Jak kupuje auto, szczególnie to z wyższej półki to lubię żeby było wyposażone.
Kolego Fazi z racji, iż posiadam kilka Thesisów i posiadałem kilka innych powiem Ci, że Thesis to nie Opel Omega czy Vectra, że jak czegoś niema to sobie dokupisz na allegro i wepniesz w instalację.
Co do wyposażenia
- lusterka samościemniające bardzo ułatwiają jazdę w nocy - naprawdę polecam
- szyberdach podczas szybkiej jazdy hałasuje ale jak wsiądziemy do nagrzanego auta i go otworzymy + klima to po chwili mamy już przyjemny klimat w aucie - dodatkowo działa postojowa wentylacja (dach ma baterię solarną)
- tapicerka
alcantara - miła i przyjemna zarówno w zimie jak i w lecie ale podatna na bród i niestety przeciera się w miejscach intensywnego użytkowania
skóra - zimą zimna, trzeba włączyć grzanie, latem póki się wnętrze nie schłodzi kleimi się do fotela
skóra poltrona - dużo przyjemniejsza od normalnej - latem nie ma efektu klejenia
skóra poltrona z wentylacją - tu już jest bajka i tyle
radar - super sprawa, w Thesis nie miałem możliwości zabawy tym cackiem - bawiłem się w Volvo - SUPER na trasie.
- klima trzy strefowa - bardzo fajne rozwiązanie szczegónie jak się wozi rodzinę z tyłu
Co do silników - niestety jechałem kilkoma JTD i miałem jedną sztukę - czuć diesla do Audi nawet A6 brakuje Thesisowi sporo jeżeli chodzi o wytłumienie tego traktora na postoju, podczas jazdy jest już lepiej ale dalej czuć traktora. W 10V jest ewidentnie za mało mocy do tej budy, sprawę ratuje wirus ale to dalej nie jest to. 2.0T chodzi ładnie, mało go słychac w kabinie i całkiem dobrze się zbiera w połączeniu z gazem wychodzi dużo taniej niż JTD jeżeli idzie o spalanie. V6 wiadomo, spalanie duże, osiągi mogłyby być lepsze, główna zaleta to żywotność i moment dostępny bez turbiny.
A teraz finał - AUDI A6 C6 S-line ma podobne wyposażenie i działającą nawigację i zapewnia lepszy komfort jazdy niż Thesis a gama silników jest nieporównywalna, nie będę tu już porównywać Thesisa do A8 bo nie ma to sensu.
Jestem fanem Thesisa ale np. za brak nawigacji dla Polski komuś należy się wp.....l
Zaleta jest taka, że Thesisa nikt wam nie ukradnie a z Audi możecie się szybko pożegnać.
Przepraszam za OT.