Mam pytanie, w jakich samochodach znajdę seryjne 284mm? Zastanawiam się nad polepszeniem hamulców w mojej Dedrze SW 1.6 i szukam odpowiedniego "dawcy"

Tak samo. Coupe 20vT ma Brembo i 300mm. Cała reszta to max 284.Jaca! pisze:a w fiatach jak to wygląda? Marea, Coupe?
Owszem.mac1us pisze:Ale 330 to juz felga minimum 17 cali.
W prawie wszystkim co było oparte o podłogę Tipo i miało pod maską co najmniej 1,8/2,0. Tipo, delta, 155, 145, Thema...Jaca! pisze:Mi chodzi generalnie żeby założyć te 284mm, większe to już grubsza ($$) sprawa... To w jakich samochodach z grupy Fiata montowane były seryjnie 284? To mnie interesuje.
Dostępność nie jest problemem. Nie mam pojęcia czy mocowania zacisku do piasty są w każdym wypadku identyczne. Tak samo zresztą jak tarcze które różnią nawet jeśli mają tą samąśrednicę to nie zawsze mają tą samą wysokość.Jaca! pisze:Czyli w zasadzie nie jest problemem dostać takie zaciski po taniości. Czyli do swapu potrzeba tarczę, jarzmo i zacisk, rozumiem?
No opona to 205/40R17 itp. W sumie da się km założyć bez większych problemów chociaż może być problem jak ktoś ma bardzo niskie auto. Czy da się tym jeździć to już kwestia kierowcy i tego gdzie jeździ. W każdym razie ja obecnie mam 205/45R16 i w sumie zero problemów. W lipcu chcę na tym jechać do Polski.mac1us pisze:Moim zdaniem tarcza 330 mm w Delcie to już pomyłka, bo nie wyobrażam sobie jeździć na feldze 17 cali, opona będzie musiała być bardzo niska. W Niemczech jest możliwość jakiegoś zalegalizowania zacisków które są przymocowanie na adapterze wykonanym przez siebie czyli bez homologacji?
Też tak podejrzewam ale nie da się tego stwierdzić w ciemno.mac1us pisze:Ale przy 6 tłoczku rodzi się już problem z tyłem i podejrzewam, że wymagałby on również ingerencji.