monry pisze:
Letnie: Uniroyal RainExpert 195/65/15 - również polecam, znacznie lepsze niż Micheliny (niestety nie pamiętam modelu) które miałem w ubiegłym sezonie, fenomenalnie trzymają na suchym asfalcie, na mokrym nie mają konkurencji
Mają- Pirelli P Zero Nero
Właśnie dziś założyłem drugi nowy komplet- poprzedni zjeździłem w 3 sezony do łysego, ale opony były naprawdę pierwsza klasa, zarówno na suchym, gdzie zachowywały się wg mnie bardzo dobrze, jedynie stawały się głośne w przedziale 100-120km/h (były "made in Brazil") jak i w deszczu, gdzie były po prostu znakomite. Największa ulewa nie robiła na nich żadnego wrażenia przy rozsądnych prędkościach. Kiedyś ciąłem na nich bez najmniejszych oznak utraty kontroli nad autem 160 po autostradzie przy naprawdę solidnej ulewie. No dobra, dla niektórych to już nie jest rozsądna prędkość, ale zaręczam, że nie jestem debilem i gdybym czuł jakąkolwiek niepewność to w życiu bym sobie na tyle nie pozwolił
Obecny komplet, co ciekawe, nie ma zwiększonej głośności w w/w przedziale prędkości, możliwe, że to dlatego, że tym razem mam "made in Italy".. Opony bardzo dobrze dały się wyważyć, tylko na jednej feldze mam 65g ciężarków, na pozostałych mniej.
Jesli chodzi o zimówki- posiadam komplet GooD Year UG7+ - komfortowe, całkiem dobre w deszczu i na śniegu bez kłopotów spełniają swoje zadanie. Kupiłem je, bo w poprzednim aucie jeździłem na siódemkach ale jeszcze bez plusika i byłem bardzo zadowolony. Z tych opon również jestem bardzo zadowolony.
Oba komplety w rozmiarze 205/55 R16. Zimówki są w indeksie V, letnie w Y
jc406 pisze:W Kappie mam Pirelli P7 205/55R16V. Również świetnie w każdych warunkach - trochę mniej precyzyjne na limicie od Michałków PE2 i Vredesteinów, ale za to bardziej komfortowe. Bym również polecał, niestety są poważne kłopoty z ich wyważeniem...
Przymierzam się pod P7 do Delty na następne lato. Podobno są całkiem spoko. Ciekaw jestem tylko jak długo polatają, bo P Zero zjadłem w 3 sezony

A co do wyważania- może ktoś robił to mało fachowo. Zamiast wciąz dokładać ciężarki powinno się spuścić powietrze i przesunąć oponę na obręczy po obwodzie i próbować ponownie. Mi tak wyważali P Zero i najwięcej ciężarków mam 65g i to tylko dlatego, że już się gościowi nie chciało bawić przy 4 oponie w obracanie

Na pozostałych oponach mam od 30 do 45g.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205