Chciałbym poznać zdanie konstruktorów tego auta dla jakiej grupy osób je zaprojektowali i kogo w nich chcieliby widzieć

Chciałbym poznać zdanie konstruktorów tego auta dla jakiej grupy osób je zaprojektowali i kogo w nich chcieliby widziećcysiek pisze:Jak napisałes nie każdego bo to nie jest auto dla wszystkich i po to je zrobiono nie dla wszystkich
edym pisze:a ja uważam, że auto jest stworzone dla takich ludzi jak ja, czyli kochających samochody a że przy okazji jestem człowiekiem otwartym i jeszcze do tego potrafię liczyć to już działa tylko na moją korzyść w biznesie
peter pisze:Witam,
myślę, że w sprawie gazu w Thesisie to mam na tym forum najwięcej do powiedzenia. Moją tereskę zagazowałem dwa lata temu i przez ten czas przejechałem na gazie 70 tys km. Chce mi się śmiać z osób uważających, że gaz w Thesisie to "koniec świata". Tak naprawdę Thesis z silnikiem 3 litrowym musi średnio spalić około 14 litrów benzyny (około 17 litrów gazu). Kalkulacja jest prosta:
- dobra instalacja to koszt około 4500 zł (tu proponuję sprawdzoną już Landi Renzo)
- w tym czasie dwa dodatkowe przeglądy (wymiana filtrów i regulacjia razem 200 zł)
A teraz konkrety oszczędności liczone przy obecnych cenach gazu i benzyny (w okresie jesienno-zimowym gaz jest najdroższy):
cena litra gazu - 2,3 zł
cena litra benzyny - 4,6 zł
Koszt 100 km na gazie - 39,10 zł
Koszt 100 km na benzynie - 64,4 zł
Oszczedności na 100 km - 25,3 zł
Przy przebiegu 70 tys oszczędności wynoszą 17 710 zł
Odliczając koszt instalacji i dwóch dodatkowych przeglądów oszczedności wynoszą 13 000 zł
Obecnie jest to równowartość połowy samochodu. Jeżeli ktoś potrzebuje więcej informacji to niech pisze na e-maila pkam55@interia.pl lub dzwoni 600 018 743.
Pozdrawiam wszystkich zwolenników LPG i tych niezdecydowanych.
no wiesz ,nie dziwie sie ,argenta67 pisze: Gaz mam w Argencie, w Themie, w Kappie.
Nawet większe oszczędności nie przekonają mnie na montaż lpg w Thesis
Tyle to mi też spala,ale benzyny.edym pisze:w trasie, tak bez szaleństw do 140-180 km/h wychodzi jakieś 13 litrów, w mieszanym cyklu spala mi między 15 a 17 a w mieście to już wszystko zależy od Twojej nogi ale generalnie z tego co widzę nie jest to jakoś dużo więcej niż na paliwie
p.s.
moja ma coś tam kombinowane z mocą, więc dane mogą być trochę zawyżone.