[Upadłość Autosanu] Koniec Legendy
Moderatorzy: matis1906, topcio, Energetyk
Re: [Upadłość Autosanu] Koniec Legendy
Ladne autobusy wyjeżdżały do Lublina. Były fajnie malowane. Co do jakosci naszych Autosanow to chyba nie jest tak źle, biorąc pod uwagę autobusy międzymiastowe np Solbusa i Autosana z tych samych lat produkcji to ja osobiście różnicy nie widzę. Trzeba wziąć pod uwagę że odkąd Zasada przejął fabrykę to ona się w ogóle nie rozwijała, wręcz przeciwnie.
Niektórym nie pasuje że skrzypi, że głośno, ale do cholery to jest masz prawie dwustu letni dorobek który trzeba szanować. Przy odpowiednim zarządzaniu to może być nasza Polska perełka która moglibyśmy się pochwalić na arenie międzynarodowej. I wkurza mnie narzekanie na Autosan, bo Delta Integrale też niewygodna i skrzypi ale jakoś nikt nie narzeka i każdy by chyba chciał żeby była "made im Poland".
Lancia Delta HF Integrale Evoluzione
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Fakt, jednym stale jeżdżęINTEGRALE pisze:Ladne autobusy wyjeżdżały do Lublina. Były fajnie malowane.

Jedynie szkoda, że syndyk robi wszystko aby wykręcić się z serwisu gwarancyjnego dotychczas zakupionych autobusów

Myślałem że to te pojechały do Lublina
ale zielono biało czerwone też fajnie wyglądają

...INTEGRALE pisze:Przy odpowiednim zarządzaniu to może być nasza Polska perełka która moglibyśmy się pochwalić na arenie międzynarodowej. I wkurza mnie narzekanie na Autosan, bo Delta Integrale też niewygodna i skrzypi ale jakoś nikt nie narzeka i każdy by chyba chciał żeby była "made im Poland".

Pozdrowienia dla Sanoka.
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
INTEGRALE pisze:Myślałem że to te pojechały do Lublinaale zielono biało czerwone też fajnie wyglądają
![]()

nie wiedziałem że tak dużo ich kupiliścietopcio1 pisze:Nie. Czerwony-biały-zielony to nasze miejskie barwy . Na zdjęciu akurat 9 metrowy - takich kupiliśmy 20 oraz 53 sztuki 12 metrowych.

- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Te, jak zresztą wynika z tablic, jeżdżą po SandomierzuINTEGRALE pisze:Myślałem że to te pojechały do Lublinaale zielono biało czerwone też fajnie wyglądają
![]()

- MiroMiglia
- Przedstawiciel Regionalny
- Imię: Mirek
topcio1 pisze:Fakt, jednym stale jeżdżęINTEGRALE pisze:Ladne autobusy wyjeżdżały do Lublina. Były fajnie malowane..
Lublin - polskie miasto , prawdziwych Polaków

Delta II HPE 2.0T 16V swap - I miejsce Miss 2011 , II miejsce Miss 2014
Beta Coupe 2.0 76' - dla znajomych -Feniks

Zeta 02' 2.0T 8V
Fiat Coupe 96' 2.0T 16V
tel. 501 077 356
Dudi pisze:Te, jak zresztą wynika z tablic, jeżdżą po SandomierzuINTEGRALE pisze:Myślałem że to te pojechały do Lublinaale zielono biało czerwone też fajnie wyglądają
![]()
Masz racje Dudi, TUTAJ znalazłem info potwierdzające, czasem je widziałem jak wyjeżdżały z hali

MiroMiglia pisze:topcio1 pisze:Fakt, jednym stale jeżdżęINTEGRALE pisze:Ladne autobusy wyjeżdżały do Lublina. Były fajnie malowane..
Lublin - polskie miasto , prawdziwych Polaków

- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Kolejne Autosany odebrane, tym razem PKS Łomża:
http://www.samar.pl/__/3/3.a/75268/3.sc ... 613be38d35
http://www.samar.pl/__/3/3.a/75268/3.sc ... 613be38d35
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Eee tam, że tak sobie tylko przypomnę i nie będę się podniecał firmą, która poskładała tylko do kupy zagraniczne klocki.Nat pisze: Pozostaje duma narodowa, lub wypominanie ludziom, że "krytykują z siedzenia swojej niemieckiej czy szwedzkiej ciężarówki ". Trochę to naiwne, zważywszy na to, że kluczowe części autosanów, te wymagające innowacyjności i tak od lat były kupowane z zagranicy. Np. te nowocześniejsze autobusy (Sancity) miały silniki IVECO lub Cummins, a Stokrotki MANa. Inne elementy też były zagraniczne (np. skrzynie ZF) więc skąd ta duma z polskiego wyrobu? Że poskładaliśmy to do kupy?
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Zauważ, że w przypadku Solbusa nikt nie uderza w śmieszne tony patriotyczne. W przypadku Autosana - spora część wypowiadających się.
A to właśnie firma z takiego Solca Kujawskiego lepiej radzi sobie na rynku niż nieruchawy autosan "z tradycjami".
O Solarisie nie wspominając.
Czemu to w Solcu potrafią zrobić autobusy na LNG, wzbudzające zainteresowanie wielu miast, czemu to w Bolechowie pod Poznaniem potrafią zrobić autobusy, którymi jeździ połowa Europy, a w Sanoku zamiast rozwijać biznes i szukać innowacyjnych produktów - "pielęgnują tradycję"? Tradycja? Ten towar słabo się sprzedaje. Stąd m.in. marna sytuacja zakładów Autosan.
Kolejny dowód, że jak się chce, to można:
A to właśnie firma z takiego Solca Kujawskiego lepiej radzi sobie na rynku niż nieruchawy autosan "z tradycjami".
O Solarisie nie wspominając.
Czemu to w Solcu potrafią zrobić autobusy na LNG, wzbudzające zainteresowanie wielu miast, czemu to w Bolechowie pod Poznaniem potrafią zrobić autobusy, którymi jeździ połowa Europy, a w Sanoku zamiast rozwijać biznes i szukać innowacyjnych produktów - "pielęgnują tradycję"? Tradycja? Ten towar słabo się sprzedaje. Stąd m.in. marna sytuacja zakładów Autosan.
Kolejny dowód, że jak się chce, to można:

Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Nat