26.01.2008 - Spot noworoczny !
Moderator: Wilkin
popieram Weeb'a co do spotu, a moja kappa bedzie jechać sobie w cztery sztuki dwie dorosłe i dwie nieletnie 1400 w jedna stronę/z paczkiem/ na początku lutego, ferie, trzymam kciuki /i Was proszę / choć przyjechała na gumach z Niderlandów......
LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
Cieszę się, że mogłem pomóc"Weeb" pisze:Byłem, byłem 10 minut przed końcem niestety :-/
Ale nie ma tego złego, została mi wymieniona żarówka za co serdecznie dziękuję (przydała się na dzisiejszej trasie do Malborka),

Hehe. Dobrze, że przed nami było pusto"Weeb" pisze:a końcowy przejazd mnie rozbroił (dobrze, żę chwilowo nie działa mi licznik - poo co się stresować ile punktów można zarobić).

No to bardzo ładne spalanie biorąc pod uwagę średnią i silnik."Weeb" pisze:Poza tym chciałem się pochwalić, że w końcu Lancia przeszła test bojowy i przeleciała swoją pierwszą dłuższa trasę (800 km), w jedną stronę zrobiła średnią prędkość 120 km/h (miejscami 160), średnie spalanie 9.8.
Uwierz mi. Ja sam miałem spory problem z dogonieniem kolumny, czego świadkiem był kolega z czerwonej delty, którego imienia niestety nie pamiętam. W sumie kolumna nam się rozsypała już na samym wyjeździe spod torwaru. Ale tam byłoby ciężko, żebyśmy się wszyscy włączyli naraz. Trzeba by było wstrzymać ruch"Marcin" pisze:Ja wam tego nie daruje! Rozumiem ze mój Fiat Marea"Zygi" pisze: tylko część samochodów dojechała nadal jadąc w kolumniema obitą twarz,ale zeby mnie od razu porzucać..?
![]()
Chociaz zaopiekowała się mną PEWna delta ,lyberka i Kappa

Od czasu do czasu kierowca Kappy 2.4jtd, Kappy 2.4jtd SW oraz Ducato 2.3jtd.
A na własność Kelly's MAGIC black;)
Przeciez zarciki sobie robie.Ale najgorsze bylo to ze nie mialem na tej trasie nie bylo gdzie i kiedy nadrobic...i jakby tego bylo malo jechalem za "samochodem dla ludu" fuj fuj fuj-passat
Była 2.4 jest 2.0
Przepraszam"Zygi" pisze: W sumie kolumna nam się rozsypała już na samym wyjeździe spod torwaru. Ale tam byłoby ciężko, żebyśmy się wszyscy włączyli naraz. Trzeba by było wstrzymać ruch

Ja naprawdę się starałem jechać z głową tak, żeby nas światła nie rozbiły no ale w zakorkowane warszawie to nie da rady

Saab 9-5 2.0t | SilverArctic | ~230KM | 404Nm | Stage 3+ | Powered by CoobcioGarage
Była: Lancia Kappa 2.4 SW LX
a ja jak sobie popatrzyłem na te piękne, czyściutkie i ładnie utrzymane kappy to stwierdziłem, że ten samochód pomimo wieku konstrukcji nadal wygląda świetnie...
Jakbym nie kupił Lybry, to bym wziął Kappe 

Pozdrawiam
Toper
Lancia Lybra SW 2.4JTD 150KM
Toper

Ja do nikogo nie mam pretensji Ubiq. Tak jak piszesz poprostu ruch był duży i ciężko było, żeby ktoś się między nas nie wepchał i w ten sposób rozdzielił kolumny. Na następny przejazd można by tylko ustalić wcześniej trase."Ubiq" pisze:Przepraszam"Zygi" pisze: W sumie kolumna nam się rozsypała już na samym wyjeździe spod torwaru. Ale tam byłoby ciężko, żebyśmy się wszyscy włączyli naraz. Trzeba by było wstrzymać ruch
Ja naprawdę się starałem jechać z głową tak, żeby nas światła nie rozbiły no ale w zakorkowane warszawie to nie da rady
może następnym razem jechać Łazienkowską tak z 60km/h"Zygi" pisze: Ja do nikogo nie mam pretensji Ubiq. Tak jak piszesz poprostu ruch był duży i ciężko było, żeby ktoś się między nas nie wepchał i w ten sposób rozdzielił kolumny. Na następny przejazd można by tylko ustalić wcześniej trase.

Pozdrawiam
Toper
Toper

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
I po wszystkich pasach! 

Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

oj, może się to źle skończyć dla tych Kapp..
jest: Y10T [ było: A112, 7 x Y10, 2 x Y ][ tel. 574-797-629 ]

jak będziecie jechać 60km/h po łazienkowskiej, w dodatku blokując wszystkie pasy, ktoś może się zdenerwować. ja bym proponował wysunąć na czoło kappę ze stroboskopami w długich światłach i przejechać całą trasę z prędkością 2-2,5 raza większą 

A ja zupełni nie wiem, czemu jak mówimy o kolumnie to Wy tylko o kolumnie kapp wspominacie. Najfajniej jakby kolumna składała się z jak największej ilości modeli lancii
Od Y przez delty, lybry, kappy, zety a może i thesisy oraz phedry
To by dopiero była kolumna
A ta jazda kolumną z prędkością jaką proponujesz Dunin mogłaby jeszcze gorzej się skończyć niż jadąc 60...Jeden zahamuje a reszta na nim...

ja się w kolumny nie bawię, bo dacie gazu, a ja ze swoim 1.1 55KM będę wąchał po was spaliny
no, chyba że przy 60
a kolumna z kapp, jak jeszcze mrygają światłami, sprawia takie wrażenie, że KAŻDY z drogi zjedzie

jechałem bezpośrednio za Tobą i mało się nie zlałem ze śmiechu jak widziałem jak próbowałeś go wyprzedzić - nosiło Cię od jednej krawędzi do drugiej"Marcin" pisze:Przeciez zarciki sobie robie.Ale najgorsze bylo to ze nie mialem na tej trasie nie bylo gdzie i kiedy nadrobic...i jakby tego bylo malo jechalem za "samochodem dla ludu" fuj fuj fuj-passat

Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
Następnym razem musimy to jakoś inaczej wykombinować."pew" pisze:jechałem bezpośrednio za Tobą i mało się nie zlałem ze śmiechu jak widziałem jak próbowałeś go wyprzedzić - nosiło Cię od jednej krawędzi do drugiej"Marcin" pisze:Przeciez zarciki sobie robie.Ale najgorsze bylo to ze nie mialem na tej trasie nie bylo gdzie i kiedy nadrobic...i jakby tego bylo malo jechalem za "samochodem dla ludu" fuj fuj fuj-passat
Wybieramy trasę na której jest np 3 pasy (łazienkowska) - zajmujemy 2 jedziemy 60-70 kmh w 2 kolumnach

Saab 9-5 2.0t | SilverArctic | ~230KM | 404Nm | Stage 3+ | Powered by CoobcioGarage