Kappa - dokładane spryskiwacze reflektorów
Re: Kappa / spryskiwacze reflektorów
Czy zbiornik przy kappach ze spryskiwaczami reflektorów jest inny ? Z dwiema pompkami
A jak wygląda kwestia przyłączenia tej drugiej pompki, trzeba ciągnąć skądś kable ?
Pozdrawiam
A jak wygląda kwestia przyłączenia tej drugiej pompki, trzeba ciągnąć skądś kable ?
Pozdrawiam
U mnie popękała obudowa spryskiwaczy, w skutek czego część płynu wylatuje nie dyszą, a łączeniem pomiędzy elementem gumowym (w którym umieszczone są dysze) a obudową. Obudowa też jest zrobiona z jakiegoś plastiku albo gumy. Zastanawiam się nad doraźnym zaklejeniem tych szczelin, tylko - czym? Sprawdzi się silikon? Może lepiej jakimś 'poxipolem'? Musi to byś lepidło, które wypełni nieco przestrzeni.
A gdy przyjdzie mi w przyszłości wymienić spryskiwacze reflektorów - to da się to zrobić bez ściągania zderzaka?
A gdy przyjdzie mi w przyszłości wymienić spryskiwacze reflektorów - to da się to zrobić bez ściągania zderzaka?
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi błękitna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czarna
były:
Lybra 2.0 comfotronic kombi srebrna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czerwona
Y10 1.1
3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD
były:
Y10 1.1
- Gros
- Klubowicz
- Imię: BogdanA
nie klej poxipolem nic nie da jest twardy-kup sikaflex ale na poczatek dobrze odtłuść powierzchnie.bichon pisze:U mnie popękała obudowa spryskiwaczy, w skutek czego część płynu wylatuje nie dyszą, a łączeniem pomiędzy elementem gumowym (w którym umieszczone są dysze) a obudową. Obudowa też jest zrobiona z jakiegoś plastiku albo gumy. Zastanawiam się nad doraźnym zaklejeniem tych szczelin, tylko - czym? Sprawdzi się silikon? Może lepiej jakimś 'poxipolem'? Musi to byś lepidło, które wypełni nieco przestrzeni.
Spryskiwacza nie zdejmiesz bez zdiecia ma od dołu nakretki

A do tej nakrętki jest dostęp? Z góry z tego co widziałem, przeszkadza belka. A CZY z dołu jest dojście, da się to zrobić bez demontowania zderzaka?gros pisze: Spryskiwacza nie zdejmiesz bez zdiecia ma od dołu nakretki
Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, 15:58 przez Bichoń, łącznie zmieniany 1 raz.
Lybra 2.0 comfotronic czarna
były:
Y10 1.1
były:
Y10 1.1
- Gros
- Klubowicz
- Imię: BogdanA
z dołu? a jak wijmiesz wężyki połamiesz łącznik spryskiwacza z wężykiem.Z dołu nie wiem jak ,jak zdemiesz halogen, tam nie ma miejsca , zgóry przeszkadza belka do której przykręcony jest 'buforek"bichon pisze:A do tej nakrętki jest dostęp? Z góry z tego co widziałem, przeszkadza belka. A z dołu jest dojście, da się to zrobić bez demontowania zderzaka?gros pisze: Spryskiwacza nie zdejmiesz bez zdiecia ma od dołu nakretki

- Skalniak71
- Forumowicz/ka
Schylając się pod auto, zauważyłem, że płyn ucieka między białym elementem, a zbiornikiem.Wikingos pisze:Skalniak71
Musisz uszczelnić połączenie pomiędzy pompką z zbiornikiem.
Pompka spryskiwaczy reflektorów jest zainstalowana od strony prawego błotnika. Należy zdjąć bądź odgiąć plastikowe nadkole. Ponieważ pompka jest uszczelniona pierścieniem i włożona na wcisk do zbiornika to spróbuj dociśnij pompkę, sprawdź też przewód gumowy czy nie jest przecięty lub czy nie ma luzów w miejscu połączenia z pompką (zaciśnięty cybant)
Ten element widać z lewej strony, leci między tym pierścieniem który styka się ze zbiornikiem, chciałem klejem na gorąco to zrobić ale nurkując pod autem ciężko o precyzję...
- hary171
- Forumowicz/ka
- Imię: Marcin
Kappa - spryskiwacze lamp
Witam serdecznie mam pytanie odnośnie spryskiwaczy do lamp, a dokładnie zasady jak są podłączone czy pod jeden zbiornik i pompę, czy spryskiwacze do lamp posiadają swój oddzielny zbiornik i oddzielna pompkę? Dziękuję za odp., pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2011, 18:07 przez stabraf, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Proszę używać opcji "szukaj".Połączyłem posty, polskie znaki.
Powód: Proszę używać opcji "szukaj".Połączyłem posty, polskie znaki.
Ona jest nietypowa niepowtarzalna jednorazowa i oryginalna... Lancia...
Kappa 2.0 lpg
Kappa 2.0 lpg
- Przemek
- Klubowicz
- Imię: Przemek
- Kontakt:
Re: Kappa - spryskiwacze lamp
Zbiornik jest wspólny z tym od spryskiwaczy szyby - pompka oddzielna.
Re: Kappa - dokładane spryskiwacze reflektorów
W związku z brakiem spryskiwaczy reflektorów
szukam zderzaka /z przyczyn ogólnych/ ze spryskiwaczami/ciemny granat ew. ciemny, czarny po lifcie/ i pompki do spryskiwaczy, proszę o dop. PW
pozdrawiam
szukam zderzaka /z przyczyn ogólnych/ ze spryskiwaczami/ciemny granat ew. ciemny, czarny po lifcie/ i pompki do spryskiwaczy, proszę o dop. PW
pozdrawiam

LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz