lulu85 pisze:OKOwiec pisze:Co do Kappy wyżej to był to egzemplarz którym woził się Wałęsa , tak mówią .
Można oglądnąć go w muzeum motoryzacji w Otrębusach pod Warszawą.
Moim zdaniem mit - Lancie o rejestracji WXA 4xxM (zwłaszcza początkowe nr. do powiedzmy 409M) miał na stanie KPRM czyli Kancelaria Premiera (dalej zresztą niedobitki są). Partia tych aut była z roku produkcji 99' no a Wałęsa po 1 jeździł głównie Volvo które chyba stoi nadal w Poznaniu (?) a po 2 jego kariera minęła w 95 roku ..
Dzisiaj może będę w Pruszkowie to z ciekawości zobaczę ją.
update: Byłem widziałem , 2.4 po URMie z jakąś badziewną przepustką na poruszanie się z prywatnymi gośćmi po TK. Kiedyś podobno mieli jeszcze Themę przekazaną przez Śniadka którą niby Wałęsa pomykał ale ..
Mit raczej pewny. Po 1995 roku Wałęsie, jako byłem prezydentowi, przysługuje ochrona BOR. KPRM raczej niekoniecznie podsyłałby swoje Kappy dla byłego prezydenta, prędzej Kancelaria Prezydenta by to czyniła (jak już). Zresztą, wystarczy sprawdzić dziś czym jeździ ochrona byłego stoczniowca czy emerytowanego generała (działa na tej samej zasadzie). Obstawiam na pojazdy BOR z ich własnego parku maszynowego.
Co do Themy po zarządzie Solidarności to na prawdę miała ona szansę wieźć Wałęsę albowiem pełniła ona tam funkcję topowego auta służbowego od 1989 roku, a jak wiadomo Wałęsa był wtedy szefem tego NSZZ.
Alan pisze:A macie !!!!
polska - woj.opolskie - Krapkowice - kraina wieśwagenów i takie cudo
Ktoś znajomy ze Stalowej zawitał w opolskie?