Zapchany filtr - moim zdaniem tu tkwi problem. W zeszlym roku w mojego ojca Nissanie filtr byl tak zapchany(mimo ze auto mialo dopiero rok), że klima praktycznie w ogole nie dzialala i chlodzila beznadziejnie. Po wymianie wszystko wrocilo do normy.
W mojej Lancii Y mam gorszy problem. Klima mi sie nie wlacza, czynnik chlodzacy wzial i sie zmyl:) a w zeszlym roku byl uzupelniany po wymianie chlodnicy. Mam gdzies dziurke i musze jezdzic bez klimy a teraz tak goraco. Mam tylko nadzieje, ze kilkudniowy brak czynnika nie spowoduje wiekszych zniszczen. Jak wiadomo weekend majowy i zaden zaklad samochodu nie chce przyjac. Pozdrawiam
Kappa - słabe działanie klimy
Klima słabo działa:-( pomocy
Lancia Y 1.2 16v 86 KM 98' LS->była
Nissan Almera 1.5 98KM 05'
Cytryna Picasso 1.6 Hdi 07'
MB 123 230 78' zabytek
Nissan Almera 1.5 98KM 05'
Cytryna Picasso 1.6 Hdi 07'
MB 123 230 78' zabytek
W takim razie przepraszam, myslalem ze Kappa bedzie podobnie zbudowana co do Dedry jesli chodzi o klime. Zauwazylem jedna zaleznosc w starszych autach klimy sa znacnzie bardziej wydaje niz w nowych ale zabieraja dosc sporo KM. Ale przynajmniej widze Prezesjim ze nauczyles sie techniki opoanowania 

Juz bez Lancia ale dalej w Klubie 

- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
Musisz popracować nad pisownią bo nie wiem czy chodzi Ci o oponowanie czy opanowanie"Kubek" pisze: Ale przynajmniej widze Prezesjim ze nauczyles sie techniki opoanowania