Propozycja - pytanie: Dział "Lubelskie i Podkarpacie"?

Grupa Lubelskie i Podkarpackie

Moderatorzy: matis1906, topcio, Energetyk

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Odp: Propozycja - pytanie: Dział "Lubelskie i Podkarpacie"?

Post autor: Nat » 02 kwie 2009, 11:59

FajeK pisze:co do wypowiedzi Nat'a tarnów jest w małopolskim a nie podkarpackim ;) : zolta : ;)
Ach jakimż ja się okazalem ignorantem geograficznym ała! : glowa_w_mur : :lol:
Powiem Wam więcej, kiedys myślałem, że Dąbrowa Górnicza to Śląsk i mało przez to w zęby nie dostałem od pewnej blondynki z zagłębia :)
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
Artur G.
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur
Kontakt:

Post autor: Artur G. » 02 kwie 2009, 21:04

Tak dla śmiechu - w szkole podoficerskiej (nad morzem) mieszkałem z kolegą ode mnie, jednym z Katowic i jednym z Sosnowca. W sumie 4 chłopa. Pojęcia nie macie jak ci dwaj się kłócili, czasami musiałem ich rozdzielać, ten z Sosnowca - Zagłębiok (jak mówiono) ok gość, ten z Katowic miał nawet wieszak "Kattowitz" czy jakoś tak który został mu na koniec połamany na grzbiecie. On się uważał za prawdziwego Ślązaka - nie Polaka, bardziej Niemca. Dziwne to było i do dziś dla mnie do dziś niezrozumiałe, ale naprawdę był to prawdziwy beton. Ogólnie miał przechlapane na kompanii. Mam nadzieję, że nie uraziłem nikogo z Katowic, bo ten to był ewenement. Nawet na zapalniczkę mówił fejerczok czy coś w tym rodzaju. Ciężko było go zrozumieć. A mówią, że Katowice od Zagłębia dzieli tylko tablica miejscowości ... hmm nie wiem , nie byłem a taka różnica zdań.
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat

Awatar użytkownika
Marzena
Klubowiczka wspierająca
Klubowiczka wspierająca
Imię: Marzena

Post autor: Marzena » 21 kwie 2009, 12:29

Taz pisze:Panie i Panowie!
Czekam na wasze opinie na temat stworzenia na (fundamentach działu Lubelskiego) działu "Lubelskie i Podkarpackie". Zapraszam do dyskusji, pomysłów, propozycji Przedst. Regionalnych itp.
Jest to propozycja, którą przedstawiłem Zarządowi, który jest do tego przychylny. Jednak przed podjęciem decyzji chciałbym znać waszą opinię na ten temat.
W jakim kirunku idzie tworzenie działu "Lubelskie i Podkarpackie"? Chętnych do wypowiedzi raczej malutko.

Awatar użytkownika
Taz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Irek
Kontakt:

Post autor: Taz » 21 kwie 2009, 13:15

No właśnie widzę. Pomysł był szlachetny, ale z realizacją słabo. Jak uda mi się wpaść na 2-3h do was na majówkę, to pogadamy na ten temat. Ale na dzień dzisiejszy widzę że Podkarpacie nie chce mieć swojego kącika na forum :(
'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG

Awatar użytkownika
kleyo24
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kleyo24 » 21 kwie 2009, 14:33

To teraz kolej na mnie! Wiele razy proponowałem zloty, spoty i inne cuda: raz w chełmie, raz w Lublinie iny raz w zamościu i było tak: a dlaczego w Zamościu?... a dlaczego w Lublinie a nie w Zamościu itp. Może warto zabrać się najpierw za region lubelski i poczekać z połączeniem. Nie mam nic przeciwko Podkarpacia ale o zlotach można wówczas zapomnieć- to jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 21 kwie 2009, 14:49

A jaki jest problem, by w tym miesiącu byl w Lublinie, a w następnym w Zamościu?
Pozdrawiam
Nat
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
topcio
Prezes Lancia Klub Polska

Post autor: topcio » 21 kwie 2009, 15:08

Problemu nie ma żadnego, ale jest znaczna różnica między propozycją a organizacją spotkania. Przy organizacji aktualnej majówki spotkałem się z wypowiedziami użytkowników, których "nie pociągają pięciominutowe zjazdy na parkingu" bez względu na rejon.
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubek
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Kubek » 02 cze 2009, 23:10

Witam

Dawno tu juz na forum nie zagladalem, dopiero dzis dostalem maila o zlocie w Lubartowie i postanowilem sie przylaczyc do dyskusjii :) Mi sie pomysl z polaczeniem podoba, ale widac Lublin woli byc sam, wiec nic na sile chyba :) Zlot w Lubartowie, fajna sprawa, ale np. z Rzeszowa bardzo daleko, a w przypadku polaczenia, mozna by robic zloty gdzies na pograniczu tych dwoch wojewodztw, tak zeby kazdy mial blisko ? Co za problem. Np. Zamość już znacznie blizej i realniejsza mozliwosc spotkania sie z dwoch wowjewodztw, Janow Lubeslki ? albo Sandomierz ? bardzo ladne miasteczko i co zwiedzac jest, ale to w Kieleckim juz chyba, ale bylo by wszystkim blisko, nie mowiesz juz nawet o samej Stalowej Woli.

Jeszcze za czasow gdy sie ostro udzielalem na forum, nie bylo zbyt wiele ludzi z Podkarpacia i widze ze dalej ich wielu nie ma, wiec powstanie nowego dzialu Podkarpacie, raczej nie mozliwe, chyba ze dla tej garstki ludzi, choc Lanci jest tu calkiem sporo, ale widac u nas na Podkarpaciu ciagle internetu nie mamy :P

Awatar użytkownika
pew
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pew » 02 cze 2009, 23:25

moim zdaniem połączenia spróbować można ale wtedy faktycznie musi być drugi przedstawiciel z Podkarpacia bo to jednak dość daleko ...
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT

Awatar użytkownika
Marzena
Klubowiczka wspierająca
Klubowiczka wspierająca
Imię: Marzena

Post autor: Marzena » 03 cze 2009, 8:35

Kubek pisze:Witam

Dawno tu juz na forum nie zagladalem, dopiero dzis dostalem maila o zlocie w Lubartowie i postanowilem sie przylaczyc do dyskusjii :) Mi sie pomysl z polaczeniem podoba, ale widac Lublin woli byc sam, wiec nic na sile chyba :)
Cieszę się, że ktoś inny zaczyna zabierać zdanie w tym temacie. Lublin nie woli być sam, tylko widzi trudności :)

Kubek pisze:Zlot w Lubartowie, fajna sprawa, ale np. z Rzeszowa bardzo daleko, a w przypadku polaczenia, mozna by robic zloty gdzies na pograniczu tych dwoch wojewodztw, tak zeby kazdy mial blisko ? Co za problem. Np. Zamość już znacznie blizej i realniejsza mozliwosc spotkania sie z dwoch wowjewodztw, Janow Lubeslki ? albo Sandomierz ? bardzo ladne miasteczko i co zwiedzac jest, ale to w Kieleckim juz chyba, ale bylo by wszystkim blisko, nie mowiesz juz nawet o samej Stalowej Woli.
Miesiąc temu był w Lublinie, teraz będzie w Lubartowie, następny raz jest do dogadania :D
Kubek pisze:Jeszcze za czasow gdy sie ostro udzielalem na forum, nie bylo zbyt wiele ludzi z Podkarpacia i widze ze dalej ich wielu nie ma, wiec powstanie nowego dzialu Podkarpacie, raczej nie mozliwe, chyba ze dla tej garstki ludzi, choc Lanci jest tu calkiem sporo, ale widac u nas na Podkarpaciu ciagle internetu nie mamy :P
Kubek, wiadomość o spotkaniu jest w ogólnym dziale "zloty i spotkania". Czekamy tylko na zainteresowanie się tematem. Jest sporo osób np. w Stalowej Woli, ale jak widzisz w tematach dotyczących lubelskiego i podkarpackiego wypowiada się niewielu a spotkaniem zainteresowanych jest jeszcze mniej.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 03 cze 2009, 9:15

A ty, Jacob już na Ojczyzny łono powrocies, czy nadal za morzem?
Pozdrawiam
Nat

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 03 cze 2009, 9:59

No właśnie jak widać aktywnych jest z reguły tylko kilku uczestników (i to głównie ze Stalowej Woli - mówie oczywiście o Podkarpaciu), a w Rzeszowie jakoś chętnych mało co, chociaż miasto dwa razy większe. Oczywiście propozycja Kubka żeby spotkać się gdzieś pośrodku jest jak najbardziej realna i już dawno postulowałem taki temat (a Stalowa Wola czy Sandomierz leżą dokładnie pośrodku).
Z chęcią bym też porozmawiał na ten temat w Lubartowie, ale niestety na 20 czerwca w planie mam spotkanie LKP w Warszawie :link:
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubek
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Kubek » 03 cze 2009, 12:44

Nat pisze:A ty, Jacob już na Ojczyzny łono powrocies, czy nadal za morzem?

Witaj Nat :) Jak zycie ? :) Ja juz od prawie pol roku w Polsce :) skonczylem tam studia za woda i juz mialem dosc siedzenia w tym syfie zwanym Anglia :). Ty dalej Lucynka swoja smigasz, czy cos nowego masz ?

Awatar użytkownika
Artur G.
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur
Kontakt:

Post autor: Artur G. » 03 cze 2009, 13:33

Dudi pisze:Oczywiście propozycja Kubka żeby spotkać się gdzieś pośrodku jest jak najbardziej realna i już dawno postulowałem taki temat (a Stalowa Wola czy Sandomierz leżą dokładnie pośrodku).
Nie mam nic przeciwko spotkaniu w Zamościu czy Stalowej woli, jak narazie koszt paliwa jest znikomy., nie ma co narzekać. Obiecuje tu i teraz, że po spotkaniu w Lubartowie (gdzie liczymy na możliwie największa frekwencję, nie tylko forumowiczów z naszego regionu) pojawimy się z żoną na terenie podkarpackiego, czy pośrodku - Zamość itp. I pociągnę za sobą innych, rozruszajmy te dwa piękne regiony PL. : yesyes :
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat

Awatar użytkownika
topcio

Post autor: topcio » 03 cze 2009, 14:19

Dudi pisze:No Oczywiście propozycja Kubka żeby spotkać się gdzieś pośrodku jest jak najbardziej realna i już dawno postulowałem taki temat (a Stalowa Wola czy Sandomierz leżą dokładnie pośrodku).
Jesteśmy otwarci na propozycje, pod warunkiem, że nie będzie to spotkanie ?parkingowe? pod marketem ;) .
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Lubelskie i Podkarpackie:::”