Lybra - DVD i kamera cofania
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Odp: Lybra -DVD i kamera cofania
Witam Serdecznie forumowiczow !
Jest tutaj nowy od paru dni przegladam to forum w poszukiwaniu schematu/opisu jak podlaczyc ekran z radia pod wtyk VGA taki typ gniazda jest w starszych monitorach.
Widze ze tu podajecie opisy jak podlaczyc ten monitor pod wtyk euro.
Posiadam radio bez nawigacji tj mam jedna okragla wtyczke 3 czarne wtyki i pojedyncza biala.
Moje radio ma oznaczenie Modul 839.
Wtyk vga posiada takie oto sygnaly : Dziekuje za pomoc.
Jest tutaj nowy od paru dni przegladam to forum w poszukiwaniu schematu/opisu jak podlaczyc ekran z radia pod wtyk VGA taki typ gniazda jest w starszych monitorach.
Widze ze tu podajecie opisy jak podlaczyc ten monitor pod wtyk euro.
Posiadam radio bez nawigacji tj mam jedna okragla wtyczke 3 czarne wtyki i pojedyncza biala.
Moje radio ma oznaczenie Modul 839.
Wtyk vga posiada takie oto sygnaly : Dziekuje za pomoc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2011, 18:57 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wrzuciłem fotkę na nasz serwer ;)
Powód: Wrzuciłem fotkę na nasz serwer ;)
Vsync i Hsync ->Csync
a zasilanie 7404 zrób z scalaka 7805
Masz wtedy wszystkie sygnały dla ics z vga
Całkowity koszt 5PLN/pięć złotych/
Sygnały RGB bezpośrednio bez niczego plus masa sygnałów.Przewwód ekranowany bardzo ważne -EKRANOWANY-do kolorów RGB
To na tyle Panowie i Panie.Temat proponuje zamknąć/do moderatora/
a zasilanie 7404 zrób z scalaka 7805
Masz wtedy wszystkie sygnały dla ics z vga
Całkowity koszt 5PLN/pięć złotych/
Sygnały RGB bezpośrednio bez niczego plus masa sygnałów.Przewwód ekranowany bardzo ważne -EKRANOWANY-do kolorów RGB
To na tyle Panowie i Panie.Temat proponuje zamknąć/do moderatora/
Ostatnio zmieniony 17 cze 2009, 22:01 przez Gość , łącznie zmieniany 1 raz.
witam da się podłączyć nokie przez taki przewód do radia bez nawi ,tel odtwarza divx wiec było by super
Lybra 2.4 jtd. 99r
podlaczyc mozna ale trzeba sygnal przekonwertowac a konwerter troszke kosztuje (chyba ze ktos zna jakis "domowy" sposob)
prosze ponóżcie mi znaleść konwerter na allegro
Grzes pisze:prosze ponóżcie mi znaleść konwerter na allegrobo ja niemam pojęcia jaki
Lybra 2.4 jtd. 99r
a jest ktoś z okolicy Poznania który by mógł mi pomóc w podłączeniu konwentera
Lybra 2.4 jtd. 99r
A tutaj schemacik konwertera do kamerki cofania
Jeszcze raz dzieki kol.solarzmr za namiary na gościa od plytek,szybko solidnie ale i drogo /ale tanie mięso psy jedzą/

Po małych adaptacjach śmiga tylko jeden wielki problem gdzie zamocować kamerę cofania ?Jeszcze raz dzieki kol.solarzmr za namiary na gościa od plytek,szybko solidnie ale i drogo /ale tanie mięso psy jedzą/

-
Witam serdecznie :<
Juz nie wiem co mam robic
udalo mi sie podlaczyc i zrobic konwenter pod zlacze VGA komputerowe - niestety moj konwenter mial minimalna rodzielczosc 640x480 obraz na monitorku lancji migotal i byl rozjechany..
tak wiec postanowilem kupic dvd i podlaczyc dvd przez zlacze euro - polutowalem zlacza rgb do 13 pinowej czarnej wtyczki i teraz nie wiem gdzie mam podlaczyc wyjscie sygnalu z lm1881n...czy pod te pociete przewody do ktorych zrobilem przelacznik ..czy pod czarne zlacze 13 pinowe tam gdzie wchodzi sygnal rgb ?
Juz nie wiem co mam robic
udalo mi sie podlaczyc i zrobic konwenter pod zlacze VGA komputerowe - niestety moj konwenter mial minimalna rodzielczosc 640x480 obraz na monitorku lancji migotal i byl rozjechany..
tak wiec postanowilem kupic dvd i podlaczyc dvd przez zlacze euro - polutowalem zlacza rgb do 13 pinowej czarnej wtyczki i teraz nie wiem gdzie mam podlaczyc wyjscie sygnalu z lm1881n...czy pod te pociete przewody do ktorych zrobilem przelacznik ..czy pod czarne zlacze 13 pinowe tam gdzie wchodzi sygnal rgb ?
Tak to u mnie działa:
Po nastepnej wypłacie zapodam monitorki w zagłówkach /dwustrefowy podział wideo/Oczywiście muza z dvd idzie w stereo dodatkowo można podłączyc dowolne urządzenie audio posiadające wyjście /chincz/.A jak tylko starczy kasy zapodam kamerkę cofania w pełnym automacie .Powodzenia,spadam
Po nastepnej wypłacie zapodam monitorki w zagłówkach /dwustrefowy podział wideo/Oczywiście muza z dvd idzie w stereo dodatkowo można podłączyc dowolne urządzenie audio posiadające wyjście /chincz/.A jak tylko starczy kasy zapodam kamerkę cofania w pełnym automacie .Powodzenia,spadam
-
jan123456 pisze:tak oczywiście mozna i jeszcze dżwiękjest stereo.Proszę bardzo schemacik do lybry bez nawi też hula.Scalak na schemacie to LM1881N
Mam takie pytanie czy mógłbym dostać jakieś wyjaśnienie do schematu tego bo ja włoski nie kapiszi. i może jakiś wskazówki jak bym to robił schemat podłączenia bez navi
moja lancia 1.9jtd sedan
WAZNE!!!!!!!!!!!!!To dotyczy jesli posiadasz okrągłe trzynasto pinowe złącze z tyłu ICS.
witam, mam zrobiony uklad do synchronizacji i uklad stabilizujacy wszystko podlaczam i nie idzie przelaczyc na aux, przelaczam "src" ale wciaz dziala radio. czy podlanczajac dvd przez te 13pinowe gniazdo trzeba jeszcze cos zrobic zeby obraz byl wyswiewtlany na ekranie ics, ma ktos jakis pomysl na ta przypadlosc?
-
Mam prośbę. Czy mógłby ktoś wysłać mi na maila, co jest potrzebne by podlaczyc kamerke oraz dvd do lancii lybry. Pokolei jakie kable, sprzet itd. Oraz sposob montazu. Moge zaplacic za fachowa porade. moj email >panolimpu@o2.pl z góry dziekuje
panolimpu pisze:Mam prośbę. Czy mógłby ktoś wysłać mi na maila, co jest potrzebne by podlaczyc kamerke oraz dvd do lancii lybry. Pokolei jakie kable, sprzet itd. Oraz sposob montazu. Moge zaplacic za fachowa porade. moj email >panolimpu@o2.pl z góry dziekuje
Zapraszam do jelenej góry .W dzień czasu się obrobimy