[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: darbo » 13 paź 2015, 17:17

luka pisze:Zdecyduj się w końcu przez kogo jest TVP kupiona przez po Kukiza czy nowoczesną?
Każde przegięcie w poświęcaniu publicznego czasu antenowego jest niezgodne z misją mediów publicznych; czy to na Kukiza, czy na Nowoczesną czy PIS/PO. Średnio znany facet zakłada ruch polityczny i na wstępie ma bardzo duże zaangażowanie mediów i środki na bogatą kampanię. W ostatnim pełnym tygodniu września miał 16 minut; PO i PIS razem wzięte 10. Co najlepsze Korwin miał w tym samym tygodniu tylko 7 sekund 8-O.
luka pisze:Jeżeli nowoczesna jest planktonem nic się nie liczącym, PiS powinien ich olać a nie się nimi zajmować.
Petru byłby w normalnym, rozwiniętym kraju planktonem i PIS mógłby ich spokojnie olać. Prawdopodobnie miałby takie poparcie jak Komitet Razem, który tak naprawdę celuje w następne wybory, bo w tych do sejmu nie wejdą. Ale w pół roku po powstaniu, w wyniku nieprzyzwoitej promocji w mediach i dużego finansowania Nowoczesna celuje nawet w koalicje z PO przeciwko PIS. Już pal licho ten PIS, którego nie trawisz i koloryzujesz niektórych ich przeciwników ale czy naprawdę tego nie widzisz?
luka pisze:Kto to jest bangster bo znam tylko ze słyszenia?
Bankster to połączenie bankiera z gangsterem.

Zdaniem niektórych, światowy kryzys gospodarczy został wywołany właśnie przez banksterów, czyli lichwiarzy, a także przez działania banków, które stosując silne lobby wpływały na politykę państw i w efekcie doprowadziły do zachwiania gospodarki. Spekuluje się, że działania banksterów doprowadziły do transferu majątków ziemskich za pomocą kredytów hipotecznych, powodując uzależnienie społeczeństw od kredytów przez zaciąganie kolejnych na spłatę poprzednich, likwidację klasy średniej i postępującą biedę w społeczeństwie.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

cesar
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany
Imię: cesar

Post autor: cesar » 13 paź 2015, 17:50

niestety jest tak,że o naszym bycie lub nie , decyduje tak zwany RYNEK. Organizm ,którego nienawidzę, nie trawię i z punktu widzenia prawa moralnego tzw . rynek powinien odpowiadać za zbrodnie przeciwko ludzkości.Kierując się myśleniem brzuchem powinniśmy wybierać opcję dającą stabilizację gospodarczą, mogącą zaspokoić smoka zwanego rynkiem.Jak RYNEK jest zadowolony mamy brzuszki pełne.Patrząc z punktu widzenia tzw. sprawiedliwości społecznej wybieramy opcję walki z rynkiem, mając jako oręż patriotyzm,wiarę i szabelkę.Nie deprecjonuję tych idei,ale w starciu z rzeczywistym brudnym światem są archaiczne.Przypominają szarżę ułanów na niemieckie Tygrysy.Niestety nie mamy też słynnego Merlina,który pomógłby nam odwrócić losy bitwy.Chociaż paru cudotwórców by się znalazło.Między tymi biegunami trzeba szukać rozwiązań pośrednich.Na razie czytam tylko o tym,że Stefan jest głupszy albo mu bardziej z pyska śmierdzi.Nie chce mi się ale może znajdzie się jakiś lancista analityk i zrobi tabelkę co kto proponuje ,żebyśmy go wybrali na kierownika lodowiska.
I z boku parametr procentowy możliwości spełnienia deklaracji, bo czasem na spełnienie obietnicy ,którą nas skuszono muszą zabrać 150 zł,żeby dać 100 zł, bo nasze koszty redystrybucji pieniądza są niebotyczne - kłania się tu p.Korwin.
Thesis 3,0 V6 2002

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 13 paź 2015, 18:18

darbo pisze:
luka pisze:Zdecyduj się w końcu przez kogo jest TVP kupiona przez po Kukiza czy nowoczesną?
Każde przegięcie w poświęcaniu publicznego czasu antenowego jest niezgodne z misją mediów publicznych; czy to na Kukiza, czy na Nowoczesną czy PIS/PO. Średnio znany facet zakłada ruch polityczny i na wstępie ma bardzo duże zaangażowanie mediów i środki na bogatą kampanię. W ostatnim pełnym tygodniu września miał 16 minut; PO i PIS razem wzięte 10. Co najlepsze Korwin miał w tym samym tygodniu tylko 7 sekund 8-O.
luka pisze:Jeżeli nowoczesna jest planktonem nic się nie liczącym, PiS powinien ich olać a nie się nimi zajmować.
Petru byłby w normalnym, rozwiniętym kraju planktonem i PIS mógłby ich spokojnie olać. Prawdopodobnie miałby takie poparcie jak Komitet Razem, który tak naprawdę celuje w następne wybory, bo w tych do sejmu nie wejdą. Ale w pół roku po powstaniu, w wyniku nieprzyzwoitej promocji w mediach i dużego finansowania Nowoczesna celuje nawet w koalicje z PO przeciwko PIS.
Nie neguję tego, że tv publiczna powinna być bezstronna itd. ale też zauważ że ta stronniczość zależy od tego, kto akurat jest przy władzy. Potem piszesz, że każdy z tego korzysta i znowu wracasz do Petru, chociaż podałem ci przykłady Kukiza czy niezależnego senatora, ty dalej z uporem maniaka szukasz spisku.
Czy nie sądzisz że jest to bardziej związane z tym, że jest coś bardziej "zjawiskowego" do pokazania? na tym polega dzisiejsza misja dziennikarska, szukanie tego czego oczekują ludzie. Wyśmiewali Leppera, promowali Palikota, Kukiza a teraz Petru, który może zabrać dużą liczbę głosów platformie i pozostać czarnym koniem wyborów, tak jak Kukiz w prezydenckich. Przecież pod koniec kampanii o niczym bardziej nie mówili jak o fenomenie Kukiza i jego słupkach.
Już pal licho ten PIS, którego nie trawisz i koloryzujesz niektórych ich przeciwników ale czy naprawdę tego nie widzisz?
tego akurat nie rozumiem, o jakich przeciwnikach mówisz?
luka pisze:Kto to jest bangster bo znam tylko ze słyszenia?
Bankster to połączenie bankiera z gangsterem.

Zdaniem niektórych, światowy kryzys gospodarczy został wywołany właśnie przez banksterów, czyli lichwiarzy, a także przez działania banków, które stosując silne lobby wpływały na politykę państw i w efekcie doprowadziły do zachwiania gospodarki. Spekuluje się, że działania banksterów doprowadziły do transferu majątków ziemskich za pomocą kredytów hipotecznych, powodując uzależnienie społeczeństw od kredytów przez zaciąganie kolejnych na spłatę poprzednich, likwidację klasy średniej i postępującą biedę w społeczeństwie.[/quote]

Czyli Petru jest lichwiarzem, banksterem lub reprezentuje ich interesy? Czy mógłbyś mi może podać jakiś przykład w jego programie lub poglądach gdzie reprezentuje tych.. jak zwał tak zwał.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 13 paź 2015, 20:34

luka pisze: Nie neguję tego, że tv publiczna powinna być bezstronna itd. ale też zauważ że ta stronniczość zależy od tego, kto akurat jest przy władzy.
Nie zgadzam się. Sprawowanie władzy nie zawsze ma przełożenie na media. PIS nie miał takiego wsparcia jak miała przez wiele lat Platforma.
luka pisze:Potem piszesz, że każdy z tego korzysta i znowu wracasz do Petru, chociaż podałem ci przykłady Kukiza czy niezależnego senatora, ty dalej z uporem maniaka szukasz spisku.
Nie szukam spisku tylko obserwuje i myślę, a czasem korzystam z obiektywnych danych. Pierwszej części tego zdania nie rozumiem, chociaż szczerze pragnę.

luka pisze:Czy nie sądzisz że jest to bardziej związane z tym, że jest coś bardziej "zjawiskowego" do pokazania
Nie, nie sądzę. Uważam, że jest to w wariancie minimum stronniczość a maximum ordynarna manipulacja.
luka pisze:tego akurat nie rozumiem, o jakich przeciwnikach mówisz?
Głównie o Platformie Obywatelskiej.

luka pisze:Czyli Petru jest lichwiarzem, banksterem lub reprezentuje ich interesy? Czy mógłbyś mi może podać jakiś przykład w jego programie lub poglądach gdzie reprezentuje tych.. jak zwał tak zwał.
Petru nie jest banksterem ani lichwiarzem. Kiedyś program Nowoczesnej byłby moim programem. Przez lata głosowałem albo na UW albo PO. Czytałem GW. Sporą część naszego społeczeństwa uważałem za oszołomów. Wierzyłem w rynek.
Dzisiaj uważam, że tzw. "niewidzialna ręka tegoż rynku" jest konkretną tłustą łapą międzynarodowego kapitału, który takie kraje jak Polska bezlitośnie doi a takich żuczków jak Ty i ja nieustannie dyma. Przykłady?

Spekulacje na polskiej walucie. OFE i dzięki Ci Panie, że PO miało jaja i ten patologiczny system zlikwidował. O unikaniu podatków przez sieci słyszałeś? A o tym, że w Polsce Banki pobierają od klientów prawie najwyższe opłaty i prowizje w Europie. Problem tzw. frankowiczów?

Czy Nowoczesna wspomina o jakichkolwiek działaniach skierowanych w stronę rozwiązania tych problemów? Wątpię. Dlatego uważam, że w gruncie rzeczy reprezentuje interesy sił, które powinny mieć mniejszy wpływ na naszą rzeczywistość.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 14 paź 2015, 7:58

darbo pisze: Nie zgadzam się. Sprawowanie władzy nie zawsze ma przełożenie na media. PIS nie miał takiego wsparcia jak miała przez wiele lat Platforma.
Tak przez wiele lat, porównujesz 2 lata do 8 lat, z tym że w ciągu 2 lat już się działy dziwne rzeczy w publicznej. Tak samo było za SLD.
Nie szukam spisku tylko obserwuje i myślę, a czasem korzystam z obiektywnych danych. Pierwszej części tego zdania nie rozumiem, chociaż szczerze pragnę.
Przecież wybierasz te obiektywne dane dla udowodnienia swojej tezy, podałem ci przykłady już chyba 5 razy, zarówno Kukiza w kampanii prezydenckiej jak i z twojej tabelki niezależnego senatora, który miał kilkanaście minut.

luka pisze:Czy nie sądzisz że jest to bardziej związane z tym, że jest coś bardziej "zjawiskowego" do pokazania
Nie, nie sądzę. Uważam, że jest to w wariancie minimum stronniczość a maximum ordynarna manipulacja.
o i znowu spisek :)
luka pisze:tego akurat nie rozumiem, o jakich przeciwnikach mówisz?
Głównie o Platformie Obywatelskiej.
jestem bardziej krytyczny do platformy niż ty do Pisu, tak jak wspomniane prorządowe jak propisowskie media.
luka pisze:Czyli Petru jest lichwiarzem, banksterem lub reprezentuje ich interesy? Czy mógłbyś mi może podać jakiś przykład w jego programie lub poglądach gdzie reprezentuje tych.. jak zwał tak zwał.
Petru nie jest banksterem ani lichwiarzem. Kiedyś program Nowoczesnej byłby moim programem. Przez lata głosowałem albo na UW albo PO. Czytałem GW. Sporą część naszego społeczeństwa uważałem za oszołomów. Wierzyłem w rynek.
Dzisiaj uważam, że tzw. "niewidzialna ręka tegoż rynku" jest konkretną tłustą łapą międzynarodowego kapitału, który takie kraje jak Polska bezlitośnie doi a takich żuczków jak Ty i ja nieustannie dyma. Przykłady?

Spekulacje na polskiej walucie. OFE i dzięki Ci Panie, że PO miało jaja i ten patologiczny system zlikwidował. O unikaniu podatków przez sieci słyszałeś? A o tym, że w Polsce Banki pobierają od klientów prawie najwyższe opłaty i prowizje w Europie. Problem tzw. frankowiczów?
Jeżeli nie chcesz spekulacji na polskiej walucie, to powinieneś zmienić wybór głosowania, bo są dwa wyjścia w tym temacie, albo waluta niezależna od gospodarki światowej ( Korea płn. ) albo powinniśmy przyjąć Euro jako walutę dużo stabilniejszą od złotego. Inaczej zrobić się tego nie da, Pan prezes wraz z Panią Prezes nie zlikwidują spekulacji magiczną różdżką albo panem Macierewiczem, który zlikwiduje spekulantów.
Unikanie podatków czy zwolnienia ich poprzez SSE, które generują tysiące miejsc pracy, ostatnio już była burza jak przegraliśmy z Czechami o fabrykę Jaguara, to są właśnie koszty, które trzeba ponieść żeby duże sieci te miejsca pracy generowały, całe szczęście trochę już ich pozyskaliśmy, przykład mam u siebie w mieście, gdzie w SSE pracuje tysiące ludzi, zachęceni inwestorzy nie płaców tyle podatków, ale wraca się to poprzez zatrudnienie pracowników.

O problemie frankowiczów mogę pisać dużo, zresztą już na tym forum było na temat tego zjawiska. Znam to z ze swojego podwórka również. Jest to wymysł grupy ludzi, którzy przesadzili ze zdolnością kredytową i przeliczeniem się z ryzykiem. Tu na forum podaliśmy kilka przykładów, że tego problemu w zasadzie nie ma. Jest to dobra pożywka dla polityków podobna do górnictwa.
Czy Nowoczesna wspomina o jakichkolwiek działaniach skierowanych w stronę rozwiązania tych problemów? Wątpię. Dlatego uważam, że w gruncie rzeczy reprezentuje interesy sił, które powinny mieć mniejszy wpływ na naszą rzeczywistość.
Nie jestem jakimś żołnierzem Nowoczesnej, tak jak napisałem kiedyś, jest to w tej chwili najrozsądniejszy dla mnie wybór, przede wszystkim przez racjonalny program, jeżeli nic z tego ( jak zwykle ) nie wyjdzie, będę szukał alternatywy, tak jak szukałem jej przez ostatnie 8 lat. "Siły", które mają wpływ na nasza rzeczywistość nie jest w stanie zatrzymać nawet Pan Prezes, niestety tak to już jest, że jedni się bogacą kosztem innych. Globalna gospodarka tak jest stworzona, zobaczysz jak odczuje to za parę lat taka Szwajcaria czy nawet mocna Rosja już odczuwa, na to nie ma jeszcze mocnych.

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 14 paź 2015, 8:56

Mam nadzieję, że Nowoczesna dziś zdechnie po ujawnieniu materiałów Stonogi.
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 14 paź 2015, 9:07

Art92 pisze:Mam nadzieję, że Nowoczesna dziś zdechnie po ujawnieniu materiałów Stonogi.
...oby czasem się Stonoga kiedyś nie zachłysnął tymi nagraniami?
Skąd się wziął Stonoga jak myślicie? Znacie jego cały życiorys?

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 14 paź 2015, 9:17

To jest mało istotne, facet ma poparcie w granicy błędu statystycznego ale ujawnił ciekawe informacje o wielu osobowościach. Tylko potwierdza moją opinię o Ryszardzie Swetru.
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 14 paź 2015, 9:33

luka pisze:
Art92 pisze:Mam nadzieję, że Nowoczesna dziś zdechnie po ujawnieniu materiałów Stonogi.
Uważa j bo wpadniesz we wlasne sidła. Czyżbyś wietrzył spisek? :)
Ja myślę że to tylko media zauważają "zjawiskosc" Stonogi :)

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 14 paź 2015, 9:40

darbo pisze:
luka pisze:
Nie zauważyłem jakiegoś szczególnego zainteresowania mediów w tym temacie :)
Zarówno Stonoga jak i jego rewelacje interesują mnie jak zeszłoroczny śnieg po oglądnięciu jego filmików na youtube.
Nie wspomaga to mojego budżetu ani nie wpływa na życie i zdrowie mojej rodziny więc takie też moje zainteresowanie pieniaczami :)
Jestem tylko prostym w obsłudze lemingiem, który łyka wszystko co mu podsunie TVN i całe światowe zło, które rządzi Polską i trzyma wszystkich za ryj, pewnie Żydzi albo inni, może banksterzy itp.
Co myślę o Stonodze?
Nie wyszło mu jakieś przedsięwzięcie, na którym miał zarobić grube miliony, powiązane z różnymi osobami światka polityki i mafiozów, dlatego próbuje coś ugrać, żeby się zemścić. Niestety kto zaczyna tak grać, tak samo przegrywa. Ot spisek.

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartek
Kontakt:

Post autor: Bartek-Lodz » 14 paź 2015, 10:23

luka, ja przestałem oglądać wiadomości TVN już jakiś czas temu, bo takich pierdół nie idzie oglądać, każdy kto ma rozumu i wie co z czym się je widzi, że TVN i TVP manipuluję opinią publiczną już tak perfidnie, że jest to niesmaczne.
Pan Stonoga owszem robi zamęt, czy to jego własny pomysł czy służb - nie wiem, ale efekty i skutki widać.
Dla mnie oczywiste jest natomiast to, że za SLD była afera Rywina i coś się działo, była komisja i ktoś tam beknął - oczywiście nie ten co powinien ale byłą zadyma, za PIS'i u koalicji była afera gruntowa, zadyma, ktoś tam beknął - też nie ten co powinien ale się działo.
Za PO afera goniła aferę a winnych brak - przepraszam ostatnio kelnerzy byli winni bo podsłuchiwali.
Petru stwierdza, że za kurs franka odpowiada PIS i lemingi się cieszą.
Petru zakłada fundację, partie i dostaje od banków 2 mln kredytu.
Luka weź załóż partię i idź do banku po kredyt - nie mówię o 2 mlm, weź 50 tys. :lol: :lol: :lol:
Mnie się nie podobają ostatnie poczynania Lewicy o czym mówię już głośno od dawna ale nie zamierzam zostać trollem nowoczesnej, bo na samo patrzenie na twarzowe Petru, które jest na plakatach to zbiera mi się na cofkę.
Jeżeli Petru Cię przekonał i jesteś chętny na niego głosować to tak zrób, punkt dla Petru - ważne żeby pójść na wybory i oddać głos bo najgorsze jest to, że Polacy nie chodzą na wybory a później płaczą, że to i tak by niczego nie zmieniło - a skąd wiadomo jak się nie poszło i nie zagłosowało.
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 14 paź 2015, 10:27

luka pisze:
darbo pisze:
luka pisze:
Nie zauważyłem jakiegoś szczególnego zainteresowania mediów w tym temacie :)
Zarówno Stonoga jak i jego rewelacje interesują mnie jak zeszłoroczny śnieg po oglądnięciu jego filmików na youtube.
Nie wspomaga to mojego budżetu ani nie wpływa na życie i zdrowie mojej rodziny więc takie też moje zainteresowanie pieniaczami :)
Jestem tylko prostym w obsłudze lemingiem, który łyka wszystko co mu podsunie TVN i całe światowe zło, które rządzi Polską i trzyma wszystkich za ryj, pewnie Żydzi albo inni, może banksterzy itp.
Co myślę o Stonodze?
Nie wyszło mu jakieś przedsięwzięcie, na którym miał zarobić grube miliony, powiązane z różnymi osobami światka polityki i mafiozów, dlatego próbuje coś ugrać, żeby się zemścić. Niestety kto zaczyna tak grać, tak samo przegrywa. Ot spisek.
Nie zauważyłeś zainteresowania mediów Stonogą? Ja zauważyłem; swego czasu nawet bardzo duże. Ostatnio mniej ale dalej się utrzymuje.
luka pisze:Jestem tylko prostym w obsłudze lemingiem, który łyka wszystko co mu podsunie TVN i całe światowe zło, które rządzi Polską i trzyma wszystkich za ryj, pewnie Żydzi albo inni, może banksterzy itp.
No to współczuję obrazu świata. Musi Ci być z tym ciężko. ;) : gafa :

Nie mam teraz czasu o tym pisać ale jesteś niekonsekwentny w swoich poglądach na temat mediów. O tym później.

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 14 paź 2015, 11:51

darbo pisze: Nie mam teraz czasu o tym pisać ale jesteś niekonsekwentny w swoich poglądach na temat mediów. O tym później.
Ty mówisz o konsekwencji wybierając to co ci pasuje, żeby udowodnić swoją tezę? Ty jesteś konsekwentny mówiąc, że nie oglądasz tv od wielu lat, a potem ze szczegółami mówisz jak to manipuluje TVP, TVN, oraz jak nie manipuluje Republika i Trwam. Rozumiem że o tym co pokazują telewizje przeczytałeś w internecie i gazetach :lol:
Każda telewizja manipuluje w jakimś stopniu, jeżeli uważacie że osławiony TVN tylko manipuluje, to niestety jesteście tak samo zmanipulowani tworząc taką tezę.
Bartek Łódź
Co to jest 2mln kredytu dla ekonomisty, który zarabiał lub zarabia 50-70 tyś zł miesięcznie, a do tego ma perspektywę zwrotu kosztów kampanii. Każdy ma prawo do swoich wyborów, jest mi dość daleko do Lewicy ze względów wspierania społeczeństwa we wszystkim, może światopoglądowo jest mi bliżej, ale gospodarka jest dla mnie ważniejsza.

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 14 paź 2015, 11:54

darbo pisze:
całe światowe zło, które rządzi Polską i trzyma wszystkich za ryj, pewnie Żydzi albo inni, może banksterzy itp.

Raczej powinieneś się przyzwyczajać do twojego obrazu, takiego jak powyżej, od lat nami rządzą i dlatego jesteśmy w ruinie, bo chcą nas zniszczyć, ci, no "ONI" :roll:

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 14 paź 2015, 12:25

luka pisze:
darbo pisze:
całe światowe zło, które rządzi Polską i trzyma wszystkich za ryj, pewnie Żydzi albo inni, może banksterzy itp.

Raczej powinieneś się przyzwyczajać do twojego obrazu, takiego jak powyżej, od lat nami rządzą i dlatego jesteśmy w ruinie, bo chcą nas zniszczyć, ci, no "ONI" :roll:

To grube nadużycie z Twojej strony. Nieładnie :). Nigdzie nie pisałem, że Polska jest w ruinie :nono: ; nie preferuje postrzegania świata w kategoriach dobrzy "MY" i źli "ONI". Wkładasz w moje usta rzeczy, które z nich nie wypływały. Prawdopodobnie czytasz to co napisałem nieuważnie lub powierzchownie i masz już gotową odpowiedź zanim czytanie skończysz.
Jeżeli uważasz, że prawda o światowej polityce, gospodarce mieści się tylko w obrębie oficjalnych informacji dostępnych dla przeciętnego obywatela - to gratuluje naiwności. Nie ma żadnych spisków, ciał nieformalnych, operacji tajnych, finansowych przekrętów? Wszystko jest klarowne i transparentne? Nie musimy się chronić, bronić ponieważ nikt nie chce nam zaszkodzić, na nas zarobić? Integracja europejska nie niesie żadnych zagrożeń? I tak dalej, i tym podobne?

Pewnie się mylę i zaraz wyprowadzisz mnie z błędu :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”