012, 21:51

Chodziło mi o coś, czym można wjechać w teren, a nie tylko na nieutwardzoną drogę jak w przypadku SUVa ;)
Ale przyznam się, że zrobiłem za szybki przeskok myślowy przyjmując 4x4 = terenowe.
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Serwisy, sklepy, zamienniki i regeneracje :::”