Zastanówcie się czy ten temat jest tu potrzebny.
Może następny będzie ..............."Ile razy przejechałeś skrzyżowanie na czerwonym świetle ?"

Wbrew pozorom i w Polsce są drogi, na których można się poruszać z taką prędkością. Tak dla przykładu z mojej okolicy wystarczy podać drogę, którą zrobiła kopalnia Bełchatów, bo na miejscu starej już jest wielka dziura. Z tego jednego pasa i pobocza spokojnie by zrobił co najmniej 2 pasy + szerokie pobocze, a do tego nawierzchnia równa jak stół.ESSOX pisze:Uważam ,że takie sprawdzanie to tylko na hamowni , bo na polskich drogach to niestety totalna głupota. Wystarczy mały błąd, pęknięta opona by pojawił sie na forum post ............"Odszedł w kwiecie wieku nasz forumowy kolega XX, składajmy kondolencje rodzinie ".........
Może następny będzie ..............."Ile razy przejechałeś skrzyżowanie na czerwonym świetle ?"
![]()
![]()
Dojechałem do odcięcia.Codee pisze:nie boicie się że wam się silnik posypie? ? ?
przecież takie przeciążanie silnika dobrze mu nie robi
Dudi do ilu obrotów Ci się rozkręcił ten silnik przy tych 210km/h ????
Kolego, bez przesadyzmów.ESSOX pisze:Uważam ,że takie sprawdzanie to tylko na hamowni , bo na polskich drogach to niestety totalna głupota. Wystarczy mały błąd, pęknięta opona by pojawił sie na forum post ............"Odszedł w kwiecie wieku nasz forumowy kolega XX, składajmy kondolencje rodzinie ".........
![]()
![]()
tomed20 pisze:Moją 1.9 jtd 116 KM jechałem maksymalnie na niemieckiej autostradzie 197km/h - skazanie według GPS. Licznik wskazywał wtedy blisko 210.
u mnie nawigacja chyba 205km/h pokazała, na liczniku może z 210km/h może ciut więcej było. Ale nie pozbierała się jakoś szybko. Tak do 195 w miarę, a potem to już czekałem aż się rozbuja.MICHU pisze:tomed20 pisze:Moją 1.9 jtd 116 KM jechałem maksymalnie na niemieckiej autostradzie 197km/h - skazanie według GPS. Licznik wskazywał wtedy blisko 210.
racja, licznik nie pokazuje dobrze, odczyt z nawigacji jest chyba dokładniejszy dlatego nie podniecałbym się tym co nam liczniki wskazują...
mój ma 230 tys., ale wcześniej tak nie kopcił. A teraz to przy każdym mocniejszym depnięciu kopci. Nawet nie trzeba bardzo w palnik dawać. Czasami to zasłona dymna z niego jestMICHU pisze:każdy turbodiesel kopci jak mu przyspieszasz tylko jeden mocniej a drugi słabiej mój troche daje dyma jak dam po garach ale to już 224 tys..........
Chyba wyroby autostradopodobneBoro pisze: Autostrady tez sa w Polsce.
Jadac 60km/h tez opona moze pękąć w naj mniej oczekiwanym momencie, nie mówiac juz o popełnieniu błędu.
Przy 200 to się śpiewa ?Witam Cię, Ojcze??ESSOX pisze:Chyba wyroby autostradopodobne![]()
Chcesz zobaczyć autostradę to jedź do Austrii lub Niemczech.
Pewnie że przy 60 może opona pęknąć , może uda sie auto opanować albo zaliczyć lekkie puknięcie przy wyhamowaniu. Przy 200 którymi tak się szczycicie to tylko organista zanuci ........."niechaj Aniołowie zawiodą Cię do raju ......."