17.07-spot w Solcu Kujawskim

Zloty i spotkania

Moderator: wujekp

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Re: 17.07-spot w Solcu Kujawskim

Post autor: przemas81 » 20 cze 2011, 21:20

wojciech711 pisze:...może jednak pomyślicie o tym 10 lipca
co...

Niestety,10 lipca był pierwsza propozycja jednakże wiekszości pasuje 17 zarówno z LKP jak i paru fajnym ludziom z LK,bo takowy temat równiez tam został zarzucony-jest to spot miłośników,znajomych i ludzi chcących zawrzeć nowe znajomości,takze sorki-termin pozostaje bez zmian
piotrgoralski pisze:
Karolcia pisze: Jedno nie wyklucza 2 ;)

Ale jak nie będzie więcej chętnych na spot w Gdyni,to chyba bezsensu się w 3 spotykac może na Solec będzie więcej chętnych :roll:
Zgadzam się. Chociaż dalej zachodze w głowę, dlaczego jest tak niewielu chętnych na spoty w Trójmieście.

Mam dwa wytłumaczenia
1-nie ma nas duzo w tych okolicach
2-wiecej nas od bydgoszczy w dół i spoty lepiej robic gdzie wiekszosc ma niedaleko bądż przynajmniej podobne odległosci,trzeba szukac takich punktów centralnych,ja sam do solca mam 130 km?coś w tych granicach Ty np juz ponad 200 ale Bydgoszcz,Wawa,Lódż,Ostróda ,Ciche i nie wiem kogo jeszcze nie wymieniłem maja podobne odległośći

takie sa reali,jesli zjawia się chetni przyjedziemy do 3-city jak nie zapraszam mozesz przyjechać do Chojnic i zabrać się z nami w celu cięcia kosztów

P.S-tak niemiło wciałem się w Twój temat ale pomysł wyszedł tak nieświadomie i spontanicznie-mam nadzieje ze nie jesteś zły :-?

a na marginesie zawsze możemy machnac kolejnego spota np w Szymbarku-wielu chciało tam pojechac a nie było a i atrakcje są tez nowe
Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki

Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd

Awatar użytkownika
wojciech711
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Wojciech

Post autor: wojciech711 » 20 cze 2011, 21:40

OK.. dzięki za odpowiedz
będę kombinował z tym 17 może coś się wymyśli
w końcu możemy w tym Zakopanym zameldować się wieczorkiem a Solec jest po drodze do zakopanego
JEST
Lancia Kappa Coupe 2.0 16v turbo
Lancia Kappa BI-Color 2.4jtd
Miss Zlotu Sypniewo 2013 :D
Pierwsza V-ce Miss Zlotu Sielpia 2011 :)
BYŁA
Lancia Lybra 2.4jtd

Bea
Klubowiczka
Klubowiczka
Imię: Beata

Post autor: Bea » 20 cze 2011, 22:27

Może wie ktoś, czy w Bydgoszczy, bądź w bliskiej okolicy są fajne i tanie noclegi dla powiedzmy ok. 10 osób?

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: przemas81 » 21 cze 2011, 21:10

Beatka-czyżby nalot Ci się szykował?
Volvo xc 90- wół roboczy

kappa96
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kappa96 » 21 cze 2011, 21:31

Dzięki Karolcia i Przemas..... : yesyes : za aktywację....kujaw i pomorza, pomorza i kujaw.....
Być może spot przerodzi się w zlot, zależ to tylko od Was.......

Dzień wcześniej było by super a jeszcze lepiej dwa dni wcześniej czyli od piątku, na marginesie pytanie do Wszystkich chętnych na spocik (zlocik) mających możliwość przyjazdu wcześniej (Pt, So), czy jesteście zainteresowani noclegem/ami ? Jest co prawda sezon i o miejsca bardzo trudno (nad wodą) ale jest np. możliwość noclegu - domek 6 osobowy z łazienką nad rzeką Brdą (stanica wodna PTTK w Janowie). Do centrum Bydgoszczy ok. 10km
Wg. dzisiejszej rozmowy cena z domek z łazienką 135PLN (22,5 od osoby) plus zużyta energia, każda dod. osoba plus 10PLN.

Obrazek

Obrazek

cyt. z opisu:
Stanica położona w zakolu Brdy, na wysokiej skarpie, otoczona lasami ok.10 km na pn. od centrum Bydgoszczy. W pobliżu przebiegają znakowane szlaki piesze. Punkt końcowy spływów kajakowych rzeką Brdą. Obiekt ujęty w rejestrze Międzynarodowej Federacji Campingu i Caravaningu, czynny od maja do września.Oferujemy:domki campingowe; zapraszamy dzieci i młodzież szkolną na biwaki, "zielone szkoły" (opiekun noclegi gratis) w ofercie również pikniki, ogniska z piosenką żeglarską, turystyczną;zapewniamy przejażdżki konne prowadzone przez kwalifikowanych instruktorów;
prowadzimy wypożyczalnię kajaków; organizujemy spływy kajakowe;
organizujemy imprezy plenerowe i okolicznościowe; w sezonie polecamy: wczasy, obozy, kolonie; ośrodek dysponuje "
salką konferencyjną" (30 osobową); współpracujemy z licencjonowaną firmą przewozową (busy, autokary).

Do zobaczenia Wenecja Bydgoska i Starówka z niewątpliwą atrakcją jaką jest wizyta "Pana Twardowskiego"
Można by zaliczyć rejs tramwajem wodnym, szczególnie polecam rejs szlakiem śluz, w jedną stronę ok 2 godziny za całe 2,60 PLN plus powrót 2 godziny za 2,60. Koszt całkowity 5,20 PLN :yesyes:
Prowiant i napoje we własnym zakresie bo jak widać na foto poniżej stateczek jest bez zaplecza gastronomicznego ;)

Obrazek
"foto klik"

Czyli w dużym skrócie scenariusz wyglądał by to tak:

Piatek - aklimatyzacja w Janowie z kąpielą w Brdzie i wieczorne rozmowy przy grillu.......

Sobota- Tramwaj Wodny, Starówka z Twardowskim, Wenecja Bydgoska.......plus jeżeli będą chętni ew. wypad do Torunia i Stare Miasto (najpiękniejsze o zmroku dzięki super efektom świetlnym.......po powrocie nocna kąpiel w Brdzie i nocne Polaków rozmowy.....

Niedziela - Park Jurajski w Solcu Kujawskim i na zakończenie surprise dla chętnych
(jak się uda będzie jazda na symulatorach autami F1 lub rajdówkami WRC słowem kilkadziesiąt różnych samochodów o różnych charakterystykach)

Możemy też wystartować od soboty.
Czekam na wasze opinie, sugestie i ze względu na konieczność rezerwacji (domek, symulatory itd, itp) proszę ew. chętnych o szybką decyzję i deklarację.
Pozdrawiam
Piotr

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: przemas81 » 21 cze 2011, 21:53

Piotr,co do tych symulatorów to nie wiem skąd je wytrzasnąłeś ale rezerwuj bo ja bardzo chętnie se "sztucznie pośmigam"-Delta rozbebeszona u mnie w city tylko gokarty co ku : cenzura : sko kosztują więc jestem za.
Co do przerobienia na zlot to sorki ,bardzo chętnie ale niestety ja mam ten weekend pracujący-sezon budowlany więc nie mam co liczyć na wolne,a posiedzieć przy czymś mocniejszym na łonie natury byłoby naprawdę miło
Także sorry ale na nas nie licz, jeśli zadeklarują się chętni-a cena jest praktycznie żadna zaczynajcie wcześniej,mi pozostanie żal że nie będę z Wami-pozostanie mi cała niedziela
Volvo xc 90- wół roboczy

kappa96
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kappa96 » 21 cze 2011, 22:09

"pozostanie mi cała niedziela]
Dzięki Przemas, cała niedziela to i tak super, naważniejsze to spotkanie a czy będzie to na chwilę czy na dłużej, nie ma znaczenia.......
Ostatnio zmieniony 22 cze 2011, 0:11 przez kappa96, łącznie zmieniany 1 raz.

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: przemas81 » 21 cze 2011, 22:11

kappa96 pisze:[quote="pozostanie mi cała niedziela]
Dzięki Przemas, cała niedziela to i tak super, naważniejsze to spotkanie a czy będzie to na chwilę czy na dłużej, nie ma znaczenia.......[/quote][/quote]

Dokładnie,w końcu Solec to sentyment-kilka lat temu wracałem stamtąd i oglądalismy wspólnie autko dla Kondzia-wtedy sie poznaliśmy :D
Volvo xc 90- wół roboczy

kappa96
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kappa96 » 21 cze 2011, 22:20

przemas81 pisze:
kappa96 pisze:[quote="pozostanie mi cała niedziela]
Dzięki Przemas, cała niedziela to i tak super, naważniejsze to spotkanie a czy będzie to na chwilę czy na dłużej, nie ma znaczenia.......
[/quote]

Dokładnie,w końcu Solec to sentyment-kilka lat temu wracałem stamtąd i oglądalismy wspólnie autko dla Kondzia-wtedy sie poznaliśmy :D[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]

Masz rację, nie zapomniane chwile, mam nadzieję że będą następne.........................
Miło będzie że spotkamy się w niedzielę 17.07........

Awatar użytkownika
bufi
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: bufi » 21 cze 2011, 22:28

Normalnie zaczynam się zastanawiać :D Nie wiem czy sam , czy z rodzinką ale ochota wielka : yesyes :

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: przemas81 » 21 cze 2011, 22:33

ty sie nie zastanawiaj tylko ładuj tylek w samochód i śmigaj,drugiej takiej okazji nie bedzie ;)
Volvo xc 90- wół roboczy

Awatar użytkownika
bufi
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: bufi » 21 cze 2011, 22:36

przemas81 pisze:ty sie nie zastanawiaj tylko ładuj tylek w samochód i śmigaj,drugiej takiej okazji nie bedzie ;)
Zrobię wszystko by przybyć :D

Bea
Klubowiczka
Klubowiczka
Imię: Beata

Post autor: Bea » 21 cze 2011, 23:42

bufi pisze:Normalnie zaczynam się zastanawiać :D Nie wiem czy sam , czy z rodzinką ale ochota wielka : yesyes :
pewnie że z rodzinką, toż to przede wszystkim atrakcje dla dzieci :-P

kappa96
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kappa96 » 22 cze 2011, 0:15

bufi pisze:
przemas81 pisze:ty sie nie zastanawiaj tylko ładuj tylek w samochód i śmigaj,drugiej takiej okazji nie bedzie ;)
Zrobię wszystko by przybyć :D
Wiem że tak się stanie i czekam na potwierdzenie że od piątku.........

kappa96
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kappa96 » 22 cze 2011, 0:49

przemas81 pisze:Piotr,co do tych symulatorów to nie wiem skąd je wytrzasnąłes ale rezerwuj bo ja bardzo chetnie se "sztucznie pośmigam"-Delta rozbebeszona u mnie w city tylko gokarty co kuresko kosztuja więc jestem za.
Co do przerobienia na zlot to sorki ,bardzo chetnie ale niestety ja mam ten weekend pracujący-sezon budowlany więc nie mam co liczyć na wolne,a posiedzić przy cyzms mocniejszym na łonie natury byłoby naprawdę miło
Także sory ale na nas nie licz,jeśłi zadeklaryją się chcetni-a cena jest praktycznie żadna zacyznajcie wcześniej,mi pozostanie żal że nie będe z Wami-pozostanie mi cała niedziela
Karolcia + Przemas - Przemas + Karolcia, cała niedziela to i tak super, nie znam jeszcze jak funkcjonują te symulatory, mam nadzieję że będzicie zadowoleni, odstępuję Tobie moje 10 minut...............do szybkiego zobaczenia........

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Zloty i spotkania :::”