Lybra - Jakie Świece i Akumulator do1.9jtd
Odp: Lybra - Jakie Świece i Akumulator do1.9jtd
Dzięki maydayns za konkretną odpowiedź. 

- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
wcale nie trzeba ich wyjmować (pomijając mruganie kontrolki) wystarczy odpiąć zasilanie od świecy i omomierzem sprawdzić przejście do masy.Bianco pisze:Pytając jak rozpoznać, że świeca nie grzeje, chodziło mi o to, czy można to w jakiś sposób odczuć/zaobserwować w aucie (kontrolki, dziwne zachowanie itp.) bez wyjmowania i sprawdzania miernikiem, po prostu podczas eksploatacji auta.
Dwa lata temu montowałem polskie iskry za jakieś 12 Pln szt. do Thali kumpla, do tej pory działają bezproblemowo.
Świece dałem NGK, akumulator mam varty - jestem zadowolony
Jakbyście jeden z drugim poczytali najważniejszą książkę o Lybrze czyli manual do niej to połowę roboty byście mieli mniej 

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
pulsowanie kontrolki świec żarowych
Cześć
Jestem od niedawna szcz... posiadaczem lybry 2.4 jtd , pierwszym niepokojącym objawem eksploatacyjnym było dziwne zachowanie wskaźnika temperatury płynu chłodzącego. Termostat - wymieniłem - trafna diagnoza !!! jest OK. Ale niepokoi mnie kontrolka świec żarowych, które po przekręceniu stacyjki po chwili gasną OK. - silnik zapola OK. ale przy pracującym motorze pulsują jeszcze kilka razy po czy gasną, czy to jest w porządku ?!?!
Jestem od niedawna szcz... posiadaczem lybry 2.4 jtd , pierwszym niepokojącym objawem eksploatacyjnym było dziwne zachowanie wskaźnika temperatury płynu chłodzącego. Termostat - wymieniłem - trafna diagnoza !!! jest OK. Ale niepokoi mnie kontrolka świec żarowych, które po przekręceniu stacyjki po chwili gasną OK. - silnik zapola OK. ale przy pracującym motorze pulsują jeszcze kilka razy po czy gasną, czy to jest w porządku ?!?!
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Odp: pulsowanie kontrolki świec żarowych
gdybyś przejrzał bieżące tematy dowiedziałbyś się, że oznacza to uszkodzenie świecy żarowej.
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Odp: pulsowanie kontrolki świec żarowych
Używamy opcji szukaj1966endriu pisze:Cześć

I jeszcze z 20 tematów dot. świec.