Lybra - wkazanie komputera na biegu jałowym w 2,4 JTD
- LybraSW
- Klubowicz
- Imię: Michal
- Kontakt:
Odp: Lybra - wkazanie komputera na biegu jałowym w 2,4 JTD
Tankuje jak zaswieci się rezerwa i wchodzi 58-60 litrów. Kumpel tankował swoją Lyberkę po czyszczeniu zbiornika i nalał 65 litrów Co mnie nie dziwi bo do VW Caddy też wchodzi mi 5 litrów wiecej niż podają dane auta. Co do spalania to po katowicach robie 850-900 km na jednym baku. 2.4 jtd spokojnie sobie radzi z masą auta a przy tym nie trzeba go specjalnie żyłować. Za tym kryje sie tajemnica spalania tego auta.
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
-
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
900 km po mieście?LybraSW pisze:Tankuje jak zaswieci się rezerwa i wchodzi 58-60 litrów. Kumpel tankował swoją Lyberkę po czyszczeniu zbiornika i nalał 65 litrów Co mnie nie dziwi bo do VW Caddy też wchodzi mi 5 litrów wiecej niż podają dane auta. Co do spalania to po katowicach robie 850-900 km na jednym baku. 2.4 jtd spokojnie sobie radzi z masą auta a przy tym nie trzeba go specjalnie żyłować. Za tym kryje sie tajemnica spalania tego auta.

Co do termostatu, to tak myślałem, że to on. Jeszcze raz sprawdzę na trasie czy zostaje przy tych 70 stopniach czy działa normalnie. Jak się drugi raz okaże, że jednak osiąga tylko 70 stopni, to wymieniam bez dwóch zdań.
900km w mieście jeszcze mi się nie udało może dlatego, że jak komp mi pokazuje, że mam poniżej 50km do końca baku to już nie ryzykuję.
Ale 800km pęka spokojnie, a mam trasy do pracy 8,5km.
Ale 800km pęka spokojnie, a mam trasy do pracy 8,5km.
- LybraSW
- Klubowicz
- Imię: Michal
- Kontakt:
To ja może sprecyzuje : Mam do pracy 25 km Świętochłowice - Czeladź a pokonanie tego odcinka 3 pasmową DTŚ zajmuje mi 20 minut. W tej chwili okręg Katowicki (GOP) to w większości 2,3 pasmowe drogi (DTŚ,A4,Roździeńskiego lub S1) na ukonczeniu lub w budowie są węzeł Sośnica, autostarda A1 - Nagle jazda stała się przyjemnością a kupując auto patrzysz zazwyczaj na spalanie w trasie.
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
hej hej
a ja zaobserwowałem jeszcze fajną rzecz:)
jak odpale samochód na zimno...... to czy jest -15 czy +6 stopni, to komputer chwilowe pokazuje zawsze 10l/100km.
ciekawe skąd to bierze:)
i tu widac ze algorytm nie daje rady, gdy auto się nie porusza:)
pozdrawiam
jak odpale samochód na zimno...... to czy jest -15 czy +6 stopni, to komputer chwilowe pokazuje zawsze 10l/100km.
pozdrawiam
-------------------------
zbebus pisze:hej hej
pozdrawiam
Nie zależy od temp. Ten durny ICS tak po prostu ma.kaeres pisze: Drugą głupotę jaką pokazuje to średnie spalanie zaraz po odpaleniu samochodu - dlaczego to jest ZAWSZE 10l/100km ?
Skąd on to wziął ?
A później jedzie do 25 l/100 totalna głupota.
Lybra SW 2,4JTD
- conway87
- Forumowicz/ka
- Imię: Kamil
Re: Lybra - wkazanie komputera na biegu jałowym w 2,4 JTD
Czyli może mi ktoś jeszcze raz napisać? Jak jest zaznaczone key to pokazuje chwilowe spalanie, a jak jest zaznaczone trip to pokazuje srednie z ostatnich pięciu min?
Re: Lybra - wkazanie komputera na biegu jałowym w 2,4 JTD
dokładnie tak.