Marcin_D pisze: ↑12 cze 2023, 13:07
Ale jakbym miał teraz taki jeździć "na co dzień" to bym sobie chyba w łeb strzelił. Ja wychodzę z podziwu dla ludzi jak ich widzę jeżdżących "na daily" właśnie takimi starymi gratami z lat 90. Kurde ani właściwości jezdnych, ani komfortu, no nic - tyle że na łeb się nie leje i można dojechać z pkt A do pkt B (z tym że w większości przypadków z niepewnością czy dojedzie)
Przekażę mojej żonie, że ją podziwiasz
Jeszcze całkiem niedawno jeździła Tipo '94 w zasadzie codziennie do pracy (o ile nie było błota z solą na drogach). Nikt nigdy nie nazwał naszego Tipo gratem - i to nie ze strachu przede mną

Przez ostatnie 8 lat 29-letnie obecnie auto miało jedną awarię powodującą postój - padła pompa paliwa i tu był stop. Poza tym padła też pompa wody, ale dojechałem do warsztatu. W innych przypadkach usterki nie przeszkadzały jakoś w dalszej jeździe.
Tipo może i nie jest nowoczesne, ale cały czas prowadzi się komfortowo, do tego dosyć pewnie. Silnik 1.6 przyjemnie zbiera się od dołu - na miasto jest wystarczająco żwawy i - o dziwo - cichszy niż w wielu nowych autach (z tańszych segmentów oczywiście). Fotel kierowcy w Tipo, z regulacją góra-dół, podparciem lędźwi i podłokietnikiem jest dużo wygodniejszy niż w wielu autach tej klasy - również nowych, a tylna kanapa to wręcz luksus przy tych ławkach co robią teraz. Elektryka działa: szyby, szyberdach, sterowanie i podgrzewanie lusterek. Jak ktoś lubi chłodek to klima też działa i to naprawdę wydajnie.
T1.JPG
T2.JPG
T3.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.