X - jubileuszowy Zlot Ogólnopolski 2013 r.
Moderator: wujekp
Re: X - jubileuszowy Zlot Ogólnopolski 2013 r.
Andrzej a możesz napisać o tych plusach i minusach Relaxu? Jodłowy znam 

Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
None but ourselves can free our minds
Spojrzalem na foty Relaxu i mogę napisać jedno: ALE bym TAM PŁYWAŁ
Jeśli basen jest dostępny dla uczestników Zlotu to ja od razu deklaruję - przyjedziemy (choćby nawet Polonezem
)
Serdecznie pozdrawiam.

Serdecznie pozdrawiam.
- MiroMiglia
- Przedstawiciel Regionalny
- Imię: Mirek
Basen jest w wersji sedan i cabrio czyli zadaszony i odkryty , będziemy mieli do dyspozycji ten który zechcemy w zależności od pogodyRafako pisze:Spojrzalem na foty Relaxu i mogę napisać jedno: ALE bym TAM PŁYWAŁ![]()
![]()
Jeśli basen jest dostępny dla uczestników Zlotu to ja od razu deklaruję - przyjedziemy (choćby nawet Polonezem
)
![]()
![]()
![]()
Serdecznie pozdrawiam.

Delta II HPE 2.0T 16V swap - I miejsce Miss 2011 , II miejsce Miss 2014
Beta Coupe 2.0 76' - dla znajomych -Feniks

Zeta 02' 2.0T 8V
Fiat Coupe 96' 2.0T 16V
tel. 501 077 356
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Po tym co pooglądałem i poczytałem też jestem za Relaxem, czyli generalnie nową lokalizacją. Też lubię jeździć w nowe miejsca, mimo że odległość o wiele większa.
- faraon
- Moderator Globalny
- Imię: Andrzej
Teraz poprosiłbym o to Mirka, chociaż On dziś z pewnością ma inne plany np. obchody swoich ... Urodzin. Wszystkiego najlepszego Panie (vice) PrezesieciociaE pisze:Andrzej a możesz napisać o tych plusach i minusach Relaxu? Jodłowy znam

Ja mam inwentaryzację LKP, rozliczenia 2012, VAT, trochę innych zaległości i ... sanatorium od 5 stycznia. Zdziwisz się gdzie

Samochodem kieruje głowa. Ręce i nogi to tylko robole ...
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....
ZAPRASZAM DO SKLEPIKU KLUBOWEGO - TAKICH GADŻETÓW NIE KUPISZ NIGDZIE
<<<- klik
Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)

Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)
- MiroMiglia
Fajną stronkę znalazłeś , właściwie to jest tam wszystko co chcielibyśmy opowiedzieć o tym rejonie !
Jeśli zostanie wybrany nasz kandydat to wstawimy ją jako info-stronę na czołówkę .
Dzięki , pozdrawiam .
Miro

Zeta 02' 2.0T 8V
Fiat Coupe 96' 2.0T 16V
tel. 501 077 356
- MiroMiglia
Dziękuję za życzenia .faraon pisze:Teraz poprosiłbym o to Mirka, chociaż On dziś z pewnością ma inne plany np. obchody swoich ... Urodzin. Wszystkiego najlepszego Panie (vice) PrezesieciociaE pisze:Andrzej a możesz napisać o tych plusach i minusach Relaxu? Jodłowy znam![]()
![]()
![]()
Skoro Andrzej scedował na mnie zadanie wyszukania minusów to spróbuję coś znależć , chociaż jak dla mnie to specjalnie słabych punktów nie ma .
Myślę ze głównym mankamentem dla większości będzie odległość jaką trzeba pokonać aby dotrzeć tutaj ale nie jest to wina ośrodka

W stosunku do Jodłowego Dworu trochę mniejsza jest "sala grillowa-letnia" i nie ma tak zadaszonej podłogi na potańcówkę w razie deszczu .
Natomiast cała reszta jest na podobnym poziomie jak było na tegorocznym Zlocie .
A jest za to jeden bardzo istotny argument na korzyść Relaxu .
Mianowicie przez cały okres naszego pobytu ośrodek jest tylko i wyłącznie do naszej dyspozycji , bez turystów , gości przyjezdnych itd.
Możemy dowolnie dysponować parkingami , dojazdami , jedyny warunek to nie zniszczyć kołami aut terenów zielonych .
Budynki mieszkalne są aż trzy o minimalnie różnym standardzie także każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie .
A tak są usytuowane że z komunikacją nie powinno być żadnych problemów .
No ale to są zalety raczej niż wady które po prostu trudno mi znależć , zostawię to może jednak Andrzejowi jak będzie miał trochę więcej czasu ten nasz człowiek-orkiestra .
Wszak to on stwierdził : "dajcie mi kierowcę a znajdę na niego przepis"

Pozdrawiam Miro .

Zeta 02' 2.0T 8V
Fiat Coupe 96' 2.0T 16V
tel. 501 077 356
- faraon
- Moderator Globalny
- Imię: Andrzej
... kilka (subiektywnych) minusów:
- mała wiata na grill: 40 - 50 osób (ale to już ciasno). Przy ładnej pogodzie jest mozliwość dostawienia wokół stołów i ławek (to dla "osłodzenia" minusa)
- standard pokojów jest zróżnicowany, wg mnie (średni) jest porównywalny z Ośrodkiem Łucznik ze zlotu w 2011 roku, nieco gorszy od Jodłowego Dworu, ale ... pokoje są (znów średnio) większe i w przeważajacej części wyposażone w małe lodóweczki. Nie wykluczone, że czerwcu wszystkie będą je miały
- w nawiązaniu do standardu pokojów, zauważyliśmy z żonexem różny stan łóżek
, sa "lepsze" i "gorsze", ale ... wychodzimy z założenia, że spać będziemy TYLKO musieli, a nie przede wszystkim
- boisko do piłki nożnej jest sztuką. Jest tak zryte przez krety, że raczej (wg mnie) nie można na nim rozegrać żadnego meczu. Może służyć innym celom - np. wypoczynkowo-rekreacyjnym (czyt. drzemka na świeżym powietrzu)
Ja widzę tyle minusów ośrodka. Zdjęcia, które zrobiłem na miejscu w zasadzie pokrywają się z przedstawionymi przez Mirka i linkiem na stronę ośrodka. Nie widzę więc sensu wklejania ich do tego tematu.
Za minus uważa się umiejscowienie (na południu Polski), odległość do przejechania (związane z tym koszty) - cóż ... nie da się zadowolić wszystkich, spełnić wszystkich oczekiwań potencjalnych zlotowiczów. Po dyskusjach w większym i mniejszym gronie osób, które włączają się do organizacji zlotu, doszliśmy do wniosku, że przyjadą Ci, którzy chcą i mogą. Na nich liczymy. Doświadczenie i obserwacja z lat ubiegłych pokazuje, ze decyzje o przyjedzie na zlot zapadają 2 - 4 tygodni przed imprezą. Dla "planujących inaczej" - czyli dużo do przodu, proponuję wpisać w grafik termin zlotu jako aksjomat, który nie wymaga udowadniania i jest nienaruszalny
A teraz może kilka (także subiektywnych) plusów:
- ceny wyjściowe (noclegi, posiłki) są jak najbardziej obiecujące
- sala balowa/bankietowa jest taka jak w Sielpii - nie będzie narzekań jak w JD, że "Radzio sobie a reszta sobie"
- pozostałe (poza wspomnianym boiskiem do piłki nożnej) obiekty sportowe są
. Na uwagę zasługują baseny (kryty i otwarty), boisko do siatkówki, kort tenisowy asfaltowy do wykorzystania do np. konkursów sprawnościowych, dwie sauny, siłownia, wypożyczalnia rowerów,
- duży, bezpieczny, zamykany parking. Dla "rodzynków" które by przyjechały na zlot jest 4 zamykane garaże.
- pokoje generalnie duże, możliwości dostawek, są nawet 5 osobowe.
- mimo, że ośrodek ma trzy budynki, są one oddalone od siebie o max. .... 30-40 metrów.
- mała wiata na grill: 40 - 50 osób (ale to już ciasno). Przy ładnej pogodzie jest mozliwość dostawienia wokół stołów i ławek (to dla "osłodzenia" minusa)
- standard pokojów jest zróżnicowany, wg mnie (średni) jest porównywalny z Ośrodkiem Łucznik ze zlotu w 2011 roku, nieco gorszy od Jodłowego Dworu, ale ... pokoje są (znów średnio) większe i w przeważajacej części wyposażone w małe lodóweczki. Nie wykluczone, że czerwcu wszystkie będą je miały
- w nawiązaniu do standardu pokojów, zauważyliśmy z żonexem różny stan łóżek

- boisko do piłki nożnej jest sztuką. Jest tak zryte przez krety, że raczej (wg mnie) nie można na nim rozegrać żadnego meczu. Może służyć innym celom - np. wypoczynkowo-rekreacyjnym (czyt. drzemka na świeżym powietrzu)
Ja widzę tyle minusów ośrodka. Zdjęcia, które zrobiłem na miejscu w zasadzie pokrywają się z przedstawionymi przez Mirka i linkiem na stronę ośrodka. Nie widzę więc sensu wklejania ich do tego tematu.
Za minus uważa się umiejscowienie (na południu Polski), odległość do przejechania (związane z tym koszty) - cóż ... nie da się zadowolić wszystkich, spełnić wszystkich oczekiwań potencjalnych zlotowiczów. Po dyskusjach w większym i mniejszym gronie osób, które włączają się do organizacji zlotu, doszliśmy do wniosku, że przyjadą Ci, którzy chcą i mogą. Na nich liczymy. Doświadczenie i obserwacja z lat ubiegłych pokazuje, ze decyzje o przyjedzie na zlot zapadają 2 - 4 tygodni przed imprezą. Dla "planujących inaczej" - czyli dużo do przodu, proponuję wpisać w grafik termin zlotu jako aksjomat, który nie wymaga udowadniania i jest nienaruszalny

A teraz może kilka (także subiektywnych) plusów:
- ceny wyjściowe (noclegi, posiłki) są jak najbardziej obiecujące
- sala balowa/bankietowa jest taka jak w Sielpii - nie będzie narzekań jak w JD, że "Radzio sobie a reszta sobie"
- pozostałe (poza wspomnianym boiskiem do piłki nożnej) obiekty sportowe są

- duży, bezpieczny, zamykany parking. Dla "rodzynków" które by przyjechały na zlot jest 4 zamykane garaże.
- pokoje generalnie duże, możliwości dostawek, są nawet 5 osobowe.
- mimo, że ośrodek ma trzy budynki, są one oddalone od siebie o max. .... 30-40 metrów.
Samochodem kieruje głowa. Ręce i nogi to tylko robole ...
<<<- klik

- wojciech711
- Klubowicz
- Imię: Wojciech
ojtam ojtam
jaka odległość
ja będę jechał dwa dni z Kopenhagi do Nakła i z Nakła do RELAXU czyli jak by nie liczyć 999 km
i można
a nawet trzeba 

ja będę jechał dwa dni z Kopenhagi do Nakła i z Nakła do RELAXU czyli jak by nie liczyć 999 km
i można

JEST
Lancia Kappa Coupe 2.0 16v turbo
Lancia Kappa BI-Color 2.4jtd
Miss Zlotu Sypniewo 2013
Pierwsza V-ce Miss Zlotu Sielpia 2011
BYŁA
Lancia Lybra 2.4jtd
Miss Zlotu Sypniewo 2013

BYŁA
Lancia Lybra 2.4jtd
- MiroMiglia
Ja myślę Wojtek że dla Ciebie to nawet jak by jeszcze jedną 9 dopisać do tych 999 to też byście dali radęwojciech711 pisze:ojtam ojtamjaka odległość
![]()
i możnaa nawet trzeba

Zeta 02' 2.0T 8V
Fiat Coupe 96' 2.0T 16V
tel. 501 077 356
- wojciech711
- Klubowicz
- Imię: Wojciech
damy rade nawet z jeszcze jedną dziewiątkąMiroMiglia pisze:Ja myślę Wojtek że dla Ciebie to nawet jak by jeszcze jedną 9 dopisać do tych 999 to też byście dali radęwojciech711 pisze:ojtam ojtamjaka odległość
![]()
i możnaa nawet trzeba

już nie możemy doczekać się tego rajdu

no i jeszcze jedna uroczystość nam się szykuje na jubileuszowym
KORNEL świętuje swoje 18e urodziny :gitara: :trabka: a jego Thema 19e
ale się szykuje .... Kornel stawia

JEST
Miss Zlotu Sypniewo 2013
BYŁA
Lancia Lybra 2.4jtd
Miss Zlotu Sypniewo 2013

BYŁA
Lancia Lybra 2.4jtd
- kornel_95
- Klubowicz
- Imię: Kornel
A no wszystko się zgadza
lecz Tato Themcia będzie miała 20 urodziny
Będą to moje 18 urodziny razem spędzone z Lancia Klub Polska

A dokladniej będzie to sobota 22.06.
Oj TO BĘDZIE DOPIERO ZLOT OGÓLNOPOLSKI

Będą to moje 18 urodziny razem spędzone z Lancia Klub Polska

A dokladniej będzie to sobota 22.06.

Oj TO BĘDZIE DOPIERO ZLOT OGÓLNOPOLSKI

JEST
Lancia Thema SW 2.0 turbo
BYŁA
Lancia Lybra 1.9JTD
Lancia Kappa 2.4jtd
Alfa Romeo 166 3.0 Sportronic
Alfa Romeo 166 2.5 Sportronic
Lancia Thema SW 2.0 turbo

BYŁA
Lancia Lybra 1.9JTD
Lancia Kappa 2.4jtd
Alfa Romeo 166 3.0 Sportronic
Alfa Romeo 166 2.5 Sportronic
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
Hehe, będzie okazja do odwiedzenia tamtych stron, bo do tej pory na południu to tylko Tatry nas gościły 
Jakbym mógł coś zasugerować - ten rajd to może warto by było wrzucić w sobotę, bo w niedzielę wielu z nas, z racji dużych odległości do domu, jak najszybciej będzie musiała się żegnać i w drogę...

Jakbym mógł coś zasugerować - ten rajd to może warto by było wrzucić w sobotę, bo w niedzielę wielu z nas, z racji dużych odległości do domu, jak najszybciej będzie musiała się żegnać i w drogę...
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
- MiroMiglia
Tak , jeżeli organizować rajd to tylko w sobotę .Tomzik pisze:
Przede wszystkim w tym dniu jest najwięcej uczestników a po za tym jest to dzień wszelakich prób i konkursów .
Na niedzielę to raczej wzorem Jodłowego Dworu dwie godzinki zajęć ,konkursów familijnych i ogłoszenie wyników , rozdanie nagród no i buziaczki na pożegnanie

Zeta 02' 2.0T 8V
Fiat Coupe 96' 2.0T 16V
tel. 501 077 356