A co w tym dziwnego ?Borek pisze:Serio powyżej 3 barów ciśnienie w osobówce?

Aczkolwiek nie wiem co miał na myśli autor strony Vredstein podając wyższe ciśnienie na tył...
A co w tym dziwnego ?Borek pisze:Serio powyżej 3 barów ciśnienie w osobówce?
Może miał na myśli to, że jakiś bagaż z tyłu może być i ludzie siedzący z tyłu aby nie skakać z pompką za każdym razem kiedy ktoś usiądzie lub wyjdzie z auta. Ja na temat swojego gdzieś przeczytałem (mam 16") i tak trzymam ciśnienie czyli przód 2,5bar tył 2,8bar. I powiem Wam, że to się u mnie sprawdza. Jazda jest przyjemniejsza (wcześniej trzymałem obie osie do 2,4bar) a i nie ma kapcia gdy muszę przewieść z tyłu kilka osób albo bagażFXX pisze:Borek pisze:Serio powyżej 3 barów ciśnienie w osobówce?
Aczkolwiek nie wiem co miał na myśli autor strony Vredstein podając wyższe ciśnienie na tył...
Więc się nie wcinaj.ArtoKucior pisze:Ja na temat swojego gdzieś przeczytałem (mam 16") i tak trzymam ciśnienie czyli przód 2,5bar tył 2,8bar.
Zatem informacja nt. ile powinno być w tych rozmiarach jest znana.Poszukuję informacji na temat prawidłowego ciśnienia w oponach.
Jakiś czas temu udało mi się kupić oryginalne 18 ze Sportivy.
W warsztacie, gdzie wymieniam opony koledzy znaleźli info ze powinno być 2.2.
Wydaje mi się że jest za mało. W instrukcji znalazłem tylko informacje ile powinno być w 16 i 17.
Problem w tym, że Twoja instrukcja nie zawiera ciśnienia dla opon 18-to calowych, o które w tym temacie było pytanieFlyman pisze:W związku z tym, nie widzę uzasadnienia pakowania ekstra powietrza, nawet do 3,2, jak tu było pisane.
Cóż, wybacz, ale mam takie samo prawo tutaj pisać jak i Ty. Poza tym chyba pod zły adres jest skierowana ta uwaga.Flyman pisze:Więc się nie wcinaj.