Kappa - łącznik stabilizatora
Re: Kappa - łącznik stabilizatora
Nie piszcie pierdół o łącznikach z ducato,bo są o wiele za duże do kappy.Człowiek przeczyta takie farmazony i kasę traci na części które nie pasują.Łączniki ducato mają większe otwory i są dłuższe. Ktoś tu kiedyś napisał że pasują...nie pasują.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2012, 22:06 przez Alan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przecież Damian napisał, że to nie jest łącznik od Ducato...argenta67 pisze: Damian nie reklamuj tych łączników od Ducato bo choć są one sztywne i niby nic im sie nie może stać to i tak w końcu "umierają" a wtedy już tylko wymiana całego drążka no może nie zawsze ale już sporą ilość "tych" łączników usunąłem.
Linki nie działają
Serdecznie pozdrawiam.
Ale takie sztywne były zakładane przez LT i ja ich nie preferuje.Rafako pisze:
Przecież Damian napisał, że to nie jest łącznik od Ducato...
Serdecznie pozdrawiam.
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Paweł...a inni jak chcą niech se zakładają...argenta67 pisze: Ale takie sztywne były zakładane przez LT i ja ich nie preferuje.
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Linki poprawiłem.argenta67 pisze: Damian nie reklamuj tych łączników od Ducato bo choć są one sztywne i niby nic im sie nie może stać to i tak w końcu "umierają" a wtedy już tylko wymiana całego drążka no może nie zawsze ale już sporą ilość "tych" łączników usunąłem.
Linki nie działają
To NIE SĄ łączniki stabilizatora od DUCATO - są pod każdym względem za duże i nie pasują do Kappy.
W tej chwili nie ma za bardzo alternatywy. Nowy kompletny drążek do Kappy koszuje 25% wartości auta.argenta67 pisze:Ale takie sztywne były zakładane przez LT i ja ich nie preferuje.Rafako pisze:
Przecież Damian napisał, że to nie jest łącznik od Ducato...
Serdecznie pozdrawiam.
Nie twierdze, ze to rozwiązanie idealne ale niczego mądrzejszego nie udało nam się wykombinować.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2012, 22:20 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączyłem oba posty.
Powód: Połączyłem oba posty.

Damianie,skoro już przytoczyłeś...
Czym ten Wasz łącznik różni się od łącznika TIPO/Tempra?
Czym ten Wasz łącznik różni się od łącznika TIPO/Tempra?
Nie potrafię w tej chwili odpowiedzieć bo nie mam pod ręką obydwu łączników.
Mogę porównać w poniedziałek.
Mogę porównać w poniedziałek.

Oki,pytam bom jest ciekawy a i temat wart poruszenia.
przyglądam się fotografiom i poza technologiczną różnicą w grubości "pręta" nie widzę różnicy.
Jeśli Wasz łącznik jest lepszej jakości zamiennikiem,warto go kupić. Chciałbym zatem wiedzieć,a ufam że inni też na czym polega różnica.
przyglądam się fotografiom i poza technologiczną różnicą w grubości "pręta" nie widzę różnicy.
Jeśli Wasz łącznik jest lepszej jakości zamiennikiem,warto go kupić. Chciałbym zatem wiedzieć,a ufam że inni też na czym polega różnica.
Z tego co pamiętam, to prócz różnicy w średnicy, jest jeszcze różnica w długości - ten od Tipo był chyba krótszy - ledwo sięga w otwór w wahaczu - w TDS-ie je montowałem i pamiętam, że był z tym delikatny problem.
Tzw. łączniki "nowego typu" od pana Damiana z A24 montowałem w listopadzie do 3.0 i były odpowiedniej długości - pasowały przy montażu idealnie.
Nadal pracują bez zastrzeżeń.
Tzw. łączniki "nowego typu" od pana Damiana z A24 montowałem w listopadzie do 3.0 i były odpowiedniej długości - pasowały przy montażu idealnie.
Nadal pracują bez zastrzeżeń.
A widzisz...jednak jest różnica,ja też montowałem te z Tipo.Dlatego te mnie ciekawią.
Tak sobie przypominam że jednak nie było kłopotu z montażem,może też były różne wersje?
Co by nie mówić te z AS24 wyglądają solidniej.
Tak sobie przypominam że jednak nie było kłopotu z montażem,może też były różne wersje?
Co by nie mówić te z AS24 wyglądają solidniej.
Być może było więcej typów dla Fiata Tipo - na tych moich, na opakowaniu zdaje się widniał napis Tipo/Tempra. Jednakowoż w porównaniu z łącznikami "n.typu" to te z Tipo wyglądały lichutko.
W zeszłym roku założyłem łączniki od Fiata Bravo,pasują idealnie,nie miałem żadnych problemów z montażem,kosztowały mnie 18zł za sztukę i jak do tej pory nie narzekam ale nadmienię,że jeżdżę bardzo ostrożnie jeżeli nawierzchnia jest kiepskiej jakości.
Lancia Kappa Coupe 2.0 16V Turbo 

Czy ktoś jest w stanie mi podać długość oryginalnych łączników ?
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców:)