[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: darbo » 21 lut 2016, 18:37

luka pisze:Lepiej napiszcie co było w teczce pani premier. Były ustawy na pierwsze 100 dni, czyli ustawa medialna, o służbie cywilnej, o TK, o superbohaterze Ziobro. To chyba na tyle.
Zapomniałeś o 500+, in vitro, sześciolatkach?

Rysiek Petru odleciał. :roll:

http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... alesa.html

Spadł z rubikonia i stał się oszołomem wietrzącym wszędzie spiski :lol:

Powoli staje się passe...
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 21 lut 2016, 19:02

6 czy 7, z czego ustawiane pod PiS 3 czy 4, a pozostałe 3 tylko w teorii dobre dla społeczeństwa to wciąż mało jak na ruinę w Polsce :)

A co do Petru - chyba dał się porwać głównemu nurtowi rządzących :) Tam też wietrzenie spisków jest na topie :) Może niebawem zapuka do samego prezesa z prośbą o dołączenie? :)
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 21 lut 2016, 19:36

Obrazek

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 21 lut 2016, 19:51

Obrazek
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 21 lut 2016, 20:01

darbo pisze:
luka pisze:Lepiej napiszcie co było w teczce pani premier. Były ustawy na pierwsze 100 dni, czyli ustawa medialna, o służbie cywilnej, o TK, o superbohaterze Ziobro. To chyba na tyle.
Zapomniałeś o 500+, in vitro, sześciolatkach?

Rysiek Petru odleciał. :roll:

http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... alesa.html

Spadł z rubikonia i stał się oszołomem wietrzącym wszędzie spiski :lol:

Powoli staje się passe...
Trochę odleciałeś. Ustawa o sześciolatkach czy in vitro to tylko zastopowanie zmian a nie żadna nowość.
Co raz częściej wyskakujesz z tym co robiła PO czy Petru, wiadomo dlaczego, nie masz czym się pochwalić gloryfikując swój wyborczy wybór to szukasz błędów u poprzedników. Jak tam najważniejszą dla ciebie sprawa - uchodźcy. Co raz częściej słyszę, że nie można się wycofać z umów poprzedników. I co czujesz się wydupczony?

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 21 lut 2016, 20:02

bassooner pisze:Obrazek
:lol: :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 21 lut 2016, 21:11 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 21 lut 2016, 20:45

Może moja wklejka jest mało zrozumiała dla nie śledzących na bieżąco wydarzeń, np. tutaj więcej: W Polsce wszyscy mówią o ?Bolku?, a tymczasem Wałęsa... baluje w Miami

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 21 lut 2016, 20:58

Ale że co, zazdrościsz, że może sobie pozwolić?
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 21 lut 2016, 21:08

luka pisze:Trochę odleciałeś. Ustawa o sześciolatkach czy in vitro to tylko zastopowanie zmian a nie żadna nowość.
Co raz częściej wyskakujesz z tym co robiła PO czy Petru, wiadomo dlaczego, nie masz czym się pochwalić gloryfikując swój wyborczy wybór to szukasz błędów u poprzedników. Jak tam najważniejszą dla ciebie sprawa - uchodźcy. Co raz częściej słyszę, że nie można się wycofać z umów poprzedników.
Muszę przyznać, że moje poparcie dla PIS w dużej mierze wynika z przyglądania się naszej opozycji. Jak mam tylko jakiekolwiek wątpliwości co do PIS to zaraz zaglądam do dziennika.pl, newsweeka, wyborczej; słucham co mają do powiedzenia politycy nowoczesnej i PO i zaraz mi wątpliwości przechodzą. Wracam do PIS i wybaczam błędy i potknięcia.

Co do uchodźców to nie sądzę, żeby Rząd zdecydował się przyjąć więcej niż obiecali poprzednicy. Zresztą - jak widzę i to mnie bardzo cieszy - Polska nie jest postrzegana jako atrakcyjny kraj do osiedlenia się. Zresztą problem sam się rozwiąże, bo na Europę wiosną ruszy kolejna potężna fala kobiet, starców i dzieci, co w połączeniu z falą zamachów terrorystycznych rozwiąże definitywnie problem imigrantów w Polsce.
luka pisze:I co czujesz się wydupczony
Przez wzgląd na fakt, że czytają nas ludzie kulturalni i niewiasty, proponuje zastąpić słowo, które użyłeś powszechnie stosowanym terminem "wydymany". Lepiej brzmi i nie nasuwa podejrzeń co do stanu psychicznego autora. :D

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 21 lut 2016, 21:22

Hobbysta pisze:Może moja wklejka jest mało zrozumiała dla nie śledzących na bieżąco wydarzeń, np. tutaj więcej: W Polsce wszyscy mówią o ?Bolku?, a tymczasem Wałęsa... baluje w Miami
a propos Cenckiewicza, bo go linkujesz.

"To ten oficer bezpieki był człowiekiem, który złamał Wałęsę"- napisał o Graczyku Sławomir Cenckiewicz w książce "Sprawa Lecha Wałęsy"

tymczasem Graczyk przed prokuratorem (zeznanie złożone w warunkach odp. karnej) cytuję:

"W r. 1970 pracowałem w Olsztynie na stanowisku kapitana w Wydziale II. Wydział ten zajmował się kontrwywiadem. W grudniu 1970 r. z grupą funkcjonariuszy z Olsztyna zostaliśmy delegowani do Gdańska. Przebywałem w Gdańsku przez okres ok. 1,5 roku. Uzyskaliśmy informację, że pan Lech Wałęsa wspólnie z innymi osobami wdarł się do Komendy Milicji w celu odbicia zakładników. [Było to 15 grudnia 1970 r. podczas protestu stoczniowców zakończonego masakrą robotników- red.] Z notatki, którą otrzymałem, wynikało, że Wałęsa nawoływał, aby tłum nie niszczył mienia, gdyż komendant przyrzekł mu, że zwolni zakładników. Miałem na uwadze to, że jeśli pan Wałęsa potrafi panować nad tłumem, to pomoże opanować sytuację w Stoczni, która była bardzo zła.

W tym czasie w Stoczni były rozróby, mieliśmy informację, że mają wejść Rosjanie. Chciałem, żeby pan Wałęsa uspokoił nastroje. Rozmowa odbyła się w siedzibie SB na Okopowej. W trakcie rozmowy pan Wałęsa wytłumaczył mi, jak doszło do zdarzenia na komendzie. Ja mówiłem o sytuacji w Stoczni. Mówiłem o rozruchach, prosiłem, aby pan Wałęsa próbował zapobiec tym rozruchom. On nie był wtedy formalnie zatrzymany. W późniejszym okresie kilkakrotnie spotkałem się z Lechem Wałęsą, rozmawialiśmy na temat Stoczni. Miało odbyć się spotkanie pracowników z różnych zakładów z Edwardem Gierkiem [został wtedy nowym I sekretarzem PZPR- red.]. Miało to być w Warszawie. W zakładach byli wybierani przedstawiciele załóg na to spotkanie. Pan Wałęsa został wybrany. Ja ze spotkań z Wałęsą sporządzałem notatki.

Kategorycznie stwierdzam, że w wyniku informacji przekazywanych przez pana Wałęsę żadna osoba nie została pokrzywdzona.

Ja w Gdańsku pracowałem pod egidą Wydziału III i przekazywałem im wszystkie informacje, które uzyskałem od pana Wałęsy. Nie wiem, czy na podstawie tych dokumentów pan Wałęsa został zarejestrowany jako tajny współpracownik. Nie otrzymywałem żadnych pokwitowań od Lecha Wałęsy.

Nie potrafię wytłumaczyć, dlaczego na kopii znajduje się pokwitowanie pieniędzy z podpisem Bolek [chodzi o okazane przez prokuratora pokwitowanie wypłaty].

Po powrocie do Olsztyna przepracowałem jeszcze rok i zostałem zwolniony ze służby. Powtarzam raz jeszcze, że żadna osoba nie została pokrzywdzona w związku z informacjami, które dostałem od Lecha Wałęsy. Kategorycznie stwierdzam, że nic nie wiem, aby pan Wałęsa był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa".

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 21 lut 2016, 21:32

bassooner pisze:Graczyk: Kategorycznie stwierdzam, że nic nie wiem, aby pan Wałęsa był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa".
No to problem rozstrzygnięty :D

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 21 lut 2016, 21:59

darbo pisze:
bassooner pisze:Graczyk: Kategorycznie stwierdzam, że nic nie wiem, aby pan Wałęsa był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa".
No to problem rozstrzygnięty :D
nie będzie nigdy rozstrzygnięty tak jak Smoleński ;-)

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 21 lut 2016, 22:18

Witam!

Widzę, że sprawa Bolka lekko zaczyna być kierowana w kierunku humorystycznym. Tymczasem rzeczywistość była i jest niezbyt radosna.

"...Otóż współpraca z SB w charakterze płatnego kapusia to w życiu Lecha Wałęsy, owszem, zaledwie epizod - może nawet stosunkowo mało znaczący w kontekście jego całożyciowej lojalności wobec służb wojskowych, sowieckiej polskojęzycznej bezpieki. ..."

"...Należy także pamiętać o ludzkich ofiarach poniesionych w walce o prawdę, a zatem ofiarach samego Lecha Wałęsy.
Ofiarach?
Wymienię tu Henryka Lenarciaka, którego jedyny wywiad na ten temat został wykorzystany w filmie "Plusy dodatnie, plusy ujemne" . Ten starszy kolega Wałęsy ze stoczni na stare lata pracował jako nocny portier - wkrótce po upublicznieniu filmu stracił pracę i zaraz potem zginął w ulicznym wypadku. Zatem kto chciałby podchodzić z pobłażaniem do sprawy "Bolka" jako niewinnej słabostki wielkiego człowieka, niech najpierw zapozna się z biografią śp. Lenarciaka.

Trzeba wspomnieć także majora Janusza Stachowiaka. Kilka lat temu został on zaszczuty za swój udział w filmie, a także składanie zeznań podczas procesu, jaki Wałęsa wytoczył Krzysztofowi Wyszkowskiemu. Śp. major - zmarł jak stwierdzono śmiercią samobójczą - okazał się jedynym funkcjonariuszem SB, który nie wahał się w tej sprawie mówić prawdy. Od niego pochodzi informacja o wcześniejszej rejestracji Wałęsy jako kapusia przez bezpiekę wojskową...."

Całość wywiadu tutaj: Trwa festiwal hipokryzji

Pozdrawiam

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 21 lut 2016, 22:28

no więc komu wierzyć? a jak myślicie kto na tym najwięcej skorzysta? bo może tędy droga... kto skorzysta na obalaniu symboli, robieniu wody ludziom z mózgu żeby do końca nie wiedzieli co jest prawdą a co fikcją, żeby wszyscy myśleli że cała rzeczywistość i demokracja to jeden wielki spisek sterowany z góry, przez... no właśnie kogo? SB... ale patrzmy wyżej bo przecież SB nie było niezależne... kto teraz na tym całym mętliku korzysta??? na niepokojach, rozpadzie UE, rozpadzie jedności i na uchodźcach, którzy także uciekają poprzez pewne ruchy pewnego państwa...

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 21 lut 2016, 22:48

Witam!
bassooner pisze:no więc komu wierzyć?
I to jest dobre pytanie! Jedyna sensowna odpowiedź to: "po owocach ich poznacie".

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”