Lybra - Awaria turbo
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Wacek
Lancia Lybra Awaria turbo
I tu sie z Toba zgadzam maciak_czer ,, DEGUSTIBUS NON DYSPUTANDUM EST"
Lybra - Awaria turbo
Jak ja oglądałem swoją lybrę i zobaczyłem na czerwono check to straciłem chęć do kupna, a sprzedający powiedział, że jak zamknę drzwi to zgaśnie
Dla mnie czerwone światełko na desce oznacza STOP nie jedź dalej a w lybrze jest to zdecydowanie nadużycie. Mam nadzieję, że uda Ci siękupić nową turbinkę albo zregenerować jeśli jest co starą.

Dla mnie czerwone światełko na desce oznacza STOP nie jedź dalej a w lybrze jest to zdecydowanie nadużycie. Mam nadzieję, że uda Ci siękupić nową turbinkę albo zregenerować jeśli jest co starą.
Zachorowałem na Lybrę i tylko jej kupno może mnie uleczyć!
P.S. Już ją mam 2,4 SW jtd czarna perła
P.S. Już ją mam 2,4 SW jtd czarna perła
Lybra - Awaria turbo
U mnie pali się chek juz 3 miesiące , bo nie mam czasu pozycyjnej żarówki kupić
Ale na dużym ekranie pokazuje ,że to żarowka.Problem znika po wyłączeniu świateł 

Lybra 2.4JTD
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Wacek
Lancia Lybra Awaria turbo

Ostatnio zmieniony 14 paź 2008, 20:50 przez skromny555, łącznie zmieniany 1 raz.
Lybra - Awaria turbo
Witam.
Sprawna turbina - tylko się cieszyć. Nie wiem jak jest w Lybrze, ale moja Kappa (benzyna) odmę ma za IC więc taki przypadek odpada, chyba że olej będzie się cofał, ale to dwa różne auta... Wracając do turbiny, to nie było informacji, że rozbieganie silnika (dymienie) zdarzyło się tylko jeden raz i że po tym zdarzeniu silnik ciągle pracuje prawidłowo. To dość ważne.
Proponuję zwracać uwagę na to co pojawia się na wyświetlaczu, są to komunikaty w pierwszej kolejności dla użytkownika.
Sprawna turbina - tylko się cieszyć. Nie wiem jak jest w Lybrze, ale moja Kappa (benzyna) odmę ma za IC więc taki przypadek odpada, chyba że olej będzie się cofał, ale to dwa różne auta... Wracając do turbiny, to nie było informacji, że rozbieganie silnika (dymienie) zdarzyło się tylko jeden raz i że po tym zdarzeniu silnik ciągle pracuje prawidłowo. To dość ważne.
Proponuję zwracać uwagę na to co pojawia się na wyświetlaczu, są to komunikaty w pierwszej kolejności dla użytkownika.
Re: Lancia Lybra Awaria turbo
Moja opinia jest taka, że powinieneś poczytać słownik ortograficzny zanim napiszesz jakiegoś posta..."skromny555" pisze:Ciekaw jestem Waszych opini .Pozdrawiam
Lancia Lybra SW 2.4 JTD "Black Mamba"
a to fakt"MGIL" pisze:Moja opinia jest taka, że powinieneś poczytać słownik ortograficzny zanim napiszesz jakiegoś posta..."skromny555" pisze:Ciekaw jestem Waszych opini .Pozdrawiam

generalnie to ciekawa sprawa.. aż boje się komentować, bo jeszcze ktoś nie zgodzi się z moją opinią

| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |
Lybra - Awaria turbo
A czy ja sugerowalem ,że nie zauważyłem "wołania" Lybry o żarówkę ??
Ja to wołanie po prostu ignoruję... Natomiast olej zmieniam nim "zawoła" i rozrząd
Ja to wołanie po prostu ignoruję... Natomiast olej zmieniam nim "zawoła" i rozrząd

Lybra 2.4JTD
Lybra - Awaria turbo
Sory za OT ale przebrnąłem przez ten wątek i jak doczytałem ze to przepalona żarówka to padłem na kolana.
Lybra - Awaria turbo
No co z wami??
Przepalona jest już nawet od czterech miesięcy.Z resztą dzięki temu mniej prądu idzie !!! a ,że świeci się lampka ... cóż to nie ja jestem pomysłodawcą takich rozwiązań.Z resztą teraz ją wkręcać, zimno i w ogóle 

Lybra 2.4JTD
to dobrze, sporo kasy zostanie w kieszeni. mysle ze traktowac to nalezy jako nowe doswiadczenie dot turbiny, ktore moze sie przydac kazdemu. oby wszystkie dolegliwosci naszych wozow mialy podobny final-rzecz jasna błachy i zwiazany z niskimi kosztami."skromny555" pisze:Witam i powracam do mojej nieszczesnej sprerzarki i powiem Wam szanowni koledzy ze moja sprerzarka okazala sie sprawna (a to ci dowcip ,a jednak ,odwiedzilem dwa warsztaty i otrzymalem ta sama odpowiedz ze jest OK turbo) i co powiecie ? zreszta sam bylem mile zaskoczony .A jaki byl powod zadymy .To opinia mechanika od turbo .A mianowicie ,olej wyciekajacy z odmy (w malych ilosciach ale zawsze cos tam) jest wdmuchiwany przez turbo do interkulera i tam sie gromadzi,jak silnik dostal wysokie obroty a co za tym idzie sprerzarka tloczyla duzo powietrza do silnika wepchnela i ten nagromadzony olej z interkulera i to byla wlasnie ta przyczyna.Facet radzi by co jakis czas samemu czyscic interkuler. A ten mechanik co zrobil mi ta nieszczesna zadyme powiedzial ze turbo siedzi na 120% i znowu sie pomyli , no ale nic to .Ciekaw jestem Waszych opini .Pozdrawiam
- maciek_czer
- Forumowicz/ka
Lybra - Awaria turbo
Czy ktoś ową sprężarkę miał w rękach????????????????????? Sprawna może być i dawać całkiem ładne ciśnienie, a uszczelniacz olejowy na wałku turbiny nie trzyma i to jest powód rozbiegania silnika! Wtedy turbo ładuje dobrze, nie hałasuje, ale olej ciśnie do kanałów powietrza. Ciekaw jestem na jakiej podstawie stwierdzono że turbo jest sprawne? - metodą "na rękę"? Swoją drogą rozbieganie silnika przy lejącej turbinie nie występuje każdorazowo, miałem takie przypadki na warsztacie, najczęściej rozbiegiwał się przy średniej temperaturze silnika, i właśnie bez obciążenia, podczas jazdy było OK!. Nabraliśmy takiej wprawy że mogliśmy wywoływać owe zjawisko
Co ciekawe turbina dawała wzorowe ciśnienie i nie hałasowała. Tak więc uważaj.

Lancia Y10 Avenue, Chevrolet Lumina APV 3.1 V6 1991
Serwis Fiat, Lancia, Alfa Romeo
http://www.flar-ital.pl
Serwis Fiat, Lancia, Alfa Romeo
http://www.flar-ital.pl
Lybra - Awaria turbo
ale ja to napisałem do p. Skromengo555"STOD" pisze:A czy ja sugerowalem ,że nie zauważyłem "wołania" Lybry o żarówkę ??

| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

Lybra - Awaria turbo
u mnie daty przez to nie widać 

Lybra 2.4JTD
- Kufel
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - Awaria turbo
Ja i tak się dziwię ,że mechanik starał się wyeliminować napis CHECK przy podłączonym kompie z włączonym silnikiem ??? Sam dzisiaj kasowałem ten błąd i nikt nie odpalał silnika . Check jest usterką oświetlenia i systemu zamków a nie niesprawności turbiny czy układu zasilania.