Młody - diody święcą mocniej niz te żarówki, tylko jest troche roboty i bawienia się z nimi żeby je zamontować

Z Delta bylo by chyba podobnie,jeśli nie tak samo!? Myślałem od dłuższego czasu o czymś takim!!!"Młody" pisze:Kuba daj linka do Dedry.
Ja to kupię żaróweczki mniej roboty a efekt taki sam.
Jeśli do mnie skierowane to pytanie!? Kupujemy, ale żeby pasowały???"Młody" pisze:To co kupujemy żaróweczki?!
Tylko teraz się zastanawiam.. Wszystko podświetlić? Nawiewy, przyciski do szyb?"pawcio1" pisze:Jeśli do mnie skierowane to pytanie!? Kupujemy, ale żeby pasowały???"Młody" pisze:To co kupujemy żaróweczki?!
Czerwone podświetlenie wygladałoby super
P.S zobaczymy te zdjecia co Kuba ma zrobić!
Szczerze mwoiac widzialem czerwone w Audi a pomaranczowe we fiacie Pandzie i na dluzsza mete ten kolor strasznie wkur... jeslic hodzi o deske, jakos tka mecyz oczy i powoduje ze sie na to niechce patrzec, zielony ktory jest standardowo jest taki neutralny, czerwony jest fajny do podswietlenia przyciskow itp, ale widzialem wlasnie zrobione wszystko na taki jasny niebieski kolor to super efekt az przjemnie sie na to wszystko patrzy, oczy sie nie mecza od tego, i w samchodzie taki fajny klimat takiego chlodu a zarazem jasnosci"Młody" pisze:Tylko teraz się zastanawiam.. Wszystko podświetlić? Nawiewy, przyciski do szyb?"pawcio1" pisze:Jeśli do mnie skierowane to pytanie!? Kupujemy, ale żeby pasowały???"Młody" pisze:To co kupujemy żaróweczki?!
P.S zobaczymy te zdjecia co Kuba ma zrobić!Tak trochę burdelowo...
![]()
Myślałem żeby podświetlić zegary i klimę, ale nie bedzie wtedy choinki?
No faktycznie że czerwony przy długotrwałej jeździe troche może meczyć?"Kubek" pisze:Szczerze mwoiac widzialem czerwone w Audi a pomaranczowe we fiacie Pandzie i na dluzsza mete ten kolor strasznie wkur... jeslic hodzi o deske, jakos tka mecyz oczy i powoduje ze sie na to niechce patrzec, zielony ktory jest standardowo jest taki neutralny, czerwony jest fajny do podswietlenia przyciskow itp, ale widzialem wlasnie zrobione wszystko na taki jasny niebieski kolor to super efekt az przjemnie sie na to wszystko patrzy, oczy sie nie mecza od tego, i w samchodzie taki fajny klimat takiego chlodu a zarazem jasnosci"Młody" pisze:Tylko teraz się zastanawiam.. Wszystko podświetlić? Nawiewy, przyciski do szyb?"pawcio1" pisze:Jeśli do mnie skierowane to pytanie!? Kupujemy, ale żeby pasowały???"Młody" pisze:To co kupujemy żaróweczki?!
P.S zobaczymy te zdjecia co Kuba ma zrobić!Tak trochę burdelowo...
![]()
Myślałem żeby podświetlić zegary i klimę, ale nie bedzie wtedy choinki?
Czuli nie ma z tym najmniejszego problemu!!! To super"Marcin_D" pisze:Pawcio, Młody czy wy nigdy nie wymienialiście żadnej żarówki w podświetleniu zegarów czy deski?
Żarówka podświetlenia jest włożona w taką oprawkę
http://images20.fotosik.pl/193/c6d70e95be8077eam.jpg[/img]
taka jak przy tych diodach.
Te żaówki czerwobne to sa standardowe żaówki - tylko mają barwione szkło, tak że nie mogą niepasować.
I jedna sprawa - przy kupowaniu trzeba zwrócić uwagę na powłokę na bańce żarówki (barwę) bo co niektóre firmy straszny szajs dają i to się łuszczy i odpada i gówniano świeci.
A diody to muszą być szerokokątne, a jak takich nigdzie nie ma to się spiłowuje czubek na płasko i świeca szerzej, a pasują w ta sama oprawkę , w którą wkłada sie standardową żarówkę tylko trzeba ten rezystor dolutować do stopki diody i dopiero montować w desce.