Lybra - jakie dywaniki wybrać?
-
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
Odp: Lybra - Jakie Dywaniki wybrać?
Ja właśnie zakupiłem te:
Dywaniki gumowe - sklep Adaszo do Lancii Lybra.
tylko przez Allegro - cena ta sama. Dzwoniłem do nich w tygodniu i niby mają pasować na 100%. Czy tak będzie, to się okaże (jeszcze ich nie mam). Jak szukałem u siebie w mieście wśród uniwersalnych, to nic nie mogłem dobrać. Mają ogromny wybór niby do każdej marki, a co ciekawe ich dywaniki różnią się dla danych modeli. Np. dywaniki do Mondeo MK2 wyglądają trochę inaczej niż do MK3, a nie jak u innych producentów, że do każdej wersji Mondziaka ten sam krój. A potem się okazuje, że podłoga najnowszej wersji samochodu znacznie się różni jak te pierwsze wersje.
Dywaniki gumowe - sklep Adaszo do Lancii Lybra.
tylko przez Allegro - cena ta sama. Dzwoniłem do nich w tygodniu i niby mają pasować na 100%. Czy tak będzie, to się okaże (jeszcze ich nie mam). Jak szukałem u siebie w mieście wśród uniwersalnych, to nic nie mogłem dobrać. Mają ogromny wybór niby do każdej marki, a co ciekawe ich dywaniki różnią się dla danych modeli. Np. dywaniki do Mondeo MK2 wyglądają trochę inaczej niż do MK3, a nie jak u innych producentów, że do każdej wersji Mondziaka ten sam krój. A potem się okazuje, że podłoga najnowszej wersji samochodu znacznie się różni jak te pierwsze wersje.
Polecam te dywaniki gumowe:
>http://allegro.pl/item776349921_super_c ... ratis.html
Maja cztery podstawowe zalety:
-mają zabezpieczenie na lewą nogę po stronie kierowcy (bardzo praktyczne zwłaszcza przy jasnej wykładzinie)
-dobra i solidna guma
-nie ślizgają się
-dobra cena
Jedna wada to nie do końca spasowany wymiar na tylnych wycieraczkach - są troszkę za duże (jednak nie przeszkadza to w niczym).
>http://allegro.pl/item776349921_super_c ... ratis.html
Maja cztery podstawowe zalety:
-mają zabezpieczenie na lewą nogę po stronie kierowcy (bardzo praktyczne zwłaszcza przy jasnej wykładzinie)
-dobra i solidna guma
-nie ślizgają się
-dobra cena
Jedna wada to nie do końca spasowany wymiar na tylnych wycieraczkach - są troszkę za duże (jednak nie przeszkadza to w niczym).
Lancia Lybra 1.9jtd
potwierdzam wszystko to co pisal kolega wszystko ok cene rewelka ale smiedza straszliwie
przez pierwsze dwa tyg az w oczy szczypalo teraz im przeszlo ale i tak minimalnie je czuc
pozdr
przez pierwsze dwa tyg az w oczy szczypalo teraz im przeszlo ale i tak minimalnie je czuc
pozdr
moje nie smierdza, moze trafiles na taką sztuke.lesny_83 pisze:potwierdzam wszystko to co pisal kolega wszystko ok cene rewelka ale smiedza straszliwie
pozdr
Lancia Lybra 1.9jtd
To jest 2 do 1 - bo moje też wydzielają gumową woń - pierwszym razem myślałem, że ropa gdzieś cieknie... ale z czasem smród zanika
faktycznie, po 2 tygodniach trzeba się "wwąchiwać" aby poczuć.
Przód dopasowany zaiste bardzo dobrze - szczególnie fragment na lewą stopę. Jest ok - polecam!

Przód dopasowany zaiste bardzo dobrze - szczególnie fragment na lewą stopę. Jest ok - polecam!
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Polecam >http://www.autostory.pl/dywaniki-gumowe ... p-533.html te są akurat w popielu są też czarne. Jak dla mnie pasują idealnie, tylne trzeba było dociąć od strony drzwi, przednie od strony pasażera nic nie trzeba robić leżą idealnie na całej powierzchni użytkowej, od strony kierowcy przyciąć prawy narożnik od strony fotela. Leżą ładnie nie przesuwają się (po drugiej stronie gęsto najeżone kolcami z gumy)
W piątek zamówienie w sobotę dostawa. Jestem zadowolony.
W piątek zamówienie w sobotę dostawa. Jestem zadowolony.
-
- Klubowicz
Jak już pisałem wyżej, kupiłem dywaniki ze sklepu Adaszo poprzez Allegro. Dywaniki przyszły, pora na ocenę. Pierwsza rzecz jaka rzuca się w oczy - na zdjęciach ze sklepu wyglądają ciut inaczej niż w rzeczywistości. Dla nas jest to na plus, ponieważ ze zdjęć sklepowych wynika, że dywaniki nie będą dość dobrze pasować do podłogi z tyłu za przednimi siedzeniami. Ale dywaniki w rzeczywistości mają w swoich narożnikach zewnętrznych taką wystającą część, która idealnie przylega do podłogi. Guma jest fajna, tzw. nie jest ciężka. Dywaniki są lekkie. Może dlatego, że nie posiadają ścianek uniemożliwiających wylewanie się z nich wody, tylko są obszyte takim czarnym paskiem (lamelką czy jakoś tak
). Dla jednych może to być minut, dla innych plus. Są płaskie, od spodu mają takie rowki, które mają zapobiegać ich zsuwaniu się. Dla mnie jest bardzo dobrze. Oczywiście nic nie trzeba ciąć, docinać, przypalać, itd.
Zdjęcia:

Zdjęcia:

Wygladaja całkiem fajnie, jednak na dywaniku kierowcy brakuje kawałka gumy chroniącej wykładzine przed lewym butem. Przy jasnej wykladzince zrobi sie "syf".
Lancia Lybra 1.9jtd
-
- Klubowicz
Zgadza się, tej odnogi nie mają, ale ja nie trzymam tam nogi, więc problemu raczej nie będzie. Jedyny mały mankament to taki, że dywanik dla kierowcy ma taki pasek z materiału / zamszu / czegoś innego jak guma pod nogi, a dokładnie stopy. Ponieważ na zewnątrz deszcze, szybko to się brudzi. Mogli tego albo w ogóle nie dawać albo wykonać z gumy. Ale poza tym pasują idealnie.olobus pisze:Wygladaja całkiem fajnie, jednak na dywaniku kierowcy brakuje kawałka gumy chroniącej wykładzine przed lewym butem. Przy jasnej wykladzince zrobi sie "syf".
Też szukałem beżowych, aby pasowały pod kolor. Niestety nic takiego nie było (chociaż w Mrówce były beżowe uniwersalne, ale nie pasowały) dobrze pasującego.
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Kasia & Łukasz
Re: Lybra - Jakie Dywaniki wybrać?
Witam wszystkich w tym nie odwiedzanym przez ponad 2 lata wątku. Czytałem kilka innych, gdzie pojawił się zwrot DYWANIKI GUMOWE DO LYBRY i chyba ten będzie najlepszy by do tematu wrócić...
Krótko i na temat - zima jednak przyszła i potrzebne są "gumowce" dla Lybry. Wiem, że będzie paskudnie bez względu na wzór i krój, ale... ma być SUCHO i czysto w aucie. Zima to tylko przedsmak tego co może się dziać, gdy Kasieńka pojedzie do kopalni odkrywkowej robić jakieś pomiary
Przejrzałem wszystkie podawane tu i tam linki - stare i nieaktywne
W sklepach, o których była mowa też do lybry nic nie ma. Pozostało alledrogo, które na chwilę obecną oferuje:
GUMOWCE DOPASOWANE
Wyglądają jak do stara, ale można się na nie ładować w nieotrzepanych glanach
Jedyny minus to wymiary podane mi przez jednego z allegrowiczów: prawy przód 74x46cm i lewy przód (kierowca) 72x53cm. Oryginalny welur mierzony ma ok 45-46cm w najszerszym miejscu. Gdzie tu upchnąć 53 cm??... Napiszę jeszcze do kogoś, może się gość pomylił?
GUMOWCE Z MOŻLIWOŚCIĄ DOCIĘCIA POD LYBRĘ 1
Wymiary: szerokość 41 cm - 46 cm i długość 70 cm wydają się sensowne, ale jakoś brak mi rantu...
Wszystko będzie się wylewać i rozpływać na boki - LIPA.
GUMOWCE Z MOŻLIWOŚCIĄ DOCIĘCIA POD LYBRĘ 2
Wymiary jak wyżej, ale niby nieco wyższy rant. Niestety nie wiem czy da się to docinaniem podpasować do podłogi. Powiedziałym raczej, że "nie ma bata..."
GUMOWCE Z MOŻLIWOŚCIĄ DOCIĘCIA POD LYBRĘ 3
Wymiary również jak wyżej. Możliwości walki nożycami znacznie bardziej obiecujące. Minus to nieco wyższa cena.
Ile Waszym zdaniem winny kosztować gumowe dywaniki? Może wybrzydzamy i 100pln to norma?
Wracając do oferty gumowych dywaników to byłoby wszystko. Jeżeli ktoś posiada inne cenne info w tym temacie, będziemy bardzo wdzięczni za pomoc
Krótko i na temat - zima jednak przyszła i potrzebne są "gumowce" dla Lybry. Wiem, że będzie paskudnie bez względu na wzór i krój, ale... ma być SUCHO i czysto w aucie. Zima to tylko przedsmak tego co może się dziać, gdy Kasieńka pojedzie do kopalni odkrywkowej robić jakieś pomiary

Przejrzałem wszystkie podawane tu i tam linki - stare i nieaktywne

GUMOWCE DOPASOWANE
Wyglądają jak do stara, ale można się na nie ładować w nieotrzepanych glanach

GUMOWCE Z MOŻLIWOŚCIĄ DOCIĘCIA POD LYBRĘ 1
Wymiary: szerokość 41 cm - 46 cm i długość 70 cm wydają się sensowne, ale jakoś brak mi rantu...

GUMOWCE Z MOŻLIWOŚCIĄ DOCIĘCIA POD LYBRĘ 2
Wymiary jak wyżej, ale niby nieco wyższy rant. Niestety nie wiem czy da się to docinaniem podpasować do podłogi. Powiedziałym raczej, że "nie ma bata..."
GUMOWCE Z MOŻLIWOŚCIĄ DOCIĘCIA POD LYBRĘ 3
Wymiary również jak wyżej. Możliwości walki nożycami znacznie bardziej obiecujące. Minus to nieco wyższa cena.
Ile Waszym zdaniem winny kosztować gumowe dywaniki? Może wybrzydzamy i 100pln to norma?
Wracając do oferty gumowych dywaników to byłoby wszystko. Jeżeli ktoś posiada inne cenne info w tym temacie, będziemy bardzo wdzięczni za pomoc

LYBRA SW Emblema, 2.4 20V Sto i więcej źrebaków - SreberkO z czarnym dachem
Było: UNO 1.4 - "Błękitna strzała"
Łukasz:"Między chcieć a mieć najczęściej stoi zapracować"
Kasia:"Człowiek człowiekowi wilkiem, a zombi zombi zombi"
Było: UNO 1.4 - "Błękitna strzała"
Łukasz:"Między chcieć a mieć najczęściej stoi zapracować"
Kasia:"Człowiek człowiekowi wilkiem, a zombi zombi zombi"
mam te pierwsze i moze idealne nie sa ale juz 3 zima im idzie i sprawuja sie ok
nie leza w 100% idealnie ale ogolnie jest ok
dobrze trzymaja wode i potrafi sie w nich spore jeziorko zrobic
pozdr
nie leza w 100% idealnie ale ogolnie jest ok
dobrze trzymaja wode i potrafi sie w nich spore jeziorko zrobic
pozdr
- krzysiek.ge
- Forumowicz/ka
Czy na dzień dzisiejszy ktoś z was poleci jakieś dywaniki materiałowe z allegro?
Jest:
Lancia Lybra 2.4 jtd Intensa Bi-Colore/Virus by RAMZES
Były:
Alfa 156 2.0 T.S
Fiat Tempra 1.6 8v
Lancia Lybra 2.4 jtd Intensa Bi-Colore/Virus by RAMZES
Były:
Alfa 156 2.0 T.S
Fiat Tempra 1.6 8v
- plus-minus
- Imię: Asia & Darek
Re: Lybra - jakie dywaniki wybrać?
Może ktoś kupował niedawno dywaniki gumowe (jasne?) i może je polecić?? Na Allegro dużo tego... co wybrać?
(wcześniejsze linki już nieaktualne w większości)
(wcześniejsze linki już nieaktualne w większości)
Były: Lancia Lybra 2.0 LX Berlina, Lancia Lybra 2.4 jtd SW
-
- Imię: Sławek
Re: Lybra - jakie dywaniki wybrać?
Podłączę się do zapytania, również szukam gumowych do Lybry