Kąski warte uwagi.

Tu zamieszczamy ogłoszenia kupna-sprzedaży znalezione w sieci.
Uwaga ! Dział automatycznie czyszczony po 30-u dniach
Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Re: Kąski warte uwagi.

Post autor: Nat » 14 paź 2012, 23:39

Michalwlo pisze: Coupeta bardzo fajna, ostatnio wisiała na allegro z ceną wywoławczą 19 900 zł . Ciekawe na ile sobie ją rzeczywiście cenili ?? Osobiście wolałbym ze skórą licowaną :) Pozdrawiam
Osobiście, wybrałbym błękitną kupetę od darowawa. :)
Ostatnio zeszła "na pniu".
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Rafako

Post autor: Rafako » 15 paź 2012, 8:27

Nat pisze:
Michalwlo pisze: Coupeta bardzo fajna, ostatnio wisiała na allegro z ceną wywoławczą 19 900 zł . Ciekawe na ile sobie ją rzeczywiście cenili ?? Osobiście wolałbym ze skórą licowaną :) Pozdrawiam
No tak, ale coupeta Darka nie miała takiego wspaniałego "tjuninku" wnętrza i zestawu nagłośnienia, ktory mógłby ogłuszyć krowę, pożerającą trawę na pastwisku 150 m od granicy wsi, w której ta coupeta zapewne stacjonuje...

...no i też pewnie dlatego, Kappa Darka była o ponad 10 000 zł tańsza, bo bez takich "extrasów", to wstyd coupete kupować :D
Serdecznie pozdrawiam.

Ps. tak wiem, o gustach się nie dyskutuje, więc ja nie dyskutuję, tylko wyrażam opinię ;)
Ps2. w opisie powinno być jeszcze napisane: "auto dla konesera i milośnika, godne polecenia, bo znane ze spotów jangtajmeróf w Kurkutowie Pierwszym" itd. itp. Gwarantowana sprzedaż za 21 900 zł, bo wtedy byłoby + 15 do szacunu i +6 do janktajmerki...
Ps3. tak sobie ostatnio myślę, że to jest temat o kąskach wartych uwagi i kiedyś się takie pojawiały, a to jakieś niekompletne HPE, a to jakaś pobłyskująca rudym Fulka, a to niekompletna Gamma Coupe itd. Dla mnie osobiście, umęczony Thesis za "pińć tysioncóf" czy zwieśniaczona Kappa Coupe, to żadne kąski, jeno żenujące "wyrypy" :roll: :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Tofik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Tofik » 15 paź 2012, 10:10

Rafako pisze:
Nat pisze:
zwieśniaczona Kappa Coupe:
Tak, patrze, zastanawiam się, co tu jest "zwieśniaczonego w tym aucie?? napisz mi proszę...

pääkäyttäjä

Post autor: pääkäyttäjä » 15 paź 2012, 10:32

Tofik pisze:Tak, patrze, zastanawiam się, co tu jest "zwieśniaczonego w tym aucie?? napisz mi proszę...
Można się przyczepić do felg i audio. Mnie się ta Kappa podoba ale de gustibus... punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia: jednym podoba się Seicento, innym Ypsilon.

Rafako

Post autor: Rafako » 15 paź 2012, 11:32

Tofik pisze:Tak, patrze, zastanawiam się, co tu jest "zwieśniaczonego w tym aucie?? napisz mi proszę...
Ależ proszę :D
- układ wydechowy,
- naklejki lokalnego sprzedawcy używanych Lancii na nadwoziu,
- dodatkowe zegary w miejscu radia,
- radio w miejscu popielniczki,
- ramka wokół konsoli środkowej / infocenter, pomalowana jak w polonezie Atu plusie z parkingu przy odpuście,
- listwy drewnopodobne wykończenia boczków, skaleczone jak wyżej,
W niektórych przypadkach, powrót do oryginału będzie trudny, bo listwy ozdobne czy zderzaki tylne do Coupe na drzewach nie rosną :roll: :roll: :roll:
Takie jest moje zdanie.
Jak już powiedziałem wcześniej, wyrażam opinię a nie dyskutuję. Widać właścicielowi się taki podoba, jak i osobom, które chwalą również. Mi się nie podoba i tyle - wyrażam więc swoją opinię.
Serdecznie pozdrawiam.

pääkäyttäjä

Post autor: pääkäyttäjä » 15 paź 2012, 11:44

Wydech obleci, napisy można usunąć co do ramek a la Polonez - nie wiem, nie jeździłem, szczerze wątpię ;-)

Awatar użytkownika
Tofik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Tofik » 15 paź 2012, 12:25

wydech kwestia gustu, nie jest obscenicznie wielki z 4 końcówkami wielkości wiadra ale są subtelne, ładnie wkomponowane w zderzak i moim zdaniem swietnie dobrane kształtem nawiązując do niebanalnych, ostrych i czasem zupełnie zrozrozumiałych lini Kappy Coupe w tylnej części nadwozia.

Naklejki lanciateam? ktoś moze to samo powiedzieć o naklejkach LKP

Radio w miejscu popielniczki, zegary w miejsc radia. Wolał byś odwrotnie? jak ktoś nie pali to mu niepotrzena kiepiołka, osobiscie moze faktycznie radio bym zostawił na swoim miejscu za zegarki dał w miejsce kiepioły. Same zegary nie grzeszą urodą i zastosował bym inne. Zestaw wskaźników w K nie jest zbyt rozbudowany a ja tam zawsze wole wiedzieć co tam się dzieje pod maską zwłaszcza jeżdżąc doładowanym autem, nie uwazam więc zeby te zeary były przerostem formy nad treścią.

Co do malowania drewnopodobnych wykończeń to nie uwazam tego za zbrodnie. Znam wiele osób które poprostu nienawidzą drewnianych wykończen w aucie bo jak mówią kojarzy im się to z babcinym kredensem :) osobiście uwazam że w tym konretnym przypadku pomalwanie tych elementów wyszło autu na plus chociaż moze okleił bym to carbonem albo okleiną w kolorze szczotkowanego aluminium. Umówmy się, to jest tylko tani plastik z nałozona hydrografiką, gdyby to było prawdziwe drewno to mozna by nad tym płakać...

Cóz, gusta są jak dziury w dupie - każdy ma swoją :)

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 15 paź 2012, 15:01

Rafako pisze:Ps3. tak sobie ostatnio myślę, że to jest temat o kąskach wartych uwagi i kiedyś się takie pojawiały, a to jakieś niekompletne HPE, a to jakaś pobłyskująca rudym Fulka, a to niekompletna Gamma Coupe itd. Dla mnie osobiście, umęczony Thesis za "pińć tysioncóf" czy zwieśniaczona Kappa Coupe, to żadne kąski, jeno żenujące "wyrypy" :roll: :roll: :roll:
To akurat fakt, że takie autka nie bardzo pasują do tradycji tego posta. Bo co to niby za kąsek? Zwykła, mocno przeszacowana cenowo kupeta szukająca naiwniaka ;)
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Polej
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marcin

Post autor: Polej » 15 paź 2012, 19:18

Nat pisze:
Rafako pisze:Ps3. tak sobie ostatnio myślę, że to jest temat o kąskach wartych uwagi i kiedyś się takie pojawiały, a to jakieś niekompletne HPE, a to jakaś pobłyskująca rudym Fulka, a to niekompletna Gamma Coupe itd. Dla mnie osobiście, umęczony Thesis za "pińć tysioncóf" czy zwieśniaczona Kappa Coupe, to żadne kąski, jeno żenujące "wyrypy" :roll: :roll: :roll:
To akurat fakt, że takie autka nie bardzo pasują do tradycji tego posta. Bo co to niby za kąsek? Zwykła, mocno przeszacowana cenowo kupeta szukająca naiwniaka ;)
Zgadzam się.
Dla mnie ta Coupe byłaby kąskiem, gdyby była "w oryginale", bez wykonanych przeróbek i wstawek i w maksymalnej wersji wyposażenia- wtedy zgodziłbym się także z ceną.
Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: przemas81 » 17 paź 2012, 22:26

Polej pisze:
Nat pisze:
Zgadzam się.
Dla mnie ta Coupe byłaby kąskiem, gdyby była "w oryginale", bez wykonanych przeróbek i wstawek i w maksymalnej wersji wyposażenia- wtedy zgodziłbym się także z ceną.

nie zgodze sie z toba bo to jest kasek,wykonane przeróbki wcvale nie ujmują coupoecie,dalej to ta sama kappa z lekka nutka fantazji,do iusnieciqa w jeden dzien,nakjlejki wywalasz ale po co,bo nie lubisz lanciateam?zdejmujesz i juz,wydech?dobrze pasuje ala lexus i swietnie pasuje bo jest dobrze wkomponowany w zderzak,zegary dodatkowe?mozna powiedziec ze przydatne choc wolałbym czarne,ramki wookoło zegarów-całkiem miły dodatek,pomalowane listewki?przeciez na plastyku rozpuchi zmywasz jak zejdzie z estruktura drewna idzie kupic okleina na allegro-sam tak robiłem w sw na tunelu srodkowym,radio wpopieliczce?bajer nie palimy w takim aucie, auto wypicowane czysciutkie jesli technicznie oki warto brac bo to znana firma wiec w czym problem?pare marnych dodatków i juz szrot?sponiewierane?najlepiej zeby z tym wies tuningiem było za 5 koła?smiechu warte.Jest zajebiaste a jak chcesz wróci do oryginału to troche pracy i juz
zaczynacie sie czepiac coraz bardziej detalom nie wpływajacym na charakter auta,im wyzej podnosi sie poprzeczke tym wieksze wymagania,typowi polacy,daj palec a wezmie reke,tylko nie mówcie ze byscie nie chcieli jej miec w garazu bo pekne ze smiechu jesli te detale o tym decyduja :lol: :lol: :lol:

p.s Nat wydaje mi sie ze w Twoim zdaniu jest osobista wycieczka,wyluzuj tak?dorosli jestesmy,nie oceniaj ksiazki po okładce,lubie i Ciebie i druga strone,jesli technicznie jest okej to warta,nie pisz jawnie ze przeszacowana,zachowaj to dla siebie jak na powaznego goscia przystało :-? ;)bo o tym nie wiesz.....

zbieram sie do sprzedazy delty wywale ja za 25 koła i tez napiszesz ze przeszacowana,tak jawnie?....wiem ze tyle niewarta ale nie napiszesz tego,wiecej luzu panowie ilu nas jest tyle gustów ale nie walmy złych opini na temat auta którego nie znamy
Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki

Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd

Rafako

Post autor: Rafako » 17 paź 2012, 22:53

Przemas, czy Ty czytasz to co piszesz :?: :!: :?: ;) Pytam, bo mnie oczy rozbolały od deszyfrowania :D
Co do Delty za 25 koła, napiszę Tobie jawnie - w tych pieniądzach - osobiście wolę kupić Integralkę. A czy cena przeszacowana :?: :?: :?: To chyba najlepiej zweryfikuje rynek a nie opinie któregokolwiek z nas na Forum : ok2 : : ok2 : : ok2 :
Serdecznie pozdrawiam.

Polej
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marcin

Post autor: Polej » 17 paź 2012, 23:34

przemas81 pisze:
nie zgodze sie z toba bo to jest kasek,wykonane przeróbki wcvale nie ujmują coupoecie (...) Jest zajebiaste a jak chcesz wróci do oryginału to troche pracy i juz
zaczynacie sie czepiac coraz bardziej detalom nie wpływajacym na charakter auta,im wyzej podnosi sie poprzeczke tym wieksze wymagania,typowi polacy,daj palec a wezmie reke,tylko nie mówcie ze byscie nie chcieli jej miec w garazu bo pekne ze smiechu jesli te detale o tym decyduja :lol: :lol: :lol:
Wyraziłem swoje zdanie, swój punkt widzenia i nie prosiłem nikogo, żeby się ze mną zgadzał, lub nie, więc nie wiem, w czym widzisz problem. :-?
Wyrażając opinię "jest zajebiste....." również wyrażasz swoje zdanie i nie muszę się z nim zgadzać, ale nie robię Ci od razu wyrzutu z tego powodu, że masz inne zdanie niż ja w tej kwestii.
Wątku "typowi polacy" nie komentuję, bo równie "typowe" dla Polaków jest niechlujny sposób pisania, jaki uprawiasz ;)
Pozdrawiam:pifko:
Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD

Awatar użytkownika
fazi
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Maciej
Kontakt:

Post autor: fazi » 18 paź 2012, 8:38

Nat pisze:
Do tego stara i na pewno się popsuje za moment, dokładam 10 k i mam nowa deltę :D
Alfa Romeo 159 1,9 16v
Mitsubishi ASX 1.8DID 4WD

Awatar użytkownika
Artur G.
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur
Kontakt:

Post autor: Artur G. » 18 paź 2012, 9:11

fazi pisze: Do tego stara i na pewno się popsuje za moment, dokładam 10 k i mam nowa deltę :D
Ja kupie nową deltę za 29.900 zł. ... : gafa : ;)
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat

pääkäyttäjä

Post autor: pääkäyttäjä » 18 paź 2012, 9:18

On miał na myśli używaną Nową Deltę, nie nową ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Ogłoszenia znalezione :::”