Lybra - Klimatyzacja
Odp: Lybra - Klimatyzacja
u mnie rownież sewrwis musiał być - teraz jest znow chłodno i przyjemnie i moge zapomniec o opuszczaniu szyb 

Lybra SW 1.9 JTD
Jeszcze pytanko.
Na opakowaniu jest również porada aby wpryskać tą piankę w miejsce gdzie jest filtr pyłkowy.
W Lybrze pod filtrem jest otchłań na dnie której jest wentylator.
Jak tam wstrzyknąć piankę skoro ona upaprze cały wentyl ?
Na opakowaniu jest również porada aby wpryskać tą piankę w miejsce gdzie jest filtr pyłkowy.
- Sebastian
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Sebastian
Nie rób tego - właśnie zabijesz wentylator. Jak nie od razu to po jakimś czasie i tak umrze.kaeres pisze:Jeszcze pytanko.
W Lybrze stosowanie pianki jest mocno niewskazane.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
No nie zrobiłem bo wydawało mi się to na chłopski rozum dość ryzykowne.Sebastian pisze:Nie rób tego - właśnie zabijesz wentylator. Jak nie od razu to po jakimś czasie i tak umrze.kaeres pisze:Jeszcze pytanko.
W Lybrze stosowanie pianki jest mocno niewskazane.
A wstrzyknięcie pianki w nawiewy chyba nie stanowi żadnego problemu bo czym się niby różnią od innych samochodów ?
- Sebastian
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Sebastian
W boczne nie, ale jak przedawkujesz w te środkowe w konsoli centralnej, to też możesz uszkodzić część elektroniki jak pianka/płyn spłynie.kaeres pisze:No nie zrobiłem bo wydawało mi się to na chłopski rozum dość ryzykowne.
A wstrzyknięcie pianki w nawiewy chyba nie stanowi żadnego problemu bo czym się niby różnią od innych samochodów?
Pozdrawiam.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
A o tym nie wiedziałem.Sebastian pisze:W boczne nie, ale jak przedawkujesz w te środkowe w konsoli centralnej, to też możesz uszkodzić część elektroniki jak pianka/płyn spłynie.kaeres pisze:No nie zrobiłem bo wydawało mi się to na chłopski rozum dość ryzykowne.
A wstrzyknięcie pianki w nawiewy chyba nie stanowi żadnego problemu bo czym się niby różnią od innych samochodów?
Pozdrawiam.
Dziękuję za tipsa. Będę pamiętał aby nie przesadzać.
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
no to chyba mam kłopot z klimą
dziś ja nabiłem- warsztat twierdzi że wszystko jest ok- sprężarka działa, układ szczelny
ale.. nawiew na econ daje więcej chłodu
centralny nawiew daje lekki podmuch, boczne niemal wcale
jakiś pomysł??
dziś ja nabiłem- warsztat twierdzi że wszystko jest ok- sprężarka działa, układ szczelny
ale.. nawiew na econ daje więcej chłodu
centralny nawiew daje lekki podmuch, boczne niemal wcale
jakiś pomysł??