świerszczo pisze:a tu czytam ze bardzo slabe swiatla,wycierajaca tapicerka i usterki elektryki
Bzdura. Na ksenonach jeździ się całkiem przyjemnie

A na poważnie- oryginalnie miałem światła halogenowe, które moim zdaniem same w sobie nie sa takie złe, a nawet w porównaniu do Cromy z 92 roku były bardzo dobre. Fakt, że moje auto pochodzi z 2000 roku a więc prawie końca produkcji i może odbłysniki były jeszcze ok. Chociaż w Cromie miałem nówki lampy Valeo (bo tez nic nie widziałem i kupiłem nowe w końcu, żeby nie zabić kogoś albo siebie) i do Kappy i tak były kiepskie.
Zdecydowałem się jednak załozyć ksenony, ale nie chińskie, tylko oryginalne całe lampy od Kappy seryjnie wyposażonej w takie oświetlenie. I choć sa to stare lampy, nawet nie soczewkowe, to różnica jest kolosalna. Tażke jak starczy Ci kasy- szukaj z ksenonami. A długie sa wystarczająco dobre, mimo zwykłej zarówki
Co do tapicerki- owszem, alcantara lubi się wycierać, ale zawsze można poszukać auta z welurem (choć to rzadkość) lub.. skórą

Moja alcantara nie wygląda już najlepiej na siedzeniu kierowcy, ale mam najechane 214 tys. km. Siedzenie pasażera w miarę, a kanapa tylna bardzo dobrze wygląda.
Co do elektryki- Kappa jest starym konstrukcyjnie autem, zatem nie ma tego za wiele. Myślę, że auta z roczników ok. 2000, lecz wprowadzone wtedy na rynek są pod tym wlędem i tak gorsze od Kappy, bo mają więcej bajerów a był to okres masowego dodawania co się da i producenci nie panowali nad elektryczno-elektronicznymi chochlikami. Niestety czasy aut naprawianych młotkiem i śrubokrętem zniknęły bezpowrotnie. Na dzisiaj Kappa ma i tak mało skomplikowaną elektrykę.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205