Zlot Pszczyna - 15 maja

Zloty i spotkania

Moderator: wujekp

Awatar użytkownika
Miro
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Mirek

Re: Zlot Pszczyna - 15 maja

Post autor: Miro » 12 maja 2010, 21:35

wujekp pisze:Myślę, że spotkanie i większa kolumna to super pomysł. Pytanie, którędy planujecie jechać z Limanowej? Bo może nie umawiać się w Skawinie (to miałoby sens jeśli jedziecie przez Wieliczkę lub do czwórki), tylko np. gdzieś w stronę Wadowic? Szczególnie jeśli planowalibyście jechać przez Myślenice - to myślę, że moglibyśmy pojechać nieco inną trasą i na początek śmignąć bardziej na południe. Myślę że Ty znasz lepiej te trasy :D więc zaproponujesz optymalne miejsce spotkania.
My pojedziemy na Myślenice, na Rabke,przez Suchą i Wadowice nie ma sensu, pomimo dobrej nawierzchni od Skomielnej szkoda robić więcej nie potrzebnych kilometrów. Najszybsza i najlepsza trasa z Limanowej jest na Mszane Dolną przez Myślenice, znam fajny skrót w Libertowie gdzie nie trzeba się pchać na Kraków tylko odrazu wyskoczymy w Skawinie na 44 i to będzie najlepsze rozwiązanie. Jest wiele dróg i skrótów ale nie będe o nich pisał bo nie ma sensu. Najlepszy wybór będzie ten pierwszy czyli przez Myślenice, skrótem na Skawine i potem prosto na Tychy przez główną krajówke 44. Można też jechać z Myślenic na Sułkowice, Kalwarie, Wadowice i wyskoczyć w Zatorze ale uwierzcie mi szybciej jest na Skawine :D A miałem nic więcej nie pisać :D ;) ale jestem po ciężkim dniu i pisze po trzech piwkach więc wybaczcie koledzy i koleżanki :)
Więc napewno SKAWINA! tylko teraz pytanie o której godzinie będziecie dali rade być na STATOILU w Skawinie wujku?
ThemADI_NS pisze:A wypraszam sobie ja jadę z Brzeznej
No fakt ;) ale chcąc nie chcąc będziesz jechał przez Limanową :D
mrkura pisze:tylko nie zapomnijcie o tym czerwonym krzyżyku na mapce :!: nawigacja na pewno Was tam wpakuje ;)
Spokojnie, myśle że jak wjade w Tychy to sobie przypomne drogi i jakoś trafimy. W końcu kiedyś pracowałem w Tychach i rozwoziłem przesyłki pocztowe :D W najgorszym wypadku mam CB radio więc kto pyta nie bładzi :)
Lancia Thema 3.0V6 12V 93r
Alfa Romeo 147 1.6 16V 06r
FSO Polonez Caro Plus 3.0V6 24V 98r
501579950
_____Thema_____

Awatar użytkownika
mr.kura
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: mr.kura » 12 maja 2010, 21:57

jeżeli już jedziecie przez Tychy 10.45 zbiórka przed "Piramidą"11.00 wyjazd do Pszczyny, już parę lucynek pojedzie.

poza tym do Pszczyny wjedziemy tak żeby ominąć korki, ale zróbcie tak żeby było Wam wygodniej :D

Awatar użytkownika
mr.kura
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: mr.kura » 12 maja 2010, 22:29

Miro pisze:
mrkura pisze:tylko nie zapomnijcie o tym czerwonym krzyżyku na mapce :!: nawigacja na pewno Was tam wpakuje ;)
Spokojnie, myśle że jak wjade w Tychy to sobie przypomne drogi i jakoś trafimy. W końcu kiedyś pracowałem w Tychach i rozwoziłem przesyłki pocztowe :D W najgorszym wypadku mam CB radio więc kto pyta nie bładzi :)
Miro mówiłem o krzyżyku na mapce Pszczyny :)

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 12 maja 2010, 23:12

Miro pisze:Jest wiele dróg i skrótów ale nie będe o nich pisał bo nie ma sensu. Najlepszy wybór będzie ten pierwszy czyli przez Myślenice, skrótem na Skawine i potem prosto na Tychy przez główną krajówke 44.
Miro, masz rację, ale po co pchać się do Tychów, a potem wracać na południe? Rozumiem, że masz na myśli tę trasę? Limanowa-Tychy-Pszczyna
To będzie od Was jakieś 170 km.
Można też jechać z Myślenic na Sułkowice, Kalwarie, Wadowice i wyskoczyć w Zatorze ale uwierzcie mi szybciej jest na Skawine
Jak byś jechał do Tychów to tak. Ale do Pszczyny nie lepiej tak jak piszesz pociągnąć z Myślenic na Wadowice (umówilibyśmy się gdzieś przed Wadowicami) przez Kęty i Brzeszcze? Dla nas to w zasadzie żadna różnica (oprócz tego że mam wrażenie że droga nr 52 ma lepszą nawierzchnię niż 44), a dla Was to będzie jakieś 25 kilometrów mniej. Myślę o takiej trasie: Limanowa-Kety-Pszczyna. Nie wiem tylko jak ta droga od Kęt do Brzeszczy. Zastanów się nad tym.
Więc napewno SKAWINA! tylko teraz pytanie o której godzinie będziecie dali rade być na STATOILU w Skawinie wujku?
Jeśli zostaniemy przy Skawinie to ja bym się umawiał o 9.45, ale jadąc prosto do Pszczyny (celując na 11.15), a nie na Tychy (na 10.45).
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
ThemADI_NS
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Adam

Post autor: ThemADI_NS » 12 maja 2010, 23:46

Właśnie Miro! wujekp ma rację : ok2 : ja też bym optował za trasą nr. 2 :)
Obrazek Oj... miejsca coraz mniej... ;)

Awatar użytkownika
mr.kura
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: mr.kura » 13 maja 2010, 11:04

wujekp pisze:Nie wiem tylko jak ta droga od Kęt do Brzeszczy.
Droga malina, nie powinno być problemów :D

Awatar użytkownika
prezesjm
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Janusz

Post autor: prezesjm » 13 maja 2010, 14:46

A ten znowu Brzeszczy :D Miejscowość Brzeszcze więc droga z Kęt do Brzeszcz :!: No żeby mi to było ostatni raz :lol:

Jako że to moje rejony to powiem ze z Wadowic można jechać na Zator i Oświęcim , dalej przez Brzeszcze do Pszczyny lub Oświęcim Tychy Pszczyna a można na Kęty i dalej przez Brzeszcze do Pszczyny. Droga malinka i nie ma problemów. Pomiędzy Brzeszczami a Pszczyną można ściganki urządzać. Jeśli pojedziecie Kęty-Brzeszcze-Pszczyna to niedaleko mojej chałupy więc mogę się do konwoju załapać.

Awatar użytkownika
Marzena
Klubowiczka wspierająca
Klubowiczka wspierająca
Imię: Marzena

Post autor: Marzena » 13 maja 2010, 15:19

prezesjm pisze: Jeśli pojedziecie Kęty-Brzeszcze-Pszczyna to niedaleko mojej chałupy więc mogę się do konwoju załapać.
Nie jedźcie tamtędy. Jak Prezesjm dołączy do konwoju, to na pewno na 11:30 się nie wyrobicie : gafa : ;) Będzie jechał 30km/h i oglądał się na ....... boki :lol:

Awatar użytkownika
romlen
Założyciel LKP
Założyciel LKP
Imię: Roman

Post autor: romlen » 13 maja 2010, 19:40

Marzena pisze:
prezesjm pisze: Jeśli pojedziecie Kęty-Brzeszcze-Pszczyna to niedaleko mojej chałupy więc mogę się do konwoju załapać.
Nie jedźcie tamtędy. Jak Prezesjm dołączy do konwoju, to na pewno na 11:30 się nie wyrobicie : gafa : ;) Będzie jechał 30km/h i oglądał się na ....... boki :lol:
Hehe, wiem do czego/kogo pijesz :) Niestety muszę tu stanąć po stronie Janusza - sam też jeżdżę jak emeryt na trasach których nie znam, nie ma co ryzykować zdjęcie na fotoradarze czy wypadnięcie z trasy za zakrętem...
Lancia Prisma 1,6IE Symbol '87 (tak tak, dalej u mnie), Lancia Y 1.2 2003 grudzień - ostatni miesiąc produkcji, Lancia Lybra SW 2.0 '99 i nigdy nie widziała gazu; Lancia Gamma Coupe - o tym śnię :)
Tel. 503124557-Orange
Obrazek
Po czym poznać, że komputer uzyska świadomość? Że zamiast informatyka będzie przychodził do niego psycholog.

Awatar użytkownika
Miro
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Miro » 13 maja 2010, 19:45

I wszystko jasne!!! Nie ma problemu,możemy jechać na Wadowice, jeśli chodzi o jazde odrazu na Pszczyne to jak najbardziej. Ja cały czas myślałem,że jedziemy najpierw na Tychy dlatego tak pisałem...
Teraz pytanko? W jakiej miejscowości się spotykamy i o której godzinie?
mrkura pisze:Miro mówiłem o krzyżyku na mapce Pszczyny :)
No widzisz, mój błąd : gafa : poprostu nie doczytałem...
501579950
_____Thema_____

Awatar użytkownika
prezesjm
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Janusz

Post autor: prezesjm » 13 maja 2010, 21:18

romlen pisze:
Marzena pisze:
Hehe, wiem do czego/kogo pijesz :) Niestety muszę tu stanąć po stronie Janusza - sam też jeżdżę jak emeryt na trasach których nie znam, nie ma co ryzykować zdjęcie na fotoradarze czy wypadnięcie z trasy za zakrętem...
ha ha ha ale śmieszne :obrazony:

Awatar użytkownika
Miro
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Miro » 13 maja 2010, 21:32

Limanowa i Brzezna ugadana więc pozostaje mi tylko czekać do jutra na odpowiedz co z Krakowem? Mamy na was gdzieś czekać po drodze,czy wy zaczekacie? To pytanie kieruje do wujka
Jakby się nie udało nam dogadać to w profilu jest mój telefon :)
501579950
_____Thema_____

Awatar użytkownika
irektob
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: irektob » 13 maja 2010, 22:39

Właśnie wyszedłem z garażu wygląda na to że przyjadę,jeszcze jutra taka prawdziwa jazda próbna ,ale myśle że jest OK więc jestem w Pszczynie a nie wiele brakło bo wczoraj wyciągając szybe pękła mi i tylko dzięki koledze Radkowi udało załatwić się nową w tak ekspresowym tępie.Radku dziękuje!

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 13 maja 2010, 23:42

Miro pisze:Limanowa i Brzezna ugadana więc pozostaje mi tylko czekać do jutra na odpowiedz co z Krakowem? Mamy na was gdzieś czekać po drodze,czy wy zaczekacie? To pytanie kieruje do wujka
Jakby się nie udało nam dogadać to w profilu jest mój telefon :)
Nie wiem czy Artur z Wojtkiem mi maski nie oklepią, że tak za nich decyduję ... ;)

Spróbujmy się tak zgrać, żeby o podobnym czasie być na miejscu "połączenia" kolumn. Jako punkt zborny proponuję stację Orlenu w Biertowicach (jeśli dobrze pamiętam to jest jakieś 200 metrów przed krzyżówką, na której wyjedziecie na drogę nr 52. Stamtąd będziemy IMHO jechali jakieś 1:20, więc dobrze by było się spotkać ok. godz. 10.00. A o której Wy wyjeżdżacie z Limanowej? (potrzebujecie ok. godziny żeby dotrzeć do tego miejsca). Mam telefon do obu Mirków z Limanowskiej kolumny - w razie czego mój numer: 663 888 201.

Potem możemy zgarnąć Janusza po drodze. Janusz zaproponuj miejsce spotkania - mogę do Ciebie zadzwonić jak miniemy jakiś określony punkt, żebyś wiedział że to już :D .

Halo, halo Kraków. A nam proponuję spotkanie na stacji BP przy ul. Zakopiańskiej (przy Solvayu) o godz. 9.40 (no może tak, żeby o 9:40 wyjechać). Co Wy na to?
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
biker
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: biker » 14 maja 2010, 6:32

Po długich i owocnych rodzinnych rozmowach z żoną doszliśmy do wniosku że praca to nie wszystko,więc jutro zamykamy biuro i meldujemy się na spotkaniu :D .Jesteśmy na 99% tzn.ja+3 niewiasty. Spotkanie w Tychach przy piramidzie,czy na parkingu Carrefour??
Lancia Delta III
------------------------------------------------------------------------------------------------
Santa Cruz Blur II
Pinarello(szosa)

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Zloty i spotkania :::”