Lybra - DVD i kamera cofania
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Odp: Lybra -DVD i kamera cofania
Niestety ,ale jestem spod Wawy i nie bardzo żeby przyjechać.
Janie, a mógłbyś podać koszt takiej zabawy?? Tj. orientacyjny koszt odtwarzacza DVD i reszty materiałów, a także koszt robocizny u Ciebie.
Z góry dzięki
Z góry dzięki

Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
do ics bez nawi 300PLN z nawi 250PLN plus materiały
1.DVD-/domowe uszkodzonym czytnikiem cd ale z wyjściem usb/około70PLN plus koszt przetwornicy 30-70PLN
2.Konwerter chincz-rgb/tu róznie od 100-200PLN/
3.kamera cofania-tylko gdzie ją zamontować ?
4.materiały drobne/wyłącznik ,przekaznik,złącze scart,etc/-około50PLN
5.DSP alfa 166/cena róznie 150-200PLN/ale dżwięk jest w stereo lub jak chcecie 5.1.
W przypadku dżwięku mono odpada DSP
Ad.3
Montowałem gościowi do thesis,pod tylną szybą i wyszło wielkie nieporozumienie-jak szyba ujebana/brak wycieraczki to trzeba co dziennie wycierać tlną szybę.przeniosłem w okolice tablicy rejestracynej i też lipa ,gdyż trzeba wycierać okolice rejestracji ,więc montuje tam gdzie klient sobie życzy z zastrzeżeniem,że nie będzę mu przecierał oka kamery
1.DVD-/domowe uszkodzonym czytnikiem cd ale z wyjściem usb/około70PLN plus koszt przetwornicy 30-70PLN
5.DSP alfa 166/cena róznie 150-200PLN/ale dżwięk jest w stereo lub jak chcecie 5.1.
Ad.3
Montowałem gościowi do thesis,pod tylną szybą i wyszło wielkie nieporozumienie-jak szyba ujebana/brak wycieraczki to trzeba co dziennie wycierać tlną szybę.przeniosłem w okolice tablicy rejestracynej i też lipa ,gdyż trzeba wycierać okolice rejestracji ,więc montuje tam gdzie klient sobie życzy z zastrzeżeniem,że nie będzę mu przecierał oka kamery
Ostatnio zmieniony 15 gru 2009, 5:17 przez Gość , łącznie zmieniany 1 raz.
Ja do swojej zamontuje łapkę co będzie wycierałajan123456 pisze:do ics bez nawi 300PLN z nawi 250PLN plus materiały
1.DVD-/domowe uszkodzonym czytnikiem cd ale z wyjściem usb/około70PLN
Ad.3

Kamera cofania mi nie potrzebna
Bardziej chodzi mi o DVD.
Żeby Lybra była moja, to już bym do Ciebie jechał
Ale, że nie jest to muszę pogadać o tym z ojcem. Teraz raczej na pewno nie da rady, ale jak po nowym roku może uda mi się go naciągnąć 

Żeby Lybra była moja, to już bym do Ciebie jechał

Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
A dlaczego jest mój film z youtoube?Przecież podałem tylko linka,i to jeszcze stary typ.Tzn bez mozliwości sterowania nowym czytnikiem z ics?

Do Jana...
Czy trzeba samemu zalatwic te pasci typu:dvd,dsp...itd? lub inna opcje:wylozyc kase na lawe i po sprawie
Bylbym po nowym roku zainteresowany podlaczeniem dvd+dsp.Sprawdzalem na allegro dsp z alfy lecz brak tylko vw i bmw a takie chyba mnie podejda.Do Jeleniej nie mam az tak daleko wiec mala wycieczka sie przyda 
Czy trzeba samemu zalatwic te pasci typu:dvd,dsp...itd? lub inna opcje:wylozyc kase na lawe i po sprawie

Qboy pisze:Do Jana...
Czy trzeba samemu zalatwic te pasci typu:dvd,dsp...itd? lub inna opcje:wylozyc kase na lawe i po sprawieBylbym po nowym roku zainteresowany podlaczeniem dvd+dsp.Sprawdzalem na allegro dsp z alfy lecz brak tylko vw i bmw a takie chyba mnie podejda.Do Jeleniej nie mam az tak daleko wiec mala wycieczka sie przyda
Panowie,co do załatwiania części
Po pierwsze /niech się uzytkownicy lancii nie obrażą na mnie/ale 90% właścicieli lancii to debile/jeszcze raz przepraszam każdego kogo uraziłem ,ale tak jest.
Po drugie DSP z alfy to rzecz uzywana -chodzi mi o to /trafił sie przypadek zepsutego dsp/jak z gwarancją,ja jej nie dam na dsp z allegro
Po trzecie uzywane dvd,może być to typowe dvd do auta ,a może być np pomniejszony czytnik dvd w wersi domowej/dochodzą koszta przetwornicy,30-70PLN/
Na koniec zostawiłem deser-demontaż i montaż plastików/gdzieś trzeba kable puścic/większość lancii to auta kilkunastoletnie i czasami nie chcąc plastik może pęknąć-i co wtedy?lipa
Teraz ja mam pytanie jakie sumatora sygnałów rgb użyć aby obraz na ics był wyswietlany z dwóch kamer i był podzielony na pół tak jak jest np.w bmw lub mietku??????????
Czy ktoś mi cos doradzi ??????????/tylko proszę o sensowne odpowiedzi/Z góry dziekuę
Czy ktoś mi cos doradzi ??????????/tylko proszę o sensowne odpowiedzi/Z góry dziekuę
-
janie. napisałbys pokolei jak popodlaczac wszsytko dokladnie. taki poradnik?? jakie czesci trzeba?? jakie kamerki?? itd. zapłace ci
Ostatnio zmieniony 15 gru 2009, 9:51 przez Nat, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: nadużywanie WIELKICH liter
Powód: nadużywanie WIELKICH liter
-
- Kontakt:
Re: Lybra -DVD i kamera cofania
Witam podłącztłem dvd pod ics z navi do swej lybry i umnie biedają pasy po wyswietlaczu niewiem co może być prrzyczyną tego moze ktos pomoże?
-
- Kontakt:
Re: Lybra -DVD i kamera cofania
ok już doszłem czemu te pasy biegały synchro było złe miałem wadliwe euro i wszystko przez to teraz już wszysyko działa 

Odp: Re: Lybra -DVD i kamera cofania
jak się wpinałeś? bezpośrednio z Euro do ICS, czy też robiłeś po drodze ten sumator sygnałów synchronizacji?markoo25 pisze:ok już doszłem czemu te pasy biegały synchro było złe miałem wadliwe euro i wszystko przez to teraz już wszysyko działa