Lancia Delta III (2008-2014)

Znalazłeś, widziałeś lub wiesz gdzie stoi jakaś Lancia, zdezelowana, na szrocie czy gdzieś w stodole... podziel się z nami tą informacją.
Znasz jakąś ciekawą stronę internetową poświęconą Lancii? Podziel się z nami dodając tutaj jej adres!
Tylko odnośniki dotyczące Lancii lub blisko z nią spokrewnione.
W dziale nie zamieszczamy linków do ogłoszeń, które za jakiś czas stracą ważność!
Awatar użytkownika
svamp
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Odp: Chrysler Delta

Post autor: svamp » 26 gru 2009, 19:54

Się porobiło : czerwona :
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
momo1234/momo11
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Re: Chrysler Delta

Post autor: momo1234/momo11 » 26 gru 2009, 20:02

Pytanko mam ;D
Jak w najbliższym czasie wyjdzie nowa Lancia (wiem ze sie nie zapowiada ale...) to w Polsce bedzie Lancia czy chrysler?
A i na allegro moge znalesc Chrysler delta ?

piobart
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: piobart » 26 gru 2009, 20:18

Chrysler Delta będzie w Stanach Zjednoczonych, tam marka Lancia jest nieznana.
W Europie zostanie Lancią ;) NA Allegro nie znajdziesz ;) i mam nadzieje że nigdy nie znajdziemy modeli Lancii z nazwą Chrysler.....
Un Angelo, novanta Demoni.... Lancia Delta HPE 1,9 TD 98r

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Odp: Re: Chrysler Delta

Post autor: Dudi » 27 gru 2009, 20:45

piobart pisze:Chrysler Delta będzie w Stanach Zjednoczonych, tam marka Lancia jest nieznana.
W Europie zostanie Lancią ;) NA Allegro nie znajdziesz ;) i mam nadzieje że nigdy nie znajdziemy modeli Lancii z nazwą Chrysler.....
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że prawdopodobnie z Polski Lancia może też zniknąć.
I w Europie Lancia ma zostać tylko we Włoszech, Francji i Belgii. Wszędzie indziej będzie Chrysler, który ma być marką globalną (a Lancia niestety lokalną). Więcej możesz przeczytać tutaj.
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

rain
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Piotrek

Post autor: rain » 28 gru 2009, 5:50

Przy różnicach cen, ja osobiście byłbym nawet gotów kupić takiego Chryslera w maksymalnej opcji. Pewnie będzie można z 20 kafli zaoszczędzić. A dostęp do część będzie, bo nie sądzę że będą bardzo grzebać w aucie.
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD, Alfa Romeo 166 3.2, BMW E90 320d, Fiat Brava 80 16v, Fiat Brava 80 16v, Laguna III 2.0 16v, Fiat Stilo 1.9 JTD, Marea 155 20v

Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Odp: Re: Chrysler Delta

Post autor: Nat » 28 gru 2009, 12:17

rain pisze:Przy różnicach cen, ja osobiście byłbym nawet gotów kupić takiego Chryslera w maksymalnej opcji. Pewnie będzie można z 20 kafli zaoszczędzić. A dostęp do część będzie, bo nie sądzę że będą bardzo grzebać w aucie.
no tak, zmieniasz grill i znaczki na lanciowe i hula ;)
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
fiergloo
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: fiergloo » 28 gru 2009, 17:48

To do przewidzenia było, że Chryslery dostaną znaczki Lancii i na odwrót. Jak tak pisałem w listopadzie, czy nawet już w październiku to pare osób napisało, że to świetny plan. :P Nie będę już pisał nicków.
Blog o motoryzacyjnej włoszczyźnie i nie tylko: http://www.fiergloo.pl/
Dużo o Alfa Romeo: http://www.alfaholicy.org/

Awatar użytkownika
Limak
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Limak » 28 gru 2009, 18:40

Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie...
A znakow zapytania jest wiele.
Przyjmie sie wloska mysl techniczna za oceanem?
Zarobia na tym Wlosi?
Czy Lancia-Chrysler faktycznie zostana zunifikowane?
Czy pojawi sie nowy model Lancii zbudowany na platformie Chryslera? ...bo takie byly glosy.
Czy Lancia faktycznie zostanie zepchnieta do roli marki lokalnej?
Przeciez to irracjonalne. W USA dlugi czas koegzystowaly samochody roznych marek a rozniace sie oznaczeniami firm... i powoli znikaja z rynku.

Sadze, ze jednak jesli dojdzie do unifikacji, to z EU zostanie Lancia Lancią.
Oby. Mimo wszystko.
Jak na koła samochodu
nawijamy życia wstęgę,
gaz do dechy i do przodu
ze zmiennikiem ręka w rękę!

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 28 gru 2009, 19:49

Może to świętokradztwo, ale kto mi wyjasni, jaka jest różnica między Peugeotem zwanym Phedra a Chryslerem tak samo zwanym?
I tak ostatnią prawdziwą Lancią jest Thesis - bo reszta to inne wersje Fiata lub aut PSA.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

rain
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Piotrek

Post autor: rain » 28 gru 2009, 20:18

Nat pisze:Może to świętokradztwo, ale kto mi wyjasni, jaka jest różnica między Peugeotem zwanym Phedra a Chryslerem tak samo zwanym?
I tak ostatnią prawdziwą Lancią jest Thesis - bo reszta to inne wersje Fiata lub aut PSA.
Nie sposób nie przyznać Ci racji, może ale i tak dla mnie największym cofaniem się w tył będzie nowy Ypsilon, Lancia Panda K...A! Oby te zdjęcia szpiegowskie co były to był niesmaczny żart.

Ja jeszcze ubolewam jako zwolennik sedanów że Fiat nie oferuje żadnego konkretnego sedana teraz... Prócz oczywiście 159 bo Linea to Punto z bagażnikiem. Jedyne sedany w całym koncernie. Tylko mi Widelca nie wypominajcie bo mówimy o autach dla ludzi, Same Hatchbacki i małe autka dla Kobiet i ich torebek... A niemcy? A4, A6, A8, Seria 3, 5, 7, Vectra, Passat, Octavia, Exeo. Multum możliwości....
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD, Alfa Romeo 166 3.2, BMW E90 320d, Fiat Brava 80 16v, Fiat Brava 80 16v, Laguna III 2.0 16v, Fiat Stilo 1.9 JTD, Marea 155 20v

Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v

Awatar użytkownika
pew
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pew » 28 gru 2009, 20:19

Limak pisze:Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie...
A znakow zapytania jest wiele.
Przyjmie sie wloska mysl techniczna za oceanem?
Zarobia na tym Wlosi?
Czy Lancia-Chrysler faktycznie zostana zunifikowane?
Czy pojawi sie nowy model Lancii zbudowany na platformie Chryslera? ...bo takie byly glosy.
Czy Lancia faktycznie zostanie zepchnieta do roli marki lokalnej?
Przeciez to irracjonalne. W USA dlugi czas koegzystowaly samochody roznych marek a rozniace sie oznaczeniami firm... i powoli znikaja z rynku.
Sadze, ze jednak jesli dojdzie do unifikacji, to z EU zostanie Lancia Lancią.
Oby. Mimo wszystko.
Limak - masz trochę styl pisania pewnej osoby która kiedyś na forum była niezwykle popularna :lol:
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT

Awatar użytkownika
Limak
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Limak » 03 sty 2010, 17:00

pew pisze:Limak - masz trochę styl pisania pewnej osoby która kiedyś na forum była niezwykle popularna :lol:
...znaczy sie, ze cos nie teges... noe nie dobrze? :-P
Jak na koła samochodu
nawijamy życia wstęgę,
gaz do dechy i do przodu
ze zmiennikiem ręka w rękę!

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 03 sty 2010, 18:57

planowany jest powrot lanci lybry na bazie nowego chryslera sebring i duzej limuzyny na bazie 300c

Awatar użytkownika
Artur G.
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Artur G. » 03 sty 2010, 21:24

rain pisze: Ja jeszcze ubolewam jako zwolennik sedanów że Fiat nie oferuje żadnego konkretnego sedana teraz...
Dokładnie, jestem tego samego zdania, brak prawdziwych sedanów klasy średniej, wyższej średniej :|
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Art92 » 05 sty 2010, 17:34

Artur G. pisze:
rain pisze: Ja jeszcze ubolewam jako zwolennik sedanów że Fiat nie oferuje żadnego konkretnego sedana teraz...
Dokładnie, jestem tego samego zdania, brak prawdziwych sedanów klasy średniej, wyższej średniej :|
w jednym z tematów Dudi wstawił link w którym jest mowa o tym ze w fabryce w Serbii ma być produkowany sedan segmentu C

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Znalezione & Linkownia :::”