Automaty nie lubią miast
To dziwne, bo myślałem, że automaty są właśnie do miasta.. Dlatego manual w Thesisie to głos rozsądku. Gdyby Thesis miał gwiazdę na masce to nie wahałbym się ani chwili i brał automata. No ale to samochód dla Ciebie. Zauważasz że dla własciciela Thesisa wyremontowanie automatu to małe piwo? To dlatego że na porządku dziennym bywają nawet cięższe gatunkowo tematy i wszystko jest do ogarnięcia, a ty przygotuj się na najgorsze, najwyżej się miło zaskoczysz

.
Apropos kolorów itd, może ci się trafić taki jak chcesz, ale generalnie na idealnie dopasowany egzemplarz się nie nastawiaj. To nie salon, wybór mniej niż skąpy. Właściwie to prawdopodobnie jedyny godny uwagi Thesis w PL na dzień dzisiejszy to ArtoKuciora (zakładam, bo na oczy go nie widziałem) i niejednokrotniei polecany 2.4 benzyna z Wawy o ile nie poszedł (także sam nie widziałem, ale przewijał się w tematach na forum).
Pamiętaj że to jest auto już zwykle ponad 10. letnie, z dużą ilością rzeczy do zepsucia się. Nawet jak kupisz super rodzyna, na następny dzień może ci paść coś grubego i niczyja w tym wina..
Badanie stanu na oko a tym bardziej przez pryzmat zdjęć na aukcjach jest gówno warte. Miernik lakieru w dłoń, przeczytać forum przed wyruszeniem w trasę i działaj!
Edit:
Zapomniałem dorzucić czegoś apropos przebiegów itd.. oczywiście w Italii obowiązujący u handlarzy jest przebieg ok. 100k używanego samochodu tak jak u nas 170k. Pozdrowienia dla wszystkich którzy to łykają.