ja obecnie jeżdżę na Teknorotach - wcześniej miałem w poprzednich samochodach i chwaliłem -teraz dopiero 1,5k za nimi - to o trwałości nie ma jeszcze co powiedzieć
firma turecka, pakuje np. dla Delphi

Mart27 pisze:te na allegro to Vema - raczej nie polecane...
zamówiłem TRW - 300 PLN za sztukę................podobno niezła jakość no i 2 razy taniej niż oryginały...zobaczymy - w przyszłym tygodniu operacja....
Fakt, że coś jest produkowane w tej samej fabryce nie oznacza automatycznie, że jest takiej samej jakości. Dobre surowce kosztują, niektóre technologie produkcji również są drogie.Codee pisze:W motoryzacji na różnych zakładach różne rzeczy widziałem, a poddostawców TRW, Valeo itp. ma tylu, że nawet nie wiecie, iż czasem to tańsze to owe markowe bez opakowania drogiej marki.pozdrawiam
Nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego co napisałeś, myślisz że jak można gdzieś zrobić oszczędności to się ich nie robi? Wysyłasz najlepszą próbkę produkcji, która wiesz, że na bank zostanie zaakceptowana i po sprawie.Sharuga pisze: Fakt, że coś jest produkowane w tej samej fabryce nie oznacza automatycznie, że jest takiej samej jakości. Dobre surowce kosztują, niektóre technologie produkcji również są drogie.
Dlatego nie dałbym ręki uciąć, że wahacze TRW i Vema, nawet jeśli byłyby wyprodukowane w tej samej fabryce - są identyczne..
Codee - Twoje zasady znamy, pamięć mamy dobrą.Codee pisze:No nic ja wiem swoje, a każdy ma swój rozum i postępuje według swoich zasad.
Idąc takim tokiem myślenia to nawet PT-91 zajedzieszCodee pisze: Ale nie z powodu słabego materiału w owym "markowym" tylko z powodu myślenia: " że jak wsadził tam nie wiem co to myśli że przez dziury to leci "
nie, to nie tak - to po prostu 5000 szt. idzie za cenę x2Za jakość się panowie płaci, nikt normalny nie bedzie robil 10.000 wahaczy z czego 5.000 szt sprzeda za połowę ceny od tak for fun!
JEDEN argument prosze dlaczego tylko 5000szt idzie za cene x2, a nie 10000 szt! jesli koszt produkcji jest taki sam! (czyt wiekszy zysk)Seth pisze:nie, to nie tak - to po prostu 5000 szt. idzie za cenę x2Za jakość się panowie płaci, nikt normalny nie bedzie robil 10.000 wahaczy z czego 5.000 szt sprzeda za połowę ceny od tak for fun!
a opinia, że lepsza marka - wiesz, opinia o tym, że VW jest dobrą marką też jestidzie to na tej samej zasadzie.
Zdziwiłbyś się, skąd te wszystkie części przychodzą i w co mogą być opakowane "w ramach umowy"
bo marka zamawia ileś sztuk u danego producenta.JEDEN argument prosze dlaczego tylko 5000szt idzie za cene x2, a nie 10000 szt! (czyt wiekszy zysk)
TRW sprzedaje wahacz po 70$, a inny pośrednik po 50$ - fabryka więc zarabia tyle samo, a dalej jest różnicowana cenaNo chyba ze macie teorie spiskową że połowa jest pakowana w lepsze pudełka i marża wzrasta o 200%...