Kappa - felgi
co sądzicie o takich felgach do kappy
Zapraszam do działu POWITANIA."Norbi" pisze:Też jestem za firmówkami

Proszę wpisać w profilu miejscowość z której pochodzisz.
PS.
Czy to Kolega z Lublina?

Dedra 2.0 TDS
Zwłaszcza od TURBO"Radicz" pisze:"Marcin" pisze:Moim skromnym zdaniem, na Kappie najlepiej wyglądają seryjne felgi..

Ford Fusion 1.4 TDCI
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Alfa Romeo 145 1.6 TS
Kappa wygląda najlepiej bez zbędnych bajerów.
Wg mnie również firmowe są bardzo dobrze dobrane.
Jeżdże nią od tak niedawna -a już dwie pary młodych zamówiły sobie moją Kappę do ślubu
) niesamowite - wcale przecież się z tym nie ogłaszałem. Zajmuję się zawodowo reportażami video i foto -ale nigdy nie woziłem "młodych" do ślubu -mimo że miałem dość ładne samochody
I nie przeszkadza im to że jest na seryjnych aluskach
)
Wg mnie również firmowe są bardzo dobrze dobrane.
Jeżdże nią od tak niedawna -a już dwie pary młodych zamówiły sobie moją Kappę do ślubu

I nie przeszkadza im to że jest na seryjnych aluskach

Thesis 2.4 jtdm 2006
Lybra 1.8 2002
Thesis 3.0 V6 2002
Kappa 2,0 turbo 16V 1997/ 1998
Moje Lancie
Lybra 1.8 2002
Thesis 3.0 V6 2002
Moje Lancie
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:

Ford Fusion 1.4 TDCI
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Alfa Romeo 145 1.6 TS
WOW
Ale efekt!
Na fotce tak jakby były lakierowane -ale mam nadzieję że to złudzenie -że to piękne polerowane alu a tylko pokryte klirem?
Ja myślałem już że ze swoimi zrobię to samo, Nie są bardzo tragiczne ale jednak... Mam niestety tylko jeden komplet (póki co) jeszcze się nie dorobiłem
i nie mogę sobie pozwolić postawić autko na kołkach na wiele dni..... 
Może podpowiedziałbyś jak to zrobić żeby efekt był podobny ?
Ale efekt!
Na fotce tak jakby były lakierowane -ale mam nadzieję że to złudzenie -że to piękne polerowane alu a tylko pokryte klirem?
Ja myślałem już że ze swoimi zrobię to samo, Nie są bardzo tragiczne ale jednak... Mam niestety tylko jeden komplet (póki co) jeszcze się nie dorobiłem

Może podpowiedziałbyś jak to zrobić żeby efekt był podobny ?
Thesis 2.4 jtdm 2006
Lybra 1.8 2002
Thesis 3.0 V6 2002
Moje Lancie
Lybra 1.8 2002
Thesis 3.0 V6 2002
Moje Lancie
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
fotki takie sobie bo robione telefonem bez lampy - felgi polerowane recznie i z pomoca wiertarki - nie malowane nawet klarem bo podobno traci sie lustrzane odbicie po lakierowaniu - trzeba bedzie dbac o alu - czyscić dokładnie i juz - jedno koło to około 4 dni roboty - no chyba że ktos zna lepszy sposób ??
felgi kupiłem przez neta na allegro - 320 z przesyłką za 4 sztuki z dekielkami ( małymi ) - nie wiem czy cena dobra ??? drugie mam takie same tak wiec w lecie zrobię fele zimowe - je jednak pomaluje i polakieruje - bo śnieg i sól zrobi szybko swoje
felgi kupiłem przez neta na allegro - 320 z przesyłką za 4 sztuki z dekielkami ( małymi ) - nie wiem czy cena dobra ??? drugie mam takie same tak wiec w lecie zrobię fele zimowe - je jednak pomaluje i polakieruje - bo śnieg i sól zrobi szybko swoje

Klir nie zepsuje bardzo efektu (choc klasę widać rzeczywiście najlepiej bez sztucznych powłok) a nie będziesz musiał aż tak o nie dbać.
Aluminium nie zabezpieczone szybko się utlenia -i trzeba będzie bardzo często powtarzać tą samą pracę... niestety...
Bawiłem się polerowaniem silnika w motocyklu -i niemal z dnia na dzień widać jak matowieje...
Jakiej gradacji papieru używałeś?
Czy na koniec pasta polerska -i jaka ?
Aluminium nie zabezpieczone szybko się utlenia -i trzeba będzie bardzo często powtarzać tą samą pracę... niestety...
Bawiłem się polerowaniem silnika w motocyklu -i niemal z dnia na dzień widać jak matowieje...
Jakiej gradacji papieru używałeś?
Czy na koniec pasta polerska -i jaka ?
Thesis 2.4 jtdm 2006
Lybra 1.8 2002
Thesis 3.0 V6 2002
Moje Lancie
Lybra 1.8 2002
Thesis 3.0 V6 2002
Moje Lancie
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
najpierw srodek do starych powłok lakierniczych i szpachelka
potem doczyszciłem papier 100 ( troche niepotrzebnych rys zrobiłem ) zalecam tak 250-300 potem wodny 500, 1000, 1500 i na koniec 2000 a po wszystkim pasta auto max ( lub tempo ) podobno G3 farecla jest dobra ale droga i na mokro jest do polerowania.
p.s. a czy do tak wypolerowanych felg przylgnie klar ??? czy nie odpadnie po 3 dniach ???? szkoda abym namachał się ak a potem musiał jeszcze czyścić klar

potem doczyszciłem papier 100 ( troche niepotrzebnych rys zrobiłem ) zalecam tak 250-300 potem wodny 500, 1000, 1500 i na koniec 2000 a po wszystkim pasta auto max ( lub tempo ) podobno G3 farecla jest dobra ale droga i na mokro jest do polerowania.
p.s. a czy do tak wypolerowanych felg przylgnie klar ??? czy nie odpadnie po 3 dniach ???? szkoda abym namachał się ak a potem musiał jeszcze czyścić klar

Ja zdecydowałem się na piaskowanie nie długo zobaczycie efekty. 

Dedra 2.0 TDS
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
u mnie wołali 40 złotych za felgę - i podobno po piaskowaniu felga jedynie do malowania i to z podkładem bo robią sie wżery od piaskowania ale chętnie zobacze jak wygląda alu po tym zabiegu - moze zimówki tak potraktuję 

Ja nie mam możliwości na zrobienie samemu. Brak garażu... 

Dedra 2.0 TDS
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
50% pracy za mną !!!!!!
2 felgi gotowwe
2 felgi gotowwe

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Mi to najbardziej w kapiszonie podobaja sie seryjne fele takie jak dabara:

Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?