Kąski warte uwagi.
Re: Kąski warte uwagi.
Ja miałem swojego 126p - jeździłem takim bo to był pierwszy własny samochód. Jednak w tej chwili nigdy bym takiego "wynalazka" na pierwsze auto nie kupił.
Mieliśmy w domu (rodziców) 126p, 125p, Poloneza - jak mam być szczery z sentymentu bym takie coś kupił - ale nie do jeżdżenia - bo się tym słabo jeździło. Tylko nigdy za takie pieniądze - bo po prostu nie są takich pieniędzy warte dla mnie.
Mieliśmy w domu (rodziców) 126p, 125p, Poloneza - jak mam być szczery z sentymentu bym takie coś kupił - ale nie do jeżdżenia - bo się tym słabo jeździło. Tylko nigdy za takie pieniądze - bo po prostu nie są takich pieniędzy warte dla mnie.
... wielu z Tych, którzy jeździli tymi samochodami również mają sentyment, przy całym szacunku dla własnego zdania dobrze jest jeśli potrafi ono być na odpowiednim poziomie mierzonym między innymi właściwym doborem słów i określeń.topcio pisze: ↑23 mar 2022, 12:57Marcin_D pisze: ↑22 mar 2022, 10:09 Ja już pisałem - ludzie myślą że mają "złoto", a to tylko wytwory fabryki w kraju demoludu.
Są one w cenie tylko w Polsce - bo sentyment. A szczerze to były wytwory a nie samochody.
Ja wiem że Maluch zmotoryzował Polskę itp. itd, ale to jest cytując klasyka - https://www.youtube.com/watch?v=Uvb6MmlrajE
Mam tak samo. Sentyment mają chyba tylko młodzi, którzy nie jeździli tym gównem.
Pozdrawiam
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Wybacz jeśli Cię uraziłem, ale mam jak najgorsze skojarzenia z tym wyrobem samochodopodobnym
... i kolejny odcinek z serii "wytęż wzrok", tym razem opis autentycznego przebiegu auta to prawda czy fałsz?
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-126- ... E9V2Q.html?
Pozdrawiam
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-126- ... E9V2Q.html?
Pozdrawiam
... nie uraziłeś mnie ot po prostu nostalgia ma różne źródła często stanowiące zaczątek hobbystycznych "zacięć". Ludzie różne rzeczy zbierają, kolekcjonują w ramach nostalgii lub jej braku, to może i śmieszyć i wzbudzać "najgorsze skojarzenia" ale ich wyrażanie musi być odpowiednie, koniec tego tematu jedziemy dalej ...
Pozdrawiam
... można
ano można
Prawdziwa perła: https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-uno- ... EyuIP.html?
Pozdrawiam

Prawdziwa perła: https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-uno- ... EyuIP.html?
Pozdrawiam
Komora średnia, jak na ten przebieg

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- topcio
Mój znajomy na jesieni kupił Uno z niewiele większym przebiegiem, w podobnym stanie, od pierwszego właściciela za ułamek tej kwoty. Aczkolwiek udało mu się kupić z pierwszej ręki a nie od spekulanta
.

- KrissEB
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
Komora na szczęście widać że tylko mocno zakurzona a nie zmęczona przebiegiem.
Dziwi mnie natomiast czemu ludzie piszą info o wymianach na elementach plastikowych pod maską. I to ostatnio w 2019 roku jakiś "DaVinci" musiał zostawić swój podpis gdzie już raczej było wiadomo że auto jest wyjątkowe i mógł sobie darować.
Dziwi mnie natomiast czemu ludzie piszą info o wymianach na elementach plastikowych pod maską. I to ostatnio w 2019 roku jakiś "DaVinci" musiał zostawić swój podpis gdzie już raczej było wiadomo że auto jest wyjątkowe i mógł sobie darować.

Były: Skoda Favorit 1.3 92'
Skoda Felicja 1.3 95'
Lancia Kappa 2.0t 16v 96'
Lancia Y10 1,1 Avenue 92'
Lancia Y 1,2 - 60 KM 98'
Są:
Lancia Beta H.P.Executive 2.0 IE 82'- w trakcie remontu
Lancia Zeta 2.0 Turbo - 147 KM 95'
Skoda Felicja 1.3 95'
Lancia Kappa 2.0t 16v 96'
Lancia Y10 1,1 Avenue 92'
Lancia Y 1,2 - 60 KM 98'
Są:
Lancia Beta H.P.Executive 2.0 IE 82'- w trakcie remontu
Lancia Zeta 2.0 Turbo - 147 KM 95'
Bo jak ktoś jest osłem to tak robi - jakie by to auto nie było.
Jest tyle innych możliwości - notatnik, zawieszki pod maskę itp.
Druga sprawa - ten Uno jest kombinowany - S nigdy w życiu (jeszcze w wersji 45) nie miała zapalniczki i zegarka. Nawet nie szło tego dołożyć w salonie.
A sam osobiście to bym mógł za to dać 3000-3500 zł max.
Naprawdę szukają obecnie jeleni na te "nostalgiczne" auta.
Jest tyle innych możliwości - notatnik, zawieszki pod maskę itp.
Druga sprawa - ten Uno jest kombinowany - S nigdy w życiu (jeszcze w wersji 45) nie miała zapalniczki i zegarka. Nawet nie szło tego dołożyć w salonie.
... można oczywiście się pomylić ale ta komora ma 28 lat i ze zdjęć jest idealna, "+" dla Sprzedającego, który zna historię auta i sili sie na stosowanie Karchera i "aktywnej piany".
KrissEB pisze:
Dziwi mnie natomiast czemu ludzie piszą info o wymianach na elementach plastikowych pod maską. I to ostatnio w 2019 roku jakiś "DaVinci" musiał zostawić swój podpis gdzie już raczej było wiadomo że auto jest wyjątkowe i mógł sobie darować.![]()
...

Marcin_D pisze: Druga sprawa - ten Uno jest kombinowany - S nigdy w życiu (jeszcze w wersji 45) nie miała zapalniczki i zegarka. Nawet nie szło tego dołożyć w salonie.
... z tym "45 S" to ciekawa sprawa pomijam już, że mój ojciec miał dokładnie takiego samego Uno, kupionego w salonie w 1994 roku w Kędzierzynie-Koźlu
(nr rejestracyjny OEU 7642), który miał i zegar i zapalniczkę ale takich aut z takim wyposażeniem (45S) już kilka widziałem. Moje zainteresowanie tą wersją zawsze wynikało z faktu iż jak dla mnie "trójka" ładniejsza jest/była od "piątki".
Co do ceny to jestem u Ciebie pierwszy w kolejce po takie auto, Marcinie jak tylko w Twojej rodzinie, otoczeniu staniesz się Właścicielem, Spadkobiercą auta w takim stanie to biorę je za 3000-3500 PLN i nawet premię dołożę

Serdecznie pozdrawiam.
- topcio
25 tysięcy przebiegu, cena 2500, kupiony we wrześniu 2021. Nie myty, nie czyszczony a wygląda naprawdę dobrze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- topcio
Dlatego tylko 2,5 

A który to rok produkcji?