Ale widocznie co niektórzy mieli VAGi, gdzie nie dość, że zbiornik mieści zazwyczaj pięć litrów - czyli CAŁĄ bańkę, to wlew jest taki, że po ciemku i flaszce można płyn bez rozlewania uzupełnić. Akurat zgadzam się, że to jest totalnie skopane w FIATach. Co ich boli zrobić duży wlew??? I pojemnik mieszczący cały kanisterek płynu?Wojtas_BB pisze:bravomeksyk pisze:Czytając o tragicznym wlewie do spryskiwaczy widze, że żaden z narzekających nie mial nigdy malucha, CC,SC, Punta ani innego Fiatowatego auta ;]
Co Was najbardziej wkurza w Lybrach
Moderator: stabraf
Odp: Co Was najbardziej wkurza w Lybrach
Pozdrowienia z ziemi Połczyńskiej
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Akuratnie w Lybrze wchodzi prawie całe 5 litrówSharuga pisze:Ale widocznie co niektórzy mieli VAGi, gdzie nie dość, że zbiornik mieści zazwyczaj pięć litrów - czyli CAŁĄ bańkę, to wlew jest taki, że po ciemku i flaszce można płyn bez rozlewania uzupełnić. Akurat zgadzam się, że to jest totalnie skopane w FIATach. Co ich boli zrobić duży wlew??? I pojemnik mieszczący cały kanisterek płynu?Wojtas_BB pisze:bravomeksyk pisze:Czytając o tragicznym wlewie do spryskiwaczy widze, że żaden z narzekających nie mial nigdy malucha, CC,SC, Punta ani innego Fiatowatego auta ;]

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Aktualnie w paździerzu nie wchodzi 5 litrów
. niecałe cwierć litra zostaje 

Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

- Wojtas_BB
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
nie wiem, ale chyba w nowym bravo z tego co pamiętam jest większy, w sedici tez był o ile mnie pamieć nie myli, ale to pewnie dlatego ze to konstrukcja suzuki ;DSharuga pisze:Co ich boli zrobić duży wlew??? I pojemnik mieszczący cały kanisterek płynu?
Fiat Punto II FL 1.2 8V
Będzie Lancia Lybra SW 1.8 lub 1.9..... któraś z nich, pewnie w przyszłym roku
Będzie Lancia Lybra SW 1.8 lub 1.9..... któraś z nich, pewnie w przyszłym roku
Teoretycznie - rzeczywiście wchodzi jakieś 1,5l, bo reszta się wylewa przez nieszczelną pompkę albo licho wie przez co. I nie tylko ja mam ten problemDudi pisze:Akuratnie w Lybrze wchodzi prawie całe 5 litrów

Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,
What ?Sharuga pisze:Teoretycznie - rzeczywiście wchodzi jakieś 1,5l, bo reszta się wylewa przez nieszczelną pompkę albo licho wie przez co. I nie tylko ja mam ten problemDudi pisze:Akuratnie w Lybrze wchodzi prawie całe 5 litrów
Mi weszło na pewno ponad 3 litry bo dolewałem przed zimą, a ile było w środku nie jestem w stanie stwierdzić.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
A może wylewa się przez niewyciągnięty "dziubek"?Sharuga pisze:Teoretycznie - rzeczywiście wchodzi jakieś 1,5l, bo reszta się wylewa przez nieszczelną pompkę albo licho wie przez co. I nie tylko ja mam ten problemDudi pisze:Akuratnie w Lybrze wchodzi prawie całe 5 litrów
By wlać, trzeba wyciągnąc dziubek z dziurkami. Dziurki służa odpowietrzzaniu układu. Po wlaniu dziubek wciskamy i zamykamy kapselek.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Nat

- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Nie no panowie nie wiem co za Lybry wy macie, ale ja normalnie podjeżdżam na Statoil, kupuje 5l baniak i wlewam, że zostaje zaledwie na dnie. Także te 1,5l to lekka pomyłka

Dudi, kaeres - przeczytajcie jeszcze raz mój post na ten temat. Tylko uważnie i ze zrozumieniem... :/Dudi pisze:Nie no panowie nie wiem co za Lybry wy macie, ale ja normalnie podjeżdżam na Statoil, kupuje 5l baniak i wlewam, że zostaje zaledwie na dnie. Także te 1,5l to lekka pomyłka![]()
Piszę wyraźnie, że reszta wylewa się ze zbiornika. Naleję pełen zbiornik i pod autem robi się kałuża. Leci chyba przez uszczelnienie pompki, albo sam już nie wiem którędy. Zostaje niewiele, pewnie do poziomu otworu pompki. Dlatego pomimo teoretycznej pojemności 5l faktyczna jest ca 1,5l, bo reszta i tak się wyleje. I na forum widziałem, że nie tylko ja mam ten problem. I to uważam za skopane w Lybrze. Czy teraz już jasność???

Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
No to sobie musisz naprawić, a nie mówić, że w Lybrze jest 1,5l. Ja bym długo tak nie mógł jeździć

Bez urazy, ale z lekka mnie osłabiasz...Dudi pisze:No to sobie musisz naprawić, a nie mówić, że w Lybrze jest 1,5l.

Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Bez urazy, ale się nie osłabiaj, tylko sobie napraw. Jak coś jest popsute to zazwyczaj się naprawiaSharuga pisze:Bez urazy, ale z lekka mnie osłabiasz...Dudi pisze:No to sobie musisz naprawić, a nie mówić, że w Lybrze jest 1,5l.

Oczywiście masz rację. Ale nie to mnie osłabiłoDudi pisze:Bez urazy, ale się nie osłabiaj, tylko sobie napraw. Jak coś jest popsute to zazwyczaj się naprawiaSharuga pisze:Bez urazy, ale z lekka mnie osłabiasz...Dudi pisze:No to sobie musisz naprawić, a nie mówić, że w Lybrze jest 1,5l.

Pozdrawiam i lecę naprawiać

Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Sharuga, my tutaj mówimy co nas drażni w Lybrach.
Czyli czego projektanci Lybry nie uwzględnili przy jej projektowaniu i co będzie wpieniało użytkownika.
Akurat z wlewaniem płynu mogę się zgodzić, że jest utrudnione i nie każdemu się chce wozić 20 gramowy lejek ale jak masz coś spaprane i narzekasz na to, to jakiej reakcji z naszej strony się spodziewasz ?
Weź przebij se oponę i narzekaj, że to Cię w Lybrze wpienia.
Czyli czego projektanci Lybry nie uwzględnili przy jej projektowaniu i co będzie wpieniało użytkownika.
Akurat z wlewaniem płynu mogę się zgodzić, że jest utrudnione i nie każdemu się chce wozić 20 gramowy lejek ale jak masz coś spaprane i narzekasz na to, to jakiej reakcji z naszej strony się spodziewasz ?
Ależ piszę w temacie - zbiornik jest skopany, skoro dochodzi do wycieków płynu. Zdarza się to w Lybrach i w 156, gdzie zbiorniczek zdaje się jest identyczny. I to mnie w Lybrze wkurza, zwłaszcza że jego wyjęcie to nie jest kwestia jednej śrubki i pięciu minut. A co do lejka - to nie jest kwestia "chcenia" jego wożenia, tylko chory jest sam fakt, że musisz kombinować z lejkiem a nie możesz po prostu otworzyć dużego wlewu, wlać bańkę płynu najzwyczajniej w świecie stawiając ją na wlewie, zamknąć i zapomnieć.kaeres pisze:Sharuga, my tutaj mówimy co nas drażni w Lybrach.
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,