Co Was najbardziej wkurza w Deltach
Moderator: stabraf
u mnie bagażnik otwiera sie kluczykiem wystarczy zamiast raz w lewo przekręcić to dwa razy i sie otwiera, aha trzeba go jeszcze wcisnąć 

Mnie najwiecej denerwuje w dedrze zbyt slabe wspomaganie kierownicy oraz ciezko chodzace pedale gazu, oraz sprzedla... Oraz slaba jakosc wykonania wnetrza, oraz te drzwi, ktore trzeba zakrywac jak w jakim sowieckim aucie.
Teraz: Lancia Delta 1.9 TwinTurbo
Wczesniej: Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06 / Lancia Thesis 2.4 JTD 03 / Alfa Romeo 166 2.4 JTD 02 / Lancia Thema 2.5 Turbo DS LS 94 /Fiat Brava 1.8 16V ELX / Lancia Lybra SW 2.4jtd 01 / Lancia Dedra SW 1.9tds LS 98 / Lancia Kappa 2.4tds 96 / Lancia Dedra 1.9tds 96 / Alfa Romeo 75 2.0TS 90
Wczesniej: Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06 / Lancia Thesis 2.4 JTD 03 / Alfa Romeo 166 2.4 JTD 02 / Lancia Thema 2.5 Turbo DS LS 94 /Fiat Brava 1.8 16V ELX / Lancia Lybra SW 2.4jtd 01 / Lancia Dedra SW 1.9tds LS 98 / Lancia Kappa 2.4tds 96 / Lancia Dedra 1.9tds 96 / Alfa Romeo 75 2.0TS 90
-
- Klubowicz
może autka podobne ale mimo wszystko to temat o Delcie"ARman" pisze:Mnie najwiecej denerwuje w dedrze zbyt slabe wspomaganie kierownicy oraz ciezko chodzace pedale gazu, oraz sprzedla... Oraz slaba jakosc wykonania wnetrza, oraz te drzwi, ktore trzeba zakrywac jak w jakim sowieckim aucie.

Była:
Lancia Delta II 1,6 16V
Lancia Lybra Intensa 2,4JTD
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
Lancia Delta II 1,6 16V
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
Praktycznie auto jest auta roznia sie tylko wygladem, wszystko inne maja takie same, mysle ze ten temat mozna bylo nazwac ---------- Delta/Dedra, no ale wszystko jedno sorry, jakosc mi sie pomylilo 

Teraz: Lancia Delta 1.9 TwinTurbo
a moim zdaniem największą wadą Delt są wersje Integrale i Evo, które kuszą, a kosztują. o.
jest: Y10T [ było: A112, 7 x Y10, 2 x Y ][ tel. 574-797-629 ]

Masz rację, to jest wkurzające, coś trzeba by z tym zrobić ,może pozabierać i oddać do muzeum lotnictwa i astronautyki"dunin" pisze:a moim zdaniem największą wadą Delt są wersje Integrale i Evo, które kuszą, a kosztują. o.

Pozdrawiam - Marian
1. za ciężka - jak na taki mały samochód to mogłaby ważyć ze 200 kg mniej - wtedy by dopiero wyrywała ...
2. mało półek - tu zgoda
3. brak podłokietnika - ale gdzie go podpiąć do tych foteli Recaro??
4. problem ze spryskiwaczem tylnej szyby
5. problem z trzecim biegiem
6. ciężko zapiąć pasy - są strasznie cofnięte do tyłu
7. ciężko się wsiada do tyłu - przednie fotele trochę za mało przesuwają się do przodu
8. taki sobie bagażnik
9. bardzo słabo wyciszona kabina - też będę musiał coś z tym zrobić
Czyli praktycznie to co u Was. Ale poza tym
- plastiki mi nie trzeszczą
- tył można bez problemu otworzyć z kluczyka (ten sam system co w Themie - przekręcasz dwa razy w tą samą stronę i wciskasz)
- widoczność do tyłu bez problemu mimo spojlera (ale jestem naprawdę wysoki)
- wskaźnik paliwa chodzi OK, lepiej niż w mojej byłej Themie (tam to się bujał, można było dostać zawału)
2. mało półek - tu zgoda
3. brak podłokietnika - ale gdzie go podpiąć do tych foteli Recaro??
4. problem ze spryskiwaczem tylnej szyby
6. ciężko zapiąć pasy - są strasznie cofnięte do tyłu
7. ciężko się wsiada do tyłu - przednie fotele trochę za mało przesuwają się do przodu
8. taki sobie bagażnik
9. bardzo słabo wyciszona kabina - też będę musiał coś z tym zrobić
Czyli praktycznie to co u Was. Ale poza tym

- plastiki mi nie trzeszczą
- tył można bez problemu otworzyć z kluczyka (ten sam system co w Themie - przekręcasz dwa razy w tą samą stronę i wciskasz)
- widoczność do tyłu bez problemu mimo spojlera (ale jestem naprawdę wysoki)
- wskaźnik paliwa chodzi OK, lepiej niż w mojej byłej Themie (tam to się bujał, można było dostać zawału)
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
To co uważam za największą moją bolączkę to.......stan naszych dróg.
Samochód jest na nich zbyt twardy i trzeba uważać na koleinach aby nie przychaczyć podwoziem (wersja 2.0 16V GT). Półka po stronie pasażera - nieporozuminie. Widoczność do tyłu, to brak widoczności.
Silnik 2.0 16V głośny, ale jest to jego dużą zaletą, pięknie brzmi i dlatego nie mam radia.
Samochód jest na nich zbyt twardy i trzeba uważać na koleinach aby nie przychaczyć podwoziem (wersja 2.0 16V GT). Półka po stronie pasażera - nieporozuminie. Widoczność do tyłu, to brak widoczności.
Silnik 2.0 16V głośny, ale jest to jego dużą zaletą, pięknie brzmi i dlatego nie mam radia.

witaj
jestem nowy na forum ale wetknę się w temat wad dlety
więc widoczność do tyłu masakra - jak cofam to se drzwi otwieram żeby komuś tam nie przyłożyć
i mam podłokietnik - taki uniwersalny - już był jak kupiłrm - rewelka tylko lekko brzydki ale go lekko wypięknię przy wolnej chwili
i ze spraw trzeszczących - u mnie tylko ta osmarkana półka z tyłu!!!!! a reszta suuper!!
Lancia Delta Nuova 1.8 8V '1994r.
- Jacob
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Kontakt:
Re: Co Was najbardziej wkurza w Deltach
Te 3 rzeczy najbardziej mnie denerwują w mojej Lucynce, na szczęście da się to zagłuszyć6. Trzeszcząca tylna półka
7. Deska rozdzielcza wykonana ze słabej jakości materiałów (czasami trzeszczą)

-
- Klubowicz
no i znalazłem kolejną wadę....
słoneczny dzień i...nic nie widać na konsoli sterowania klimatyzacją. nie widać na ile stopni jest ustawiona, na jaki tryb itp...
słoneczny dzień i...nic nie widać na konsoli sterowania klimatyzacją. nie widać na ile stopni jest ustawiona, na jaki tryb itp...
Była:
Lancia Delta II 1,6 16V
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
Lancia Delta II 1,6 16V
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
to może mała Operacja Tuning na szybach?"trigojunior" pisze:no i znalazłem kolejną wadę....

Pepe le Pew
u mnie nie mamm z tym problemu....widać co i jak"trigojunior" pisze:no i znalazłem kolejną wadę....

Endrjus...z mojej półki biorą pod nóż...kiedy mam żyć jeśli nie już...
Była: Lancia Delta 1.6i.e. 75KM '95
Była: Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 110KM '01
Jest: Alfa Romeo 166 2,4 JTD 140KM '01
-
- Klubowicz
to jak to u Was jest że widać??? u mnie jak słońce świeci na konsole to nic nie widzę
muszę sobie ręką zasłaniać

Była:
Lancia Delta II 1,6 16V
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
Lancia Delta II 1,6 16V
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
trigojunior nie wiem jak jest u ciebie ale u mnie jak wlaczasz klimatronik na postoju to świeci bardzo mocno....jak odpalisz silnik i wlaczysz światla mijania to się troszkę ściemnia ale nie ma problemu zeby zobaczyć co wyświetla...w weekend wracałem pod slońce z Zielonej Góry i wszystko było widoczne... 

Endrjus...z mojej półki biorą pod nóż...kiedy mam żyć jeśli nie już...