Co Was najbardziej wkurza w Kappach??

Moderator: stabraf

Awatar użytkownika
MichalP
Dopiero zaczyna na naszym forum
Kontakt:

Re: jtd

Post autor: MichalP » 31 lip 2006, 16:45

"Marcellous" pisze:
"MichalP" pisze:W trakcie przyspieszania w jtd silnik robi się zbyt głośny.
NIe zauważyłem tego problemu... :)
To powiem inaczej. Od samochodu tej klasy oczekiwałbym co najwyżej delikatnego szumu silnika w trakcie gwałtownego przyspieszania. Tego co dochodzi do moich uszu zdecydowanie nie sklasyfikuję jako - delikatny szum :x

Anonymous

Re: jtd

Post autor: Anonymous » 31 lip 2006, 21:29

"MichalP" pisze:
"Marcellous" pisze:
"MichalP" pisze:W trakcie przyspieszania w jtd silnik robi się zbyt głośny.
NIe zauważyłem tego problemu... :)
To powiem inaczej. Od samochodu tej klasy oczekiwałbym co najwyżej delikatnego szumu silnika w trakcie gwałtownego przyspieszania. Tego co dochodzi do moich uszu zdecydowanie nie sklasyfikuję jako - delikatny szum :x
Rozumiem o co Ci chodzi, ale tak jest chyba we wszystkich kappach ( dizlach i benzyniakach ). Cóż, jeśli poszukujesz "szumu" to polecam merca. Tam nigdy nie wiadomo co się z autem ( silnikiem ) dzieje, bo praktycznie nic nie słychać... :). Jeśli chodzi o mojego jtd-ka to słychać tylko delikatny "brrruuum" :), a przy otwartych szybach świst turbinki. Ja to lubię ( o dziwo nie jest to warktot typowy dla pompowtryskiwaczy, ale coś o wiele bardziej...oryginalnego, bo o dźwięku dizla chyba a nigdy nie będzie można powiedzieć "rasowy"... )
Jeśli masz za głośno w aucie to może coś jest coś nie tak z wydechem?

Awatar użytkownika
Luckyy
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Luckyy » 01 sie 2006, 13:05

a ja tam uwielbiam ten dzwiek JTDka, potezny ciezki RYK, nie ma porownania do 1.9 TDi .... ;-)
KAPPA 2,4 JTD '98 Obrazek
EXcar Obrazek
V Obrazek

"mBank funkcjonuje w zasadniczym oderwaniu od rzeczywistości bankowej go otaczającej"
/biegły sądowy

Awatar użytkownika
Makgajwer
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Makgajwer » 07 sie 2006, 11:31

...no mi przeszkadza hałas powyżej 220km/h ale sądze że nic sie nie da z tym zrobić :) :) :D

a po za tym jestem zaskoczony jakie ten samochód ma twarde zawieszenie...bliżej mu do BMW niz do Merca, jak na komfortową limuzynę to jest wręcz hardcorowo twardy...ale trzeba oddać że drogi się trzyma...

aaaa i jeszcze jedno: w okolicy koncoli środkowej, od strony pasażera z przodu, zupełnie pod deską rozdzielczą z lewej, jest taka mała klapka rewizyjna do czegos tam w środku, no i u mnie ta klapka ciągle wypada. Są tam takie zaczepy ale cosik nie trzymają...chyba to przykleje...?

światła mogłyby byc lepsze, pomimo tego że moja to rocznik 2000, to ma zwyklaki, własnie kupiłem żarówki H4 +50%, zobaczymy jak sie sparwdzą (Osram)
Oddam w dobre ręce Jaguara XJ8 V8 3,2 Executive z 1999r. mały przebieg, kolor szaro-srebrny, wnętrze kremowa skóra,
Stan: bardzo śliczny :))

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Arek » 09 sie 2006, 9:30

Hmmm mam "Kapke" juz 4 rok co do "+"sów to wszyscy wiemy 8) nie ma co gadać. Większość obcych zwraca uwage przede wszystkim na duży komfort jazdy z tyłu!!
Ale minusy (w wiekszości zgadzam sie z szacownymi interlokutorami):
uchwyty na napoje: heheh no przydałby sie choć jeden - ktos jednak przytomnie stwierdził ze to auto dla tych co jak się chce im pic to staja na kawę : yesyes :
przewód klapa/bagaznik - juz 4 raz sie z tym babram. Italianiec który to wymyslił to ja bym go ... : cenzura :
płyn na bocznych szybach: tak tutaj jest to niedopracowane, swoją drogą mnie kiedys wkurzało długi ciąg "sprysku" płynem dopuki nie dowiedziałem się że trzeba wajhe dłużej przytrzymać i nie leci wtedy wiadro płynu za jednym razem.
wyswietlacz infocenter słabo widać: prosta rada wyłacz swiatła i widać lepiej,
Stuki zawieszenia: hmmm czy włosi wiedzieli że drogi w europie moga wyglądać jak drogi polskie? I nie ma co na komunę zwalać, nawet jak jade KULCZYKBAHN to wkurzaja mnie "mikro" wsztrząsy - dlaczego niemcy czy szwedzi moga połozyć asfalt płasko jak stół?
Jakość świateł przednich: tak słabiuteńka.
Elektryka : no to problem wszystkich aut obecnych gdzie wszystko jest elektryczne a w naszym kraju klimacik jest jaki jest: duże wahania temperatur, wilgotności w skali roku.
Felgi alu - skandal :?
"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tomek » 09 sie 2006, 10:07

"Arek" pisze: wyswietlacz infocenter słabo widać: prosta rada wyłacz swiatła i widać lepiej
Rada 2 (juz opisywana): dlugo przytrzymaj Clima/Date i wlaczy sie mocniejsze podswietlenie.
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Arek » 10 sie 2006, 9:35

thx tomek. Mysle sobie że po 10 latach uzywania kappy dowiem sie wreszcie wszystkiego :D
"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles

Awatar użytkownika
Torell007
Założyciel LKP
Założyciel LKP
Imię: Michał

minusy kappy

Post autor: Torell007 » 15 sie 2006, 19:05

bez wzgędu na to czy są światła czy nie czy przełączę clima/data to i tak słabo czytelny infocenter.Jednak zauważyłem że w Kappach po 97roku wyraznie lepiej jest czytelny .Wmodelu 95-96 są żarówki 2W natomiast niewiem jakie są w nowszym modelu?Może jest lepsze (wyższe napięcie)?Dołożyłem dodatkową masę przy akumulatorze i poprawiło się napięcie na woltomierzu na desce ale czytelność na info w słoneczny dzień bywa czasem ZERO.jeszcze nic nie kombinowałem ale niedługo się za to wezmę.o efektach nie omieszkam powiadomić!
Wiele serc, jedno bicie, ciężarówki ponad życie ;-)

Obrazek

Pablo
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Re: minusy kappy

Post autor: Pablo » 16 sie 2006, 10:26

"Torell007" pisze:bez wzgędu na to czy są światła czy nie czy przełączę clima/data to i tak słabo czytelny infocenter.Jednak zauważyłem że w Kappach po 97roku wyraznie lepiej jest czytelny .Wmodelu 95-96 są żarówki 2W natomiast niewiem jakie są w nowszym modelu?Może jest lepsze (wyższe napięcie)?Dołożyłem dodatkową masę przy akumulatorze i poprawiło się napięcie na woltomierzu na desce ale czytelność na info w słoneczny dzień bywa czasem ZERO.jeszcze nic nie kombinowałem ale niedługo się za to wezmę.o efektach nie omieszkam powiadomić!
Qrde, ja mam 99 rocznik i infocenter czytelny jak żyleta. Przy max. słoneczku wszystko widać bez problemu :)
Pozdrawiam Pablo

Awatar użytkownika
Makgajwer
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Makgajwer » 16 sie 2006, 23:58

no w sumie to moja jest z 2000r. i jakoś też nie narzekam, ...a jak w ciągu dnia jeżdżę na światłech to zawsze można podjaśnić tym clima/date...
Oddam w dobre ręce Jaguara XJ8 V8 3,2 Executive z 1999r. mały przebieg, kolor szaro-srebrny, wnętrze kremowa skóra,
Stan: bardzo śliczny :))

Awatar użytkownika
norbiwolow
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: norbiwolow » 10 gru 2006, 21:50

w/g mnie przydałby się w takim aucie tempomat - brakuje tego - czasem noga boli o trzymania gazu
brak schowków i uchwytów - standard
nie moge znaleźć na allegro dywaników gumowych do KAPPY :)
była KAPPA 3.0 V6 - jest AR 156 2.4 JTD
Obrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
dunin
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: dunin » 11 gru 2006, 20:27

mnie tam najbardziej wkurza, że jej nie mam :D
jest: Y10T [ było: A112, 7 x Y10, 2 x Y ][ tel. 574-797-629 ]
Obrazek

Awatar użytkownika
darkobo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darkobo » 11 gru 2006, 22:18

"dunin" pisze:mnie tam najbardziej wkurza, że jej nie mam :D
Zawsze możesz to zmienić :) , a jak ktoś jest stary i brzydki, a w dodatku głupi, to już nie ma na to rady :)
homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie ;) )

Awatar użytkownika
Zygi
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Zygi » 13 gru 2006, 18:34

Ja nie moge się przydzwyczaić, że jest taka niska i ciągle o coś spodem zawadzam :( No i ten płyn na bocznej szybie...Mogliby to poprawić. Ale na czytelność infocenter ani na światła nie narzekam :D
Od czasu do czasu kierowca Kappy 2.4jtd, Kappy 2.4jtd SW oraz Ducato 2.3jtd.
A na własność Kelly's MAGIC black;)

Awatar użytkownika
MichalP
Kontakt:

Post autor: MichalP » 09 sty 2007, 15:04

Wlewanie płynu do spryskiwacza : cenzura : : cenzura : :evil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kappa/Kappa SW/Kappa Coupe”