Kappa 3.0 - przegrzewa się

argenta67

Re: Kappa 3.0 - przegrzewa się

Post autor: argenta67 » 09 maja 2012, 20:08

Alan pisze:Więc.... coś się zepsułosię :)
No własnie czyli najpierw poprawna diagnoza a później jakieś wymiany na termostat bym nie stawiał.

CIECHUBC
Dopiero zaczyna na naszym forum
Imię: Bartek

Post autor: CIECHUBC » 10 maja 2012, 12:15

Więc sprostuje gotuje sie więc płyn wywala ale tylko jak jade na trasie i wtedy ubytek jest , jezdzac po miescie nic sie nie dzieje wiec sie nie goruje a co za tym idzie płynu nie ubywa . Termostat bedzie dzis wymieniony , układ zalany nowym płynem (choc ten stary to w zasadzie nowy bo wymieniony 1 miesiac temu) pożadnie odpowietrze i na trase na test jak bedzie to samo to wyciagne chlodnice i przez weekend przepukam i zobacze co dalej . Z góry dziękuje wszystkim za propozycje usterki i jestem otwarty na wszelkie inne propozycje :) Pozdrawiam Bartek.

CIECHUBC

Post autor: CIECHUBC » 15 maja 2012, 15:32

Hmmm powiem tak termostat nowy działa ok czujnik temp nowy tez działa ok chłodnica wypłukana , zalany nowy płyn , odpowietrzone a przy wyzszych obrotach sie grzeje wskazówka 120st i czerwona kontrolka węże i chłodnica gorąca , wprawdzie płyny nie wywala ale cos jest nie tak auto nie kopci , płynu nie ubywa co jest grane ?

Awatar użytkownika
DamianS
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: DamianS » 15 maja 2012, 15:39

pompa wody ? Jeśli masz pompę z plastikowym wirnikiem zdaża się , ze wirnik pęka w okolicach osi i ślizga się przy wyższych obrotach.
Kiedyś spotkałem się z takim przypadkiem.
Obrazek

argenta67

Post autor: argenta67 » 15 maja 2012, 18:52

DamianS pisze:pompa wody ? Jeśli masz pompę z plastikowym wirnikiem zdaża się , ze wirnik pęka w okolicach osi i ślizga się przy wyższych obrotach.
Kiedyś spotkałem się z takim przypadkiem.
To nawet nie jest odosobniony przypadek bo ja z tym też się spotkałem a nawet więcej łopatki wirnika "kładą" sie i mało co poruszają płyn.

CIECHUBC

Post autor: CIECHUBC » 18 maja 2012, 13:46

pompa ok nie leje łopatki całe juz nie wiem co robic :( a jakby rozrzad był przestawiony o 1 zabek np to tez miałby takie objawy ewentualnie jakie by były inne ?

argenta67

Post autor: argenta67 » 18 maja 2012, 18:24

CIECHUBC pisze:pompa ok nie leje łopatki całe juz nie wiem co robic :( a jakby rozrzad był przestawiony o 1 zabek np to tez miałby takie objawy ewentualnie jakie by były inne ?
To jak pompę sprawdzałeś to trzeba było sprawdzić rozrząd.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”