[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
cesar
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany
Imię: cesar

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: cesar » 20 paź 2015, 19:28

Hobbysta pisze:Witam!
Tomzik pisze: Wole nie próbować, ...
Zachęcam Cie jednak mimo wszystko do poszerzenia swojej wiedzy. Ten przykładowy tekst być może jest dla Ciebie zbyt długi, ale przy odrobinie wysiłku dasz radę : ok2 :

Pozdrawiam
Kolego, spróbowałem.Powiem tak.Nie jestem katolikiem, nie znam Starego Testamentu,Nowego Testamentu, biblii, ale człowiek , którego miałem przyjemność poznać, chyba jeden z głównych filozofów, mentorów od Świadków Jehowy / też nie jestem/, przytaczał teksty zawarte w tych annałach, wybierając fragmenty, które mroziły krew w żyłach.Interpretacja tychże, to tak jak interpretacja wiersza.Wkurzało mnie to w szkole, kiedy pani nauczycielka poprawiała mnie kiedy interpretowałem treść wiersza.Pani wiedziała lepiej.To tak jak ze Świętym Mikołajem i kolorem jego szat.
Treść tej publikacji w Naszym Dzienniku jest zlepkiem wolnych myśli Pana Rynkiewicza, podpartym obszerną bibliografią.Vide -biblia.Dla mnie Święty Mikołaj jest zielony.
Thesis 3,0 V6 2002

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 20 paź 2015, 19:46

Witam!
Tomzik pisze: Widzisz, ja wolę sobie po wysiłku umysłowym w pracy odpocząć, naprawdę znam ciekawsze zajęcia, bardziej relaksujące.

A horyzonty wolę poszerzać w innych dziedzinach.
W jakim celu zatem zaglądasz do tego wątku, a tym bardziej po co dzielisz się swoim brakiem wiedzy w temacie?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 20 paź 2015, 20:00

Bo mi wolno, napisać mi w nim też wolno.

I swoje myśleć też mi wolno. A nawet wolno mi nie poszerzać horyzontów oglądając 3 godzinne występy Kaczyńskiego. Jeszcze...

A na serio to okres przedwyborczy często mnie bawi, ale ten ostatnio zaczął już przerażać.

Jeśli uważasz, że każdy musi zeżreć miliony książek i oglądać godzinami wystąpienia "mądrych" polityków (jakby nie było nic lepszego do roboty), żeby mieć jakieś poglądy na czyjś/jakiś temat to Twoja sprawa.

Ja uważam, że każdy powinien wyciągać wnioski sam, bez różnej maści nakierowań, bo to dowodzi, że ma szare komórki.

Dziękuję i pozdrawiam, nie będę się więcej tłumaczył z tego, że wolę przyciąć komara po robocie, albo pojeździć sobie motocyklem albo popatrzeć w niebo przez teleskop (zwłaszcza to ostatnie horyzontów nie poszerza zapewne) niż 3 godziny lampić się z rozdziawioną gębą na Kaczyńskiego
Ostatnio zmieniony 20 paź 2015, 20:04 przez Tomzik, łącznie zmieniany 1 raz.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 20 paź 2015, 20:03

Witam!
cesar pisze: ...Treść tej publikacji w Naszym Dzienniku jest zlepkiem wolnych myśli Pana Rynkiewicza, podpartym obszerną bibliografią...
Jeżeli ND i p. Rynkiewicz Ci nie leży, to przeczytaj bibliografię lub poszukaj innych opracowań na temat Antonio Gramsciego. Przykładowy tekst zalinkowałem dla ułatwienia. Zapoznanie się z działalnością tego ideologa pomaga zrozumieć wiele niezrozumiałych zjawisk w otaczającej nas rzeczywistości społeczno-politycznej i nie tylko. Oczywiście można powiedzieć, że to teorie spiskowe, a przecież jak wiemy żadnych spisków nie było, nie ma i nigdy, przenigdy nie będzie : yesyes : : yesyes : : yesyes :

Pozdrawiam

cesar
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Post autor: cesar » 20 paź 2015, 20:05

Hobbysta pisze:Witam!
Tomzik pisze: Widzisz, ja wolę sobie po wysiłku umysłowym w pracy odpocząć, naprawdę znam ciekawsze zajęcia, bardziej relaksujące.

A horyzonty wolę poszerzać w innych dziedzinach.
W jakim celu zatem zaglądasz do tego wątku, a tym bardziej po co dzielisz się swoim brakiem wiedzy w temacie?

Pozdrawiam
Słuchaj, Twoje słowa zaczynają mnie irytować, jaka WIEDZA ? Wiedza to jest matematyczna, dopóki ktoś jej tez nie podważy, wiedza ocierająca się o politykę to jest pytanie kto był prezydentem w latach XXXX w Senegalu ? Tutaj WSZYSCY mają rację. Może Ty jesteś jak Henry Ford ? każdy kolor byleby był czarny ? Mleczko ma taki fany rysunek z podpisem " nie pieprz bez sensu ".
Thesis 3,0 V6 2002

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 20 paź 2015, 20:27

Witam!

Cesar,
Tomzik pisze:Z UB-ekami trafiłeś jak kulą w płot - nawet nie wiem co to jest UB i guzik mnie to interesuje.
Czy brak wiedzy na temat istnienia i działalności UB (Ministerstwo Bezpieczeństwa Publicznego, link: (MBP)) świadczy np., że coś takiego nie istniało i nie miało nigdy żadnego znaczenia? W czym niby Wszyscy mają rację? Wszyscy wyrażają jakieś poglądy i nigdzie nie napisałem, że tylko ja mam rację, lecz zachęcałem innych do poszerzenia swojej wiedzy i sam też chętnie korzystam z polecanych linków.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 20 paź 2015, 22:00

Duch-Dziadka pisze:
wujekp pisze: A czego się spodziewałeś?
Myślałem, że logiczne myślenie i analiza ostatnich lat oraz ten temat pobudzi w co niektórych szare komórki.
Stawianie na PiS, który nieudolnie rządził przez dwa lata(co nie jest nawet pełną kadencją) jest kuriozalne i przerażające.
To jakby wchodzić do klatki głodnego tygrysa, który w głowie ma jedno - zjeść coś co się rusza. Uchodzimy z życiem i ponownie wchodzimy do tej klatki, bo przecież to nie jest wina tygrysa, że jest głodny.
Sądziłem, że w Polsce fantyzm na tle politycznym i religijnym nie istnieje. Jak można się pomylić. 8-O
Po pierwsze, to akurat wynikami tej ankiety powinieneś być zbudowany. PiS ma raptem dwadzieścia parę procent, a w sondażach (i zapewne w rzeczywistości będzie miał) znacznie więcej. Niestety ta próba jest mocno niereprezentatywna i tak jak pisałem wcześniej niestety ankieta ta nie ma żadnego sensu. Zaskakująco wygląda wynik Korwina (dużo lepszy niż Kukiza), aczkolwiek on tradycyjnie w internecie zyskiwał mocno. Natomiast szokiem jest oczywiście Stonoga - wydawało się że Tymiński mógł być raz. A tu proszę.
Po drugie. Na szczęście jak widać w ankiecie poza PO i PiS są jeszcze inne partie. Czy lepsze? : niepewny : :noco:
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 20 paź 2015, 22:07

Bartek-Lodz pisze:Duchu-Dziadka, szkoda że nie potrafisz komentować postów własnymi słowami tylko przytaczasz tu jakieś urywki z filmów.
maciej_ignys pisze: Na chwilę się wyłączyłem bo zaczęliśmy tracić grunt a zaczął dominować onanizm detalem. No i myślałem w kategoriach racjonalnych. I myślałem też, choć z Duchem-Dziadka zdarzało mi się niejednokrotnie nie zgadzać, to konstruktywnie. Ale wybacz Bartku, teraz całym moim drobnym cielskiem staję po jego stronie. Możemy się nie zgadzać i to Platońskie wręcz założenie dyskursu, ale sposób się z Tobą nie zgodzić. Dlaczego ?
1. To co robi PO to nie jest "skrajne rozwalanie kraju" cokolwiek nie chciałbyś powiedzieć. Bywają nieporadni, głupi, populistyczni i zachłanni. Ale znacznie mniej niż PiS, co mam nadzieję że ostatnie dwadzieścia kilka stron udowodniło.
2. Proszę poszukaj - za autostrady płacimy bodajże najmniej w Europie - to tylko kwestia liczenia kosztów całkowitych (projekt, wykup ziemi, roboty związane z ekologią, przepusty dla zwierząt, itp...) lub tylko technicznego kosztu wytworzenia. Jak poszukasz pisałem na ten temat elaboraty na tym forum - w porównaniu do III rzeszy to około 40 %
3. Za autostrady nie płacimy najwięcej w Europie, droższe są we Francji, Włoszech nie wspominając o Norwegii w której każdy wjazd do miasta kosztuje więcej niż przejechanie całej Polski. A w DE koszt plakietki jest znacznie wyższy niż 10 000 km po polskich autostradach, patrzmy szerzej.
4. Nie jesteśmy płatnikiem netto tylko budujemy za pieniądze które dostaliśmy za damski ch..., trzymajmy się faktów. Zanim będziemy musieli ten burdel utrzymywać, dawno go nie będzie.
5. Jesteśmy bardzo płytko zadłużeni i koszt spłacania tych zobowiązań nie będzie wysoki - nie mam siły Ci tego udowadniać (albo jak mówimy w Wlkp - EPY) a suma zadłużenia per capita czyli na tak zwany ryj jest jedna z najniższych w Europie.
6. PiS zadłużał Polskę w sposób bardziej szkodliwy niż inne ekipy, gdyż było ta na fali wznoszącej, gdzie można go było redukować. Co nie uzasadnia oczywiście iście bizantyjskich wydatków innych ekip - po prostu czyni z żołnierzy Kaczora jeszcze większych nieudaczników.
7. PiS nie oddał decyzji narodowi tylko utracił możliwość dalszych manipulacji, co mu przychylni nieledwie mogą nazwać utratą możliwości sprawowania rządów. Natomiast rabunek OFE poczyniony przez PO zasługuje oczywiście na lincz. Ale jest tylko wypadkową manipulacji PiSu stawkami i składkami. Tak też się skończy absolutnie idiotyczna idea obniżenia wieku emerytalnego przez PiS - totalny brak odpowiedzialności, zrozumiały dla 12 latka który choćby pobieżnie zapoznał się z Bismarck'owymi ideami. Kompletnym bankructwem tej poronionej idei.
8. Próba udowadniania że ktoś robi cunnilingus Merkel jest tak niedorzeczna jak to że mamy jakiekolwiek predyspozycje do użycia siły - Mickiewicz by się tu do posiku uśmiał nad swoimi XIX wiecznymi wypocinami.
Nie wiem w jakim Bartku kraju żyjesz i co oglądasz na co dzień, choć jak bywam w Łodzi to nocuje na Bałutach ;)
Ale zapraszam Cię na chwilę do kraju w którym żyję ja i Duch Dziadka. Tam tęcza oznacza że po deszczu można zdjąć dach w kabriolecie a nie że nadciąga inwazja pedałów ;)
Widzisz, bo to jest tak iż dla mnie pewne sprawy są tak oczywiste, że po co mam się rozwijać. Robi to Maciej, bo widoczniej szybciej pisze na klawie, ma więcej cierpliwości do...i w głowie ma taki wokabularz, że mógłby pisać dzienniki ustaw.
Sorry nie mam tyle cierpliwości, ale polemika ze zwolennikami PiS-u przypomina mi sytuację z przed paru lat w Poznaniu kiedy to podróżowałem tramwajem. W pewnym momencie zaczepił mnie niewidomy w tramwaju czy następny przystanek jest przed światłami???(tramwaj jechał od ronda rataje do starołęki). Więc pytam grzecznie gościa o które światła mu chodzi te na skrzyżowaniu przed Selgrosem czy o te światła przed rondem??? Gość do mnie mówi, przed światłami na skrzyżowaniu chce wysiąść. Więc ponawiam pytanie dla pewności i słyszę na skrzyżowaniu. Gość wysiada z tramwaju "rozgląda się" i kiedy tramwaj rusza gość krzyczy"Ludzie dlaczego mnie oszukaliście???" Świadkami tego zdarzenia było z 20 osób i wszyscy zareagowali dokładnie tak samo: o co mu chodzi???.

Ze zwolennikami PiS-u jest podobnie. Sprawiacie wrażenie rozsądnych ludzi, bywacie mili, zaczyna Wam o coś chodzić, a na koniec mówicie, że cała reszta to złodzieje i oszuści. Ja pier... to taka typowa mentalność Polska???

Maciej co do tego kabrioleta: przypominam Cie, że mój dach się nie otwiera bo ktoś mi nie chciał fury opylić... ;)
wujekp pisze: Po pierwsze, to akurat wynikami tej ankiety powinieneś być zbudowany. PiS ma raptem dwadzieścia parę procent, a w sondażach (i zapewne w rzeczywistości będzie miał) znacznie więcej. Niestety ta próba jest mocno niereprezentatywna i tak jak pisałem wcześniej niestety ankieta ta nie ma żadnego sensu. Zaskakująco wygląda wynik Korwina (dużo lepszy niż Kukiza), aczkolwiek on tradycyjnie w internecie zyskiwał mocno. Natomiast szokiem jest oczywiście Stonoga - wydawało się że Tymiński mógł być raz. A tu proszę.
Po drugie. Na szczęście jak widać w ankiecie poza PO i PiS są jeszcze inne partie. Czy lepsze? : niepewny : :noco:
No tak jak przystało na tego, który mieszka w raju: Szklanka jest do połowy pełna. :D
Giulietta Veloce 2016r

cesar
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Post autor: cesar » 20 paź 2015, 22:16

Jeśli ktoś uważnie słuchał debaty to Kukiz zacytował mój post z godz. 16.37 o ośmiorniczkach, Wilczku i deregulacji.
Thesis 3,0 V6 2002

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 20 paź 2015, 22:21

Szkoda tylko, że od siebie nie miał nic do powiedzenia :)
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 20 paź 2015, 22:42

Tomzik pisze:Szkoda tylko, że od siebie nie miał nic do powiedzenia :)
Jak to nie. Powiedział że jego kolega Janusz tu wszystko opowie a on się z nim w zasadzie zgadza. I z koleżanką Beatką w zasadzie też, chociaż (tu nie nadążyłem za tokiem rozumowania, czy w końcu ją lubi czy nie) ona jest z układu a ten cały układ trzeba rozp..ć. :D
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

cesar
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Post autor: cesar » 20 paź 2015, 22:44

Rzadko liderzy mówią swoimi słowami,z reguły ktoś ich przygotowuje, sztab dał dupy.Tak myślę.
Thesis 3,0 V6 2002

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartek
Kontakt:

Post autor: Bartek-Lodz » 20 paź 2015, 22:46

Nie jestem zwolennikiem PISu ale zastanawia mnie jak to jest, że przez te 8 lat PO nie udało się zrobić tego co obiecywali, że wyprodukowali więcej afer aniżeli było łącznie za PRL, Solidarności, AWS i SLD. A już najbardziej zastanawia mnie to jak sobie to wszystko tłumaczą Ci, którzy popierają PO a nie są związani z tą organizacją :roll:

Co do wyniku PISu - wszystko się może wydarzyć, ludzi pójdą i zagłosują - jak to się dowiemy niedługo.
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 20 paź 2015, 23:14

wujekp pisze:
Jak to nie. Powiedział że jego kolega Janusz tu wszystko opowie a on się z nim w zasadzie zgadza. I z koleżanką Beatką w zasadzie też, chociaż (tu nie nadążyłem za tokiem rozumowania, czy w końcu ją lubi czy nie) ona jest z układu a ten cały układ trzeba rozp..ć. :D
Jakby ci inni coś szczególnego od siebie powiedzieli :roll: (no może poza Korwinem).
Ale ja akurat Kukiza odbieram zupełnie inaczej.
A w zasadzie to miałem odmienne wrażenia, że owszem najpierw Kukiz zgadzał się z JKM (bo tak wynikało z kolejności udzielanych odpowiedzi w pierwszej części), ale potem to Janusz K-M zgadzał się we wszystkim (albo w większości) z Kukizem i tu czy tam go popierał (jak kolejność wypowiedzi się zmieniła). Ale ja tego słuchałem w Radiowej Jedynce a nie oglądałem w TV, więc może jestem w mylnym błędzie :)
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

cesar
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Post autor: cesar » 20 paź 2015, 23:15

Jestem pod wrażeniem merytoryczności, spokoju i kultury wypowiedzi Adriana Zandberga. Te cechy niestety eliminują go z polityki, taki pocałunek śmierci.
Thesis 3,0 V6 2002

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”