Thesis 3,0 Aut już na gazie

Problemy, porady i opinie dotyczące LPG w Naszych Lanciach
Awatar użytkownika
vincenzo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: vincenzo » 26 sty 2009, 17:49

wtrącę się w temat ale Autologic.. masz ciekawą historię motoryzacyjną wynikającą z opisu :) Thesis to niezły rodzynek wśród tego spisu :)

co do spalania: Lyberka przy ciężkiej nodze na gazie potrafi pokazać 16l/100km - oczywiście komputer i na krótkim odcinku. Ale w spalanie Thesiski Autologic'a jakoś także mi się nie chce wierzyć - musiał bym zobaczyć na własne oczy ;)
| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

Obrazek

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |

Awatar użytkownika
autologic
Dopiero zaczyna na naszym forum

hm

Post autor: autologic » 26 sty 2009, 17:57

wobec tego moja thesa to wyjątek...
była Thesa ,teraz AR 156 FL - na celowniku Delta

mirek0p
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: hm

Post autor: mirek0p » 26 sty 2009, 19:30

"autologic" pisze:wobec tego moja thesa to wyjątek...
Kolego to nie wyjątek to jest mówiąc delikatnie bujanie w obłokach

Awatar użytkownika
autologic

hm

Post autor: autologic » 27 sty 2009, 7:58

co do bujań w obłokach i innych takich,jak zapewne wiadomo w thesie jest opcja w komputerze podająca srednie zuzycie paliwa ,średnią prędkość oraz czas użytkowania samochodu od początku jego eksploatacji(czyli od 2002r)średnie zuzycie paliwa od tego czasu to 16,1 litra na 100.Średnia prędkość z tego okresu to 37 km/h czyli był uzytkowany w mieście.Samochód jest z Koln czyli raczej miasto ,a w Polsce od listopada.Tą thesę kupiłem od Fiat AG Deutchland czyli była służbówką w centrali Fiata na niemcy i wątpię czy była użytkowana przez dziadka pochylonego nad grobem walczącego o każdą kroplę paliwa.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2009, 23:50 przez autologic, łącznie zmieniany 1 raz.
była Thesa ,teraz AR 156 FL - na celowniku Delta

mirek0p
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: mirek0p » 27 sty 2009, 14:10

"autologic" pisze: 14,4 korzystasz z całego stada 215 koni
co najciekasze przy 200 na tempomacie (cała północna autostrada hamburg-kołbaskowo przez byłe NRD-polecam pusto i równo)10,7 l/100 -pokażcie mnie jakiegokolwiek diesla o tej masie i mocy co zje mniej niż 13 litrów -o ile sie nie rozleci po długotrwałej jeździe z taka prędkością.
Kolego 200 na tempomacie to w rzeczywistości kilka kilometrów mniej na temat spalania przy tej prędkości i 5 biegowym automacie to "tylko w erze"natomiast co do diesli to robię jednorazowo dłuższe odcinki spala dużo mniej niż piszesz i nie rozlatuje się(AR 166- 6 biegów).
200 to osiąga się między Żabowem a Starym Czarnowem możemy potestować.
Coś czuję że te twoje wywody o tesce to czysty sen(jak piszesz pracownika ASO -lwa salonowego)

Rafako

Post autor: Rafako » 27 sty 2009, 15:04

"mirek0p" pisze:Kolego 200 na tempomacie to w rzeczywistości kilka kilometrów mniej na temat spalania przy tej prędkości i 5 biegowym automacie to "tylko w erze"natomiast co do diesli to robię jednorazowo dłuższe odcinki spala dużo mniej niż piszesz i nie rozlatuje się(AR 166- 6 biegów).
Coś czuję że te twoje wywody o tesce to czysty sen(jak piszesz pracownika ASO -lwa salonowego)
Kolego, z całym szacunkiem, chwalenie się, że osiągasz 200 między jednym zadupiem w Polsce a drugim, na drodze gdzie w najlepszym wypadku jest zasadne ograniczenie do 90 km/h, świadczy źle nade wszystko o Tobie.
Zaś tzw. "testowanie" zazwyczaj oznacza wiele kompleksów u testującego.
Chcesz jeździć 200 czy 250 km/h? Jeździj! Na niemieckiej autostradzie (na odcinkach bez ograniczenia prędkości) lub na zamkniętym torze wyścigowym.
No...
...chyba, że Cię nie stać na dojazd do Niemieckiej granicy i przejechanie tych 100 km od Świecka do Berliner Ringu, na których obowiązuje 120 km/h (czego oczywiście biedni, niedowidzący Polacy nie zauważają). ...wtedy przyjmij moje wyrazy współczucia!!!
Co do tej całej dyskusji nt. spalania w poszczególnych pojazdach, myślę że jest śmieszna i nic konstruktywnego nie wnosi.

mirek0p
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: mirek0p » 27 sty 2009, 15:39

"Rafako" pisze:
"mirek0p" pisze:Kolego 200 na tempomacie to w rzeczywistości kilka kilometrów mniej na temat spalania przy tej prędkości i 5 biegowym automacie to "tylko w erze"natomiast co do diesli to robię jednorazowo dłuższe odcinki spala dużo mniej niż piszesz i nie rozlatuje się(AR 166- 6 biegów).
Kolego, z całym szacunkiem, chwalenie się, że osiągasz 200 między jednym zadupiem w Polsce a drugim, na drodze gdzie w najlepszym wypadku jest zasadne ograniczenie do 90 km/h, świadczy źle nade wszystko o Tobie.
Chcesz jeździć 200 czy 250 km/h? Jeździj! Na niemieckiej autostradzie (na odcinkach bez ograniczenia prędkości) lub na zamkniętym torze wyścigowym.
No...
...chyba, że Cię nie stać na dojazd do Niemieckiej granicy i przejechanie tych 100 km od Świecka do Berliner Ringu, na których obowiązuje 120 km/h (czego oczywiście biedni, niedowidzący Polacy nie zauważają). ...wtedy przyjmij moje wyrazy współczucia!!!
Co do tej całej dyskusji nt. spalania w poszczególnych pojazdach, myślę że jest śmieszna i nic konstruktywnego nie wnosi.
1. Co do zadupia to kolego widać że nigdy nie byłeś ani w Szczecinie ani Świnoujściu
2. Co do jazdy max. 90 km to mówią z regóły najniebezpieczni szoferzy
3. Jak będziesz miał okazję jechać ze Swiecka to się dowiesz ile jest kilometrów do ringu
4. max. 120 km/h do ringu to ktoś naopowiadał Tobie głupot (są odcinki bez ograniczeń) tak że nie musisz współczuć jak piszesz tym biednym niewiedzącym polakom
5.Mieszkam niedaleko granicy i z racji pracy bardzo często jestem w Niemczech ,Holandi lub we Włoszech
Reasumując kolego my o chlebie Ty o niebie.

Rafako

Post autor: Rafako » 27 sty 2009, 15:54

"mirek0p" pisze:
"Rafako" pisze:
No...
1. Co do zadupia to kolego widać że nigdy nie byłeś ani w Szczecinie ani Świnoujściu
2. Co do jazdy max. 90 km to mówią z regóły najniebezpieczni szoferzy
3. Jak będziesz miał okazję jechać ze Swiecka to się dowiesz ile jest kilometrów do ringu
4. max. 120 km/h do ringu to ktoś naopowiadał Tobie głupot (są odcinki bez ograniczeń) tak że nie musisz współczuć jak piszesz tym biednym niewiedzącym polakom
5.Mieszkam niedaleko granicy i z racji pracy bardzo często jestem w Niemczech ,Holandi lub we Włoszech
Reasumując kolego my o chlebie Ty o niebie.
ad 1. W szczecinie byłem tylko 2 razy, to fakt. Wobec powyższego pytam Ciebie grzecznie czy pomiędzy miejscowościami, które wymieniłeś obowiązuje ograniczenie do 200 km/h?
ad 2. Niestety, większa część dróg krajowych jednojezdniowych objęta jest tym ograniczeniem, niestety większość obywateli ich nie respektuje, bo sami sobie stanowią prawo i jeżdżą 200 tam gdzie chcą, bo ich zdaniem ograniczenia są bezsensowne, umieszczone przy drodze dla głupków przez innych głupków.
ad. 3 Zastanawiam się czy bierzesz pod uwagę północną część ringu czy południową.
ad. 4 Dziwne bo akurat przez Świecko do Hamburga jeżdżę 2-3 razy do roku od lat i z uwagi na brak pasa awaryjnego na autostradzie na całym odcinku (niemal do samego ringu) jest ograniczenie stałe do 120 km/h...
ad. 5. W Holandii i we Włoszech też jeździsz między jednym miasteczkiem a drugim 200 km/h??? Ciekawe czy zdarzyło Ci się zapłacić mandat. Jako światowiec i osoba obyta w cywilizowanych obyczajach, zapewne wiesz jaka nagroda pieniężna przysługuje za wykroczenie tego rodzaju...
Serdecznie pozdrawiam.

mirek0p
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: mirek0p » 27 sty 2009, 16:26

Dzięki za pozdrowienia
Na odcinku nowej betonówki jest pas awaryjny i jest bez limitu.
Ring jest jeden i albo górą na Hamburg (mniejszy ruch i prawie 35 km mniej) albo dołem też Hamburg.
Temat prędkości ,ograniczeń,zakazów ,fotoradarów itp.pomijam i zostawiam potomnym bo nieopacznie zeszliśmy z innego tematu.
Z wyrazami szacunku
Mirek

z1jaro
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: z1jaro » 29 sty 2009, 21:19

z całym szacunkiem jestem przeciw zagazowaniu thesisa mie poto sie kupuje auto za taka kase z gornej pułki jak niemozemy ja utrzymac po drugie tanio sie jezdzi ale silnik swoje dostanie i to wyjdzie z biegiem czasu poczytajcie troche na temat wpływu suchego paliwa na silnik....
dream car lancia forever!!!

Awatar użytkownika
Bichoń
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Bichoń » 29 sty 2009, 22:08

"z1jaro" pisze:z całym szacunkiem jestem przeciw zagazowaniu thesisa mie poto sie kupuje auto za taka kase z gornej pułki jak niemozemy ja utrzymac po drugie tanio sie jezdzi ale silnik swoje dostanie i to wyjdzie z biegiem czasu poczytajcie troche na temat wpływu suchego paliwa na silnik....
Chyba mam jakiegoś wirusa. Zjada mi z tekstu wszystkie znaki interpunkcyjne ;-)
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi błękitna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czarna
były:
Lybra 2.0 comfotronic kombi srebrna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czerwona
Y10 1.1
3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD

mirek0p
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: mirek0p » 30 sty 2009, 10:54

"z1jaro" pisze:z całym szacunkiem jestem przeciw zagazowaniu thesisa mie poto sie kupuje auto za taka kase z gornej pułki jak niemozemy ja utrzymac po drugie tanio sie jezdzi ale silnik swoje dostanie i to wyjdzie z biegiem czasu poczytajcie troche na temat wpływu suchego paliwa na silnik....
To jaki jest wpływ "suchego" i "mokrego"paliwa na silnik :?:

Rafako

Post autor: Rafako » 30 sty 2009, 12:25

Cóż, to typowo polski problem, że ludzie kupują pojazdy, na które ich nie stać. Faktem jest, że miło pokłuć sąsiada w oczy wozem, pal sześć że na paliwko kaski nie ma :twisted:
Niestety w cywilizowanym świecie bywa tak, że jak kogoś stać na Audi A6 z 2007 roku, to je kupuje, ten którego nie stać, kupuje np. VW Polo z 2006.
U nas natomiast każdy chce mieć Audi A6 z 2007 (lub podobny) i ch : cenzura : , że po powodzi, pożarze i czołówce z Tir-em, stryjek Heniek w stodole wyklepie i będzie "cukierek"... :D
A że na paliwo nie ma, to i trza zagazować...
Smutne ale prawdziwe, wszystkich ekologów, "ekonomów" i innych fanów gazu, którzy poczuli się urażeni, z góry przepraszam i standardowo...
...Serdecznie pozdrawiam.

KGB
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: KGB » 30 sty 2009, 12:47

pamiętaj, gaz niszczy silniki, ale tylko tym, którzy go nie mają : yesyes :
flota :
FSO 125p 1500ME 84' od 1996 do 2003 R.I.P
FSO Polonez Caro+ 1.6GLI LPG 98' od 2001
Daihatsu Charade 1.0 turbo LPG 85' od 2006
FSO Polonez Caro 1.6GLE LPG 91' od 2007
Lancia Kappa 2.0 pdrive " " 96' od 2008

Awatar użytkownika
bialy-murzyn
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bialy-murzyn » 30 sty 2009, 18:36

lpg podstawa, we ferie zakladam za 3500zł brc sequent 56

dokładnie za 14 mies. sie zwroci no i jak dotad nie przekreaczam 120/h a tak to bedzie sie smigac te 140 jak trza

ja tam mam 145 000 na liczniku, to na gazie jak i samym samochodem powinienem sprzet dojezdzic za 3-5 lat i taki mam tez zamiar

pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „::: LPG :::”