Lybra - lusterko fotochromatyczne
Re: Lybra - lusterko fotochromatyczne
Takie pytanie mnie nurtuje
mam Lybrę która pierwotnie nie miała zamontowanego lusterka fotochrom.
Kostka koloru białego, bodajże 8 pinów.
Zakupiłem lusterko fotochrom i podłączyłem LUSTERKO pod zasilanie telepasa- działa, z tym że się nie ściemnia przy wrzuceniu wstecznego. NIe przeszkadza to zanadto , da się żyć.
ALe mam inne pytanie - otóż opróćż fotochromu moje dołożone lusterko ma również czujnik deszczu i czujnik zamglenia szyby.
Czy można jakoś te funkcje uruchomić nie mając doprowadzonych kabli do kostki lusterka?
Z jakimi operacajmi/przeróbkami to się może wiązać?
mam Lybrę która pierwotnie nie miała zamontowanego lusterka fotochrom.
Kostka koloru białego, bodajże 8 pinów.
Zakupiłem lusterko fotochrom i podłączyłem LUSTERKO pod zasilanie telepasa- działa, z tym że się nie ściemnia przy wrzuceniu wstecznego. NIe przeszkadza to zanadto , da się żyć.
ALe mam inne pytanie - otóż opróćż fotochromu moje dołożone lusterko ma również czujnik deszczu i czujnik zamglenia szyby.
Czy można jakoś te funkcje uruchomić nie mając doprowadzonych kabli do kostki lusterka?
Z jakimi operacajmi/przeróbkami to się może wiązać?
Ben
Lancia Lybra 1,8 srebrna
wyjątkowa - pod wieloma względami.....
Lancia Lybra 1,8 srebrna
wyjątkowa - pod wieloma względami.....
- meqqex
- Klubowicz
- Imię: Przemek
- Kontakt:
hej hej 
odpowiadając Tobie na pytanie to zakładam iż wiąże się to z posiadaniem opisu każdego kabelka
tego w kostce lusterka (czarna) i tego w kostce samochodu (biała) i odpowiednie ich połączenie między sobą
w tym poście TUTAJ udało się Tobie na częściowe rozwiązanie
jeśli chodzi o dodatkowe funkcje to wszytko zależy od tego jaką wersję samochodu posiadasz jeśli nie doprowadzono odpowiedniego
okablowania do podsufitki to chyba te funkcje mogą być niedostępne

odpowiadając Tobie na pytanie to zakładam iż wiąże się to z posiadaniem opisu każdego kabelka
tego w kostce lusterka (czarna) i tego w kostce samochodu (biała) i odpowiednie ich połączenie między sobą
w tym poście TUTAJ udało się Tobie na częściowe rozwiązanie
jeśli chodzi o dodatkowe funkcje to wszytko zależy od tego jaką wersję samochodu posiadasz jeśli nie doprowadzono odpowiedniego
okablowania do podsufitki to chyba te funkcje mogą być niedostępne
[Lancia_Lybra_SW_LX_1.9_JTD_85kW_2004R]
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
ECU soft update STAGE 1 150 KM / 340 Nm by Ramzes_II
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
Podepnę się pod temat - czy lusterko fotochromatyczne można jakoś włączyć/wyłączyć?
Widzę za lusterkiem, że świeci się zielona dioda, ale nie widzę żadnego włącznika/wyłącznika.
Widzę za lusterkiem, że świeci się zielona dioda, ale nie widzę żadnego włącznika/wyłącznika.
- Pawcio78
- Forumowicz/ka
- Imię: Paweł
Jorgul o jakim autku mówisz? W lybrze nie ma możliwości wyłączenia lusterka. Przynajmniej ja o tym nie wiem.
Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM 2000r. , Y 1.2 60KM 2001r. , Delta 4WD HF turbo 2.0 8V 165KM 1987r.
jest: Lybra 1.8 131KM 2000r. , Y 1.2 60KM 2001r. , Delta 4WD HF turbo 2.0 8V 165KM 1987r.
Lybra 1.9 JTD, nie wiem jaka wersja wyposażenia 
A co oznaczają te diody zielona i czerwona? Może to głupie pytanie, ale nie znam się na tym kompletnie.

A co oznaczają te diody zielona i czerwona? Może to głupie pytanie, ale nie znam się na tym kompletnie.
- meqqex
- Klubowicz
- Imię: Przemek
- Kontakt:
W sumie można wyłączyć lusterko fotochromatyczne poprzez odpięcie wtyczkiPawcio78 pisze:Jorgul o jakim autku mówisz? W lybrze nie ma możliwości wyłączenia lusterka. Przynajmniej ja o tym nie wiem.

strona 61 instrukcjiJorgul pisze:Lybra 1.9 JTD, nie wiem jaka wersja wyposażenia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[Lancia_Lybra_SW_LX_1.9_JTD_85kW_2004R]
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
Dzięki za pomoc!
Wszystko jak zwykle w instrukcji
Wszystko jak zwykle w instrukcji

- Pawcio78
- Forumowicz/ka
Ja takowe lusterko i czujnik deszczu i czujnik zaparowania szyby też dokładałem sam i bardzo sobie te wodotryski chwalę:-) no może czasem czujnik zaparowania niespodziewanie zadziała i zawieje lodem w głowę ale ogólnie to bardzo pomocne urządzenie.
- Snail
- Sekretarz
Lybra jest tak fajnym samochodem, że (chyba) oprócz wersji 1.6 oraz 1.8 PB to cokolwiek z dodatkowego wyposażenia uda się dokupić to się po prostu podłącza i działa. Tempomat - pstryk podłączasz i działa, skrzynie 6 biegów - pstryk i działa. Super
. Problemem może natomiast być znalezienie i dokupienie tych dodatkowych "rarytasów". 

Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...
- pani_bichoniowa
- Klubowicz
- Imię: Karolina
W mojej pstryk ale nie działa...Snail pisze: Tempomat - pstryk podłączasz i działa

- Snail
- Sekretarz
OOoo a to psikus. U mnie wystarczyło pstryk. Może jeszcze jakieś abrakadabra potrzeba zrobić?pani_bichoniowa pisze:W mojej pstryk ale nie działa...Snail pisze: Tempomat - pstryk podłączasz i działa

- Pawcio78
- Forumowicz/ka
Snail do lybr 1.8 poliftowych z elektrycznie sterowaną przepustnicą tempomat także pstryk i działa. Co do skrzyni 6 wiem że ktoś też tego próbował, z jakim efektem nie wiem. Ja jeżdżę lybrą 1.8 i sporo dodatków także było plug& play a i do tej pory sporo pustych wtyczek leży w miom autku pod tapicerkami. Na allegro swego czasu był nawet cały zestaw webasto do 1.8 ale się spóźniłem.
- Snail
- Sekretarz
No to super, że u Ciebie też tak jest. Opierałem się na katalogu samochodów nowych zdaje się, że chyba z roku 01 lub 02 gdzie było wyszczególnione,że w 1.8 i 1.8 coś tam z dodatków nie było dostępne. Dlatego w nawiasie napisałem "(chyba)".Pawcio78 pisze:Snail do lybr 1.8 poliftowych z elektrycznie sterowaną przepustnicą tempomat także pstryk i działa. Co do skrzyni 6 wiem że ktoś też tego próbował, z jakim efektem nie wiem. Ja jeżdżę lybrą 1.8 i sporo dodatków także było plug& play a i do tej pory sporo pustych wtyczek leży w miom autku pod tapicerkami. Na allegro swego czasu był nawet cały zestaw webasto do 1.8 ale się spóźniłem.
A szóstka pracuje z tego co wiem bez problemów u meggexa
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Łukasz
W mojej niemieckiej LX również takowe lusterko się znajduje. Super sprawaDudi pisze:Trzeba szukać takiej, która miałaNp. polskie wersje LX miały to w standardzie, ale z tymi wersjami wyposażenia to nigdy nie dojdziesz do końca co, na który rynek było
![]()

Lancia Lybra 2,0LX 20v
lusterko fotochromatyczne
cześć Koledzy
czy mógłby ktoś podesłac zdjęcie lusterka fotochromatycznego?od przodu i od dołu?
dziękuje i pozdrawiam
czy mógłby ktoś podesłac zdjęcie lusterka fotochromatycznego?od przodu i od dołu?
dziękuje i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2017, 12:07 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Prosimy użyć opcji "Szukaj" przed założeniem nowego tematu!
Powód: Prosimy użyć opcji "Szukaj" przed założeniem nowego tematu!
Lancia Ypsilon `11 platinium
c3 2018
c3 2018