Lybra - Awaryjny elektrowentylator kabiny
Odp: Lybra - Awaryjny elektrowentylator kabiny
Kol.Grzejnik posprawdzaj napięcia w/g powyższego i będziemy dalej działać.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2009, 23:19 przez Gość , łącznie zmieniany 1 raz.
super!
dzięki Janku, napewno posprawdzam ale dopiero w poniedziałek niestety.
W rozpisce tych pinów widziałem w złączce B11 sygnał linii diagnostycznej K. Czy można w tym miejscu podpiąć się z ktsem? może wtedy zobaczy ten sterownik?
pozdrawiam, dzięki za zdjęcia
dzięki Janku, napewno posprawdzam ale dopiero w poniedziałek niestety.
W rozpisce tych pinów widziałem w złączce B11 sygnał linii diagnostycznej K. Czy można w tym miejscu podpiąć się z ktsem? może wtedy zobaczy ten sterownik?
pozdrawiam, dzięki za zdjęcia

KuT...S.... nie wiem ,ale kwp7.1 zrobi.Linie K do klimatyzacji masz na 9 pinie złącza diagnostycznego eobd,więc nie kombinuj 

witam Janku,
no własnie ja próbowłem się połączyć przez pin 9 na obd ale kts nie widział sterownika.
znalazłem coś takiego:
-program unidiag kwp2000 z plikami def do alfy, niestety żaden nie pasuje do lancii 1.8 16v '99r (HITACHI MPI bez EURO III)
-interfejs viakena, czy to zadziała?
lub
-program unidiag kwp71diag_N bez plików def do lancii
-interfejs viakena po przejrzeniu forum alfy
jeżeli miałbyś jakieś sugestie co do tych wybranych urządzeń/programów to bardzo proszę o poprawienie lub zaproponowanie innych, ponieważ chcę na poważnie zająć sie klimatyzacją/immobiliserem/licznikiem.
(ew. wyjaśnienia na pw)
dziękuję Janku bardzo za poświęcony czas i nerwy
ps. czy ten plik definicji podpaduje do mojej lybry? AlfaLancia_ME731.def
no własnie ja próbowłem się połączyć przez pin 9 na obd ale kts nie widział sterownika.
znalazłem coś takiego:
-program unidiag kwp2000 z plikami def do alfy, niestety żaden nie pasuje do lancii 1.8 16v '99r (HITACHI MPI bez EURO III)
lub
jeżeli miałbyś jakieś sugestie co do tych wybranych urządzeń/programów to bardzo proszę o poprawienie lub zaproponowanie innych, ponieważ chcę na poważnie zająć sie klimatyzacją/immobiliserem/licznikiem.
(ew. wyjaśnienia na pw)

w kwp 7,1 nie musisz posiadac pliku definicji .
Ostatnio zmieniony 13 gru 2009, 22:00 przez Gość , łącznie zmieniany 1 raz.
Grzejnik pisze:witam Janku,
znalazłem coś takiego:
lub
(ew. wyjaśnienia na pw)
To co wyczytałeś na alfa forum to się tyczy silnika.Ty masz hitachi I/r 1999/z jedną sonda -za ten silnik konstruktor powinien iść do pierdla/Nie podpasują te pliki definicji do twojej lybry.Te co ty przytoczyłeś są do boscha/nie cierpię tego sterownika,jak również hitachi/
KTS/czytaj kut..../chyba zrobisz musisz przełożyc linię k na 9 pin złącza eobd i zadać mu sterownik mm,na tym pinie wisi także ics-dokładnie nawi/
no własnie pin 9 był podpięty w tym 16 pinowym złączu i kts go nie widział (może jakaś lepsza wersja kts-a potrafi połączyć się z klimą? jutro sprawdzę u elektryka.)
czyli mogę zakupić ten kabelek? kabelek i zmostkować w nim pin 7 i 9 tak?
ps. sterownik mm to znaczy magneti-marelli, nie chciał bym źle zrozumieć...
dzieki
czyli mogę zakupić ten kabelek? kabelek i zmostkować w nim pin 7 i 9 tak?
ps. sterownik mm to znaczy magneti-marelli, nie chciał bym źle zrozumieć...
dzieki
tylko uwazj nie upier......sobie instalacji.Pisałem,że gdzies na forum było jak zczytać błędy wklimiezapomocą przycisków klimy,poszukaj.
Za duzo oglądaczy ,zapraszam na gg
Za duzo oglądaczy ,zapraszam na gg
no niestety przeszukałem forum, ale nie moge znalezc.
czy chodziło Ci o funkcje jakie oferuje przycisk "strzałka w góre" i "recyrkulacja" wciśnięte razem?
czy chodziło Ci o funkcje jakie oferuje przycisk "strzałka w góre" i "recyrkulacja" wciśnięte razem?
Hej a zna ktoś jakis zakład we wrocławiu, który by sie podjął takiej naprawy ? tzn naprawy elektrowentylatora.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2009, 18:16 przez Moglaj, łącznie zmieniany 1 raz.
Moglaj pisze:Hej a zna ktoś jakis zakład we wrocławiu, który by sie podjął takiej naprawy ?
Jakiej naprawy,czego???????
jan123456 pisze:Moglaj pisze:Hej a zna ktoś jakis zakład we wrocławiu, który by sie podjął takiej naprawy ?
Jakiej naprawy,czego???????
Sorki wkurzony byłem bo mi sie znowu zepsuł wentylator w lybrze, znowu dostałem po oczach dymem.
I chodziło mi o naprawe własnie tegoz wentylatora.
Pewno wentylator regenerowany?Razę kupić uzywkę-dłużej wytrzyma
No własnie kupiłem używany teraz chce regenerowac...