Witajcie,
Wybaczcie odgrzebanie starego wątku, ale dosyć poważnie przymierzam się do zakupu kappy 3.0 i chciałbym jeszcze doprecyzować koszty, bo jak czytam archiwum, to zdania są podzielone.
"Luckyy" pisze:3.0 ... ale koszty eksploatacji to druga strona medalu - jak Cie stac ....
"LukaszN" pisze:kappa 3.0 ceny podzespolow o okolo 50% drozsze. Robocizna x2 w stosunku do modeli 2.x
Ale ogolnie rzecz biorac i pomijajac koszty, to 3.0 jest super....
Czy ta róznica dotyczy wszystkich części, czy tylko niektórych? Tzn, czy dotyczy części "eksploatacyjnych", normalnie sie zużywających czy tylko napraw występujących stosunkowo rzadko? Możecie powiedzieć jakie konkretnie są ceny podstawowych czynności (nie znalazłem w archiwum takiego zestawienia), bo jest różnica czy 50% liczymy od 100zł, czy od 1000

W
jednym z wątków prezes pisał, że "
Ogólnie b.fajny silnik ale drogi w eksploatacji." a podczas rozmowy teleonicznej, ktorą ostatnio odbyłem ktoś z LT stwierdził, że koszty w stosunku do 2.4 są porównywalne. Więc sam już nie wiem ... Prosiłbym więc o podanie jakiś większych konkretów, bo strasznie miałbym ochotę na 3.0, ale boję się że koszty mnie zjedzą
"michał_kappa" pisze:
Jednocześnie zużycie paliwa odnotowuję na podobnym bądź niższym poziomie.
Szczerze polecam 3,0
A możesz podać konkretne wartości? Przeglądając forum o lpg znalazłem różne dosyć dokładne ilości, ale dotyczyły one mniejszych silników. Z góry dziękuje.