igik1234 pisze:Witam, jako że chciałbym nabyć jakiś starszy samochód to włączyłem OLX'a i zacząłem szukać. Zawsze marzyłem o czymś włoskim, no i znalazłem piękną srebrną Betę Coupe i jako że nie chciałbym nadepnąć na minę to postanowiłem spytać tutaj, czy jest ona warta uwagi?
http://olx.pl/oferta/lancia-beta-coupe- ... 7635e733fd
EDIT.
Z tego co się dowiedziałem telefonicznie to przewód paliwowy nie wytrzymał i pękł, auto ogólnie długo stało i pasowało by wymienić wszystkie paski i rozrząd, auto nie ma rdzy co wydaje się dość dużą zaletą jak an Bete no i brakuje paru detali takich jak lampa, czy tapicerka jednych drzwi (jest w złym stanie). Teraz chciałbym zapytać tych co się lepiej na tym znają, czy warto?
Na pierwszy rzut oka mogę powiedzieć jedno - dolot powietrza wydaje się niekompletny, brakuje obudowy filtra powietrza. Co do braków we wnętrzu, żaluzji na masce oraz lamp przednich - da się to wszystko znaleźć (jeśli nie u nas, to na e-bay'u lub subito), ale trochę to potrwa i cena może być dość słona.
W kwestii rdzy - szukać trzeba w okolicach wewnętrznych nadkoli przednich i tylnych, kielichów zawieszenia i progów (może nie być widoczna na pierwszy rzut oka, a kryć się pod - skądinąd nienaruszonym - fabrycznym zabezpieczeniem antykorozyjnym), a także wokół obramowania szyb i dolnych partii drzwi... Podłoga zazwyczaj jest solidna, ale też trzeba dobrze obejrzeć...
Szyby, uszczelki, części zamienne oraz materiały eksploatacyjne są dość łatwo dostępne - tu nie ma wielkiego stresu.
Jedno pewne - te auta może wolno, ale sukcesywnie idą w górę z ceną... Podobnie jak i części do nich...
Jeśli nie masz daleko, to może warto obejrzeć tę sztukę...?