a ten przycisk o którym mowa wyżej tylko włącza lub wyłącza wyświetlacz.....
mam już rozjaśnione na maxa"Mart27" pisze:w wersji z navi - koło zegarów jest pokrętło które rozjaśnia lub ściemnia właśnie zegary i wyświetlacz - ot cała filozofia - i na szczęście nic nie miga![]()
![]()
no własnie nawet przysłonięcie nie pomaga"Nat" pisze:Rozjasnione na maxa powinno być dobrze widioczne. Tylko jeśli slońce dokładnie świeci w monitor (czyli od tyłu) to może być kłopot z kontrastem, wtedy delikatne przesłonienie ręką pozwala na odczytanie, ale to są niezbyt częste przypadki.
Generalnie nie ma problemu ze zbyt małą jasnoscią czy kontrastem.
no ***"Nat" pisze:Moim zdaniem, kwestia regulacji tym guziczkiem.
No chyba, że faktycznie podświetlenie ekranu padło.
Jaka fotokomórka?
Skoro zapalasz światło to wtedy przełączasz (auto wie, że trzeba mocnej/słabiej podświetlić)
no ale ja juz nie wiem jak to regulować..."Nat" pisze:Każde LCD ma pod spodem lampę, która to wszystko podśwetla. Ja jednak obstaję przy swoim: spróbuj to wyregulować!!!
"DZIDA" pisze:mam już rozjaśnione na maxa"Mart27" pisze:w wersji z navi - koło zegarów jest pokrętło które rozjaśnia lub ściemnia właśnie zegary i wyświetlacz - ot cała filozofia - i na szczęście nic nie miga![]()
![]()
a czy ktoś mógłby zrobić w dzień zdjęcie żebym zobaczył jak to powinno być widoczne w dzień?
no to te wyświetlacze w tym wątku sa jaśniutkie w porównaniu z moim"Mart27" pisze: zajrzyj do postu o spalaniu Lybra JTD....tam są fotki wyświetlacza...
"Mart27" pisze:na lewo od pokrętła podświetlenia, o którym pisałem wcześniej jest ukryty bezpiecznik - może z nim masz problem ???
"DZIDA" pisze:"Mart27" pisze:na lewo od pokrętła podświetlenia, o którym pisałem wcześniej jest ukryty bezpiecznik - może z nim masz problem ???
ale ja nie mam pdoblemów z podświelteniem zegarów czy podświetleniem przycisków od navi tylko z samym ekranem od navi...
no dobra... to gdzie ten bezpiecznik?"Mart27" pisze:"DZIDA" pisze:"Mart27" pisze:na lewo od pokrętła podświetlenia, o którym pisałem wcześniej jest ukryty bezpiecznik - może z nim masz problem ???
ale ja nie mam pdoblemów z podświelteniem zegarów czy podświetleniem przycisków od navi tylko z samym ekranem od navi...
u mnie to pokrętło podświetla właśnie ekran + zegary...