Lybra - Podświetlenie panelu klimatyzacji
Odp: Lybra - Podświetlenie panelu klimatyzacji
hehe dzieki, teraz zabieram sie za przednie swiatla przeciwmgielne zobaczymy co z tego wyjdzie 

Lancia Lybra 1.8 16v SW
Witam ponownie!
Moja usterka przybrała na sile, albo zauważyłem nowe objawy... (niczym Doktor House):
W momencie przygasania podświetlenia gasną tylne światła pozycyjne i nie można włączyć świateł przeciwmgielnych !!! Masakra jakaś... Prawdopodobnie to też wina licznika, ale nie jestem tego pewien. Ile może kosztować naprawa tego ustrojstwa ? Jest może ktoś z Bydgoszczy lub okolic, kto się podejmie naprawy tego dziadostwa?
Moja usterka przybrała na sile, albo zauważyłem nowe objawy... (niczym Doktor House):
W momencie przygasania podświetlenia gasną tylne światła pozycyjne i nie można włączyć świateł przeciwmgielnych !!! Masakra jakaś... Prawdopodobnie to też wina licznika, ale nie jestem tego pewien. Ile może kosztować naprawa tego ustrojstwa ? Jest może ktoś z Bydgoszczy lub okolic, kto się podejmie naprawy tego dziadostwa?

w trojmiescie naprawa licznika to koszt 100/150pln
Lancia Lybra 1.8 16v SW
bartek42 pisze:Witam ponownie!
Prwdopodobnie to za niedługi czas nie będziesz miał wogóle świateł.Jak ktoś poprzednio pisał "ja jestem uposledzony elektrycznie"-jesli na to twierdzenie odpowiesz tak .Moja rada podjedż do kogoś kto ogarnia włoski chaos a wnet postawi wszystko do porzadku.Na koniec wielka rada-jakby jakimś cudem wszystko powróci do normy to nie odkładaj tego na pózniej bo to Ci się zemsci podwójnie.Lybra nie lubi skrótów elektrycznych,
Może ktoś sprawdzić, czy silniki 2.4 JTD wersje 135, 140 i 150 KM mają te same liczniki ?
A może macie namiar do kogoś, kto jest w stanie naprawić tą usterkę? Numer telefonu? Jakby co, to czekam... PROSZĘ O POMOC, auto jest niezbędne do życia jak woda
A może macie namiar do kogoś, kto jest w stanie naprawić tą usterkę? Numer telefonu? Jakby co, to czekam... PROSZĘ O POMOC, auto jest niezbędne do życia jak woda

- dar1usan
- Dopiero zaczyna na naszym forum
To wygląda tak: licznik steruje oświetleniem, jeśli jakiś mechanik reanimował ci licznik( luty mosty itp) to drugi raz może już nie zaskoczyć poniewaz te liczniki są bardzo, jak to powiedzieć- wrażliwe na wszelkie zmiany oporu i napięć. Jak dasz do naprawy za kilka zlociszy to ci zmostkują np. stopy, lewy z prawym itp. To bezcelowe bo to naprawa na jakiś czas i nie daje gwarancji. Najlepiej kupić licznik z jakiegoś szrotu, najpierw lepiej sprawdzić czy nie był reanimowany. Nowy ok. 4500zl. Do modelu 2.4jtd 00' kod licznika to m5, m6, dla .4jtd 01' kod to m7,m8.