Lancia Delta III (2008-2014)
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Re: test Lanci Delta 1.8 di w AŚ
Wiesz, jak jest - całymi garściami czerpaliśmy ze stereotypów - kupując fajne, tanie, (w moim przypadku) bezawaryjne auta.
Nie kradzione. Piękne. Z charakterem.
To były zyski.
Stratą jest to, że polityka firmy FIAT której efektem były powyższe cechy, może spowodować zagładę marki. Częściowo już spowodowało - auta Lancii po Thesisie są już takie hmmm.. kobiece.
No i są, co tu kryć, tylko FIATem w lepszym opakowaniu.
Bo Thesisi był chyba ostatnią bezkompromisową Lancią.
Nie kradzione. Piękne. Z charakterem.
To były zyski.
Stratą jest to, że polityka firmy FIAT której efektem były powyższe cechy, może spowodować zagładę marki. Częściowo już spowodowało - auta Lancii po Thesisie są już takie hmmm.. kobiece.
No i są, co tu kryć, tylko FIATem w lepszym opakowaniu.
Bo Thesisi był chyba ostatnią bezkompromisową Lancią.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

- Art92
- Klubowicz
- Imię: Artur
w Motorze pisza ze Delta ma miec nastepce juz w 2012 roku, Ypsilon bedzie w 2011, w 2013 ma wejsc suv i MPV
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Dokładnie, jak napisał Art92, nie ma co wpadać w panikę. Nowa Delta będzie zbudowana na płycie nowej Giulietty, która narazie zbiera same pochwały i wszyscy są w niebo wzięci jak to auto się prowadzi i jaki przy tym zapewnia komfort (niepotykany dotąd w Alfie). Będzie nowy Ypsilon, będą nowe modele w klasie średniej i średniej wyższej. Także nie ma co siać paniki na zapas. Fiat ma zamiar zwiększyć sprzedaż Alfy i Lancii - i to znacznie - w najbliższych 2-3 latach. Już na pewno wiadomo, że Lancia zostanie na praktycznie wszystkich rynkach, na których była (pierwsze informacje mówiły, że zostanie tylko we Włoszech, Belgii i Francji). Także poczekajmy na rozwój sytuacji.
- Art92
- Klubowicz
- Imię: Artur
Dodam ze Fiat chce znaczaco zwiekszyc sprzedaz Alfy Romeo i Lanci. Alfa ma sprzedawac ponad 500tys aut rocznie a obecnie sprzedaje jakies 120-150 tys.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Lancia Delta III studium
I to niejedno 
Oto jakimi meandrami chodziły myśli projektantów z Lancia Centro Stile

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Nat

- bargaw3181
- Klubowicz
- Imię: Bartłomiej
- Kontakt:
Re: Lancia Delta III studium
Chciałbym umieć tak szkicować ...
Szkoda że niektóre projekty wycofali z produkcji seryjnej
fajnie, fajnie

Szkoda że niektóre projekty wycofali z produkcji seryjnej

fajnie, fajnie

514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo 

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !
Re: Lancia Delta III studium
Właśnie takiej, trzydrzwiowej wersji brakuje moim zdaniem... A niestety Fiat odchodzi od takich wersji, szkoda.Nat pisze:I to niejedno
Ślicznotka dla każdej damy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Skalniak71
- Forumowicz/ka
Re: Ślicznotka dla każdej damy
Proponuję przenieść do "Znalezione & Linkownia".KKMisfire pisze:
Swoją drogą raz miałem okazję widzieć nową Deltę-było to we Wrocławiu. Robi wrażenie i wyróżnia się z golfiarskiego tłumu.
Po Wrocławiu jeżdżą co najmniej trzy nowe Delty. Każdą z nich widziałam kilkakrotnie. Na moim osiedlu swego czasu nawet parkowała Delta z początkowym numerem rejestracyjny SG - może i to ta sama co na zdjęciu - musiałabym zobaczyć do pamięci aparatu fotograficznego
Sylwia
Sylwia
- Skalniak71
- Forumowicz/ka
na zdjęciu jest "SB"KKMisfire pisze:Po Wrocławiu jeżdżą co najmniej trzy nowe Delty. Każdą z nich widziałam kilkakrotnie. Na moim osiedlu swego czasu nawet parkowała Delta z początkowym numerem rejestracyjny SG - może i to ta sama co na zdjęciu - musiałabym zobaczyć do pamięci aparatu fotograficznego
Sylwia

U mnie jeździ Ypsilon, kilka Kappiszonów sporo Lybry, Delty(niestety nie integrale)Zety i jedna Dedra Janusza

Lancia Delta Hard Black
Nie wiem czy taką informacje już ktoś wklejał (ja szukałem usilnie, lecz nie znalazłem. Jeśli zdublowałem przepraszam ^^)
Do wyboru kilku wersji nowej Delty, dojdzie specjalna "Hard Black" z matowym lakierem, czarnymi felgami (opcjonalnie) i większa ilością chromu, a także specjalnym wnętrzem.
Zobaczyć można tu:
"Sekrety Hard Black"
Spot telewizyjny:
"Galeria" z informacjami (niestety po włosku, ale można samemu porobić fotki a poźniej przesłać je na maila)
TUTAJ
Cena jaką udało mi sie wypatrzeć na włoskiej stronie to ok 31-32 tys euro za wersje z silnikiem 1.9 Twin Turbo MJ
I choć moim typem zawsze był wariant białego nadwozia z czarnym dachem, to ta wersja jest wprost kosmiczna O.o
Do wyboru kilku wersji nowej Delty, dojdzie specjalna "Hard Black" z matowym lakierem, czarnymi felgami (opcjonalnie) i większa ilością chromu, a także specjalnym wnętrzem.
Zobaczyć można tu:
"Sekrety Hard Black"
Spot telewizyjny:
"Galeria" z informacjami (niestety po włosku, ale można samemu porobić fotki a poźniej przesłać je na maila)
TUTAJ
Cena jaką udało mi sie wypatrzeć na włoskiej stronie to ok 31-32 tys euro za wersje z silnikiem 1.9 Twin Turbo MJ
I choć moim typem zawsze był wariant białego nadwozia z czarnym dachem, to ta wersja jest wprost kosmiczna O.o
Re: Lancia Delta Hard Black
Znalazłem taką Deltę na autoscout. Bardzo podoba mi się taki lakier myślałem, by swoją Themę na taki kolor zrobić ale jakoś tak się rozeszło po kosztach ale nadal jakieś dzikie myśli w głowie chodzą.
Super jest ta Nowa Delta w takim wydaniu.
Super jest ta Nowa Delta w takim wydaniu.
Są: Lancia Musa 1,3 M-jet'06;Ypsilon 1.4 16V'04;Kappa 2.4jtd '99;Kappa 2.4TDS SW '98;Delta 1.6 GT i.e. '89
Były:Kappa 3.0V6 SW Automat '96;Y 1,2 LS ECVT '97;Kappa 3.0V6 Automat '96;Delta II 1.6 8v;Lybra 2.0 SW Automat '00;Y10 Mia 1.0 '91;Kappa 2,4jtd '01;Y 1,2 LS ECVT '96;Thema 8.32 '88 oraz 1/2 Kappy 2.0t 16V '95
Zapraszam do sklepiku!
Były:Kappa 3.0V6 SW Automat '96;Y 1,2 LS ECVT '97;Kappa 3.0V6 Automat '96;Delta II 1.6 8v;Lybra 2.0 SW Automat '00;Y10 Mia 1.0 '91;Kappa 2,4jtd '01;Y 1,2 LS ECVT '96;Thema 8.32 '88 oraz 1/2 Kappy 2.0t 16V '95
Zapraszam do sklepiku!
Wygląda obłędnie, ale jestem ciekawy czy taki lakier nie jest np. bardziej delikatny od standardowego.
Z tego co wiem to trochę trudniej się maluje.
Są: Lancia Musa 1,3 M-jet'06;Ypsilon 1.4 16V'04;Kappa 2.4jtd '99;Kappa 2.4TDS SW '98;Delta 1.6 GT i.e. '89
Zapraszam do sklepiku!
Zapraszam do sklepiku!