Proponuję zrobić tak:
Uzupełnić swoje dane w profilu - tak jak to każdy użytkownik forum powinien uczynić, zgodziłeś się na to akceptując regulamin, przy rejestracji.
Dalej zrobić tak:
Żaróweczka 12V z przewodzikami (lub miernik), podłączyć do wtyczki zasilającej pompę paliwa na zbiorniku. Jeśli się zaświeci po przekręceniu zapłonu, ewentualnie podczas kręcenia rozrusznikiem (lub miernik pokaże napięcie powyżej 10V), to trzeba sprawdzić pompę. Czasami pompa będzie się kręcić, a nie poda paliwa. Przyczyny mogą być różne - rzadkie, ale spotykane: wyłamane łopatki wirnika, zaklejony smok z siatki, zapchany filtr paliwa.
Jeśli żarówka (lub miernik) nic nie pokaże, to sprawdziłbym bezpiecznik i przekaźnik od pompy paliwa - miejsca montażu nie wskażę jednoznacznie, ponieważ z Deltą 2 1,6ie nie miałem do czynienia. Najczęściej jednak jest to podszybie pod maską silnika.
Możliwa jest jeszcze jedna usterka - jeśli żarówka (miernik) pokazuje napięcie, to może być uszkodzony emulator wtrysku jednopunktowego. Powinien odcinać wtrysk, podczas jazdy na LPG.
Pozdrawiam.
Nic więcej nie podpowiem, dopóki nie będę wiedział jaki sterownik (komputerek) LPG masz zamontowany w samochodzie.
Delta II 1.6 - problem z odpaleniem na benzynie
Re: Delta II 1.6 - problem z odpaleniem na benzynie
Dla klubowiczów naprawię, wyreguluję samochód, instalację lpg.
Wykonam naprawy (spawanie) w stali, żeliwie, miedzi, aluminium, głównie TIGiem.
Żony:
Lancia Musa Platino 1,4 16V
Moje:
Lancia Dedra LX SW 1,6 mpi 95' - NA SPRZEDAŻ, z pokaźnym pakietem części.
Lancia Dedra LS SW 1,6 mpi 96 - dawca części, w pakiecie j.w.
Czerwony Gruz - Honker 91'
Pupowóz - Jeep Commander
Wykonam naprawy (spawanie) w stali, żeliwie, miedzi, aluminium, głównie TIGiem.
Żony:
Lancia Musa Platino 1,4 16V
Moje:
Lancia Dedra LX SW 1,6 mpi 95' - NA SPRZEDAŻ, z pokaźnym pakietem części.
Lancia Dedra LS SW 1,6 mpi 96 - dawca części, w pakiecie j.w.

Pupowóz - Jeep Commander
problem miał to się zarejestrował..ale co dalej nie napisał 

No właśnie też jestem ciekaw co tam się stało.
Nigdy nie wolno wdawać się w dyskusję z głupszym bo najpierw zniży cię do swojego poziomu a potem zniszczy doświadczeniem.